Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών»

Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών»

Σωτήρης Κουρής: «Η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των νησιών» post thumbnail image

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να εκφράσει την άποψή του για το φλέγον ζήτημα της ΕΔΑΚΙ και να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ο κος Κουρής εξήγησε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για την Κεφαλονιά αλλά και για τα Ιόνια Νησιά τα οποία η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει ως σύνολο και θέλει να δώσει μια λύση. « Το θέμα το γνωρίζω από το 2011 όταν και δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ΦΟΣΔΑ. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στα άλλα νησιά και η Κυβέρνηση προσπαθεί να το λύσει» ανέφερε και συμπλήρωσε : «Είναι μια πρόκληση και για την περιφέρεια και θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι αρμονικά για να λυθεί το πρόβλημα».

Ο αντιπεριφεριάρχης επιχείρησε να εξηγήσει πως θα λειτουργήσει η αποκομιδή και διαχείριση – στην περίπτωση που εγκριθεί το άρθρο 93-  επισημαίνοντας πως το 60% της διαχείρισης των ΦΟΣΔΑ θα δοθεί στους δήμους ενώ κοινή απαίτηση είναι να υπάρχει ένας δήμαρχος από κάθε νησί στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να μπορεί να λειτουργεί και το ΔΣ να έχει έδρα την Κεφαλονιά.

Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σχετικά με τους υπαλλήλους, καθώς θα παραμείνουν στις θέσεις τους. «Δεν πρόκειται να έρθουν σκουπίδια από άλλα νησιά, απλώς θα δημιουργηθούν νέες συνθήκες» κατέληξε.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

 

Related Post

Υδροπλάνα: Πόσο θα κοστίζει το Πάτρα – Κεφαλονιά και σε πόση ώρα θα φθάνουμεΥδροπλάνα: Πόσο θα κοστίζει το Πάτρα – Κεφαλονιά και σε πόση ώρα θα φθάνουμε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νίκος Χαραλάμπους φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του COSMOS 96,5 «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έναρξη λειτουργίας των

Μιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικόΜιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικό

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκαν  οι κύριοι Μιχάλης Μαρκάτος (πρόεδρος εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς)και Νίκος Τσιμάρας (μέλος του ΔΣ του συλλόγου με την παράταξη

Ασπασία Βασιλάτου: «Παρατάνε τα σκυλιά στο δρόμο. Δεν είναι παιχνίδι τα ζώα»Ασπασία Βασιλάτου: «Παρατάνε τα σκυλιά στο δρόμο. Δεν είναι παιχνίδι τα ζώα»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στο Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η Ασπασία Βασιλατου, μέλος του ΝΤΟΡΙΣ  και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη  σε σχέση με τα αδέσποτα αλλά  και την