Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ναι στο άνοιγμα των σχολείων υπό προϋποθέσεις»

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ναι στο άνοιγμα των σχολείων υπό προϋποθέσεις»

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ναι στο άνοιγμα των σχολείων υπό προϋποθέσεις» post thumbnail image

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου Δημήτρης Μαντζουράτος  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Ο κος Μαντζουράτος μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων και ανέφερε μια σειρά από προβλήματα που υπάρχουν  ώστε το άνοιγμα να είναι ασφαλές για όλους. «Η απόσταση των μαθητών στις τάξεις δεν μπορεί να τηρηθεί. Θα πρέπει να είναι 5 μαθητές μέσα στην τάξη αν χρειάζεται απόσταση 1,5 μέτρου. Ο καθαρισμός, τα air condition, τα αντισηπτικά και βεβαίως το κτιριακό αποτελούν πολύ σοβαρά θέματα» επισήμανε ο κος Μαντζουράτος και εξήγησε: «Σχεδόν κανένα σχολείο στην Κεφαλονιά δεν πληροί κτιριακά τις προϋποθέσεις. Οι καθαρίστριες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν  στον όγκο της δουλειάς. Το αντισηπτικό που έχουμε δεν φτάνει».

Ο καλεσμένος δεν έμεινε μόνο στα προβλήματα εντός σχολείου καθώς αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις των μαθητών από και προς το σχολείο αλλά και στους αναπληρωτές όπου χαρακτήρισε απαράδεκτο το να τίθενται σε καραντίνα όταν έρχονται στην Κεφαλονιά και πρότεινε να τους γίνεται ένα τεστ για να ξεκαθαρίζεται αν έχουν κορωνοϊό.

Σχετικά με την λειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων ο κος Μαντζουράτος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να εκπαιδεύσεις ένα μικρό παιδί να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας.

Τέλος, ο καλεσμένος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΔΑΚΙ και το άρθρο 93. «Κακώς όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα, έμειναν μόνο στο άρθρο 93. Υπάρχουν πολλά νομοθετήματα τα οποία είναι αντιπεριβαλλοντικά. Σχετικά με την ΕΔΑΚΙ επιχειρείται, ένας εργολάβος να πάρει την διαχείριση των απορριμμάτων για όλα τα νησιά» υπογράμμισε.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Νικόλας Βαλλιανάτος: «Όταν κυκλοφορούν αλήτες σ’ ένα τόπο, θα συμβαίνουν αυτά»Νικόλας Βαλλιανάτος: «Όταν κυκλοφορούν αλήτες σ’ ένα τόπο, θα συμβαίνουν αυτά»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μετά τα όσα προέκυψαν με την ανάθεση λειτουργίας του κυλικείου του σχολείου της Πάστρας, στην

Γιώργος Κοκκόλης: Πρέπει να υπάρξει ένας αγώνας ενότηταςΓιώργος Κοκκόλης: Πρέπει να υπάρξει ένας αγώνας ενότητας

Ο υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κοκκόλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», στην πρώτη επίσημη προεκλογική συνέντευξη. Αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν το

Γιάννης Βαρούχας, Βαγγέλης Ευαγγελάτος και Άγης Κονιδάρης σε μια συζήτηση με επίκεντρο την υγεία και την συνεργασίαΓιάννης Βαρούχας, Βαγγέλης Ευαγγελάτος και Άγης Κονιδάρης σε μια συζήτηση με επίκεντρο την υγεία και την συνεργασία

Γιάννης Βαρούχας (Επόμενη Μέρα), Βαγγέλης Ευαγγελάτος (Δημοτική Συμπολιτεία) και Άγης Κονιδάρης (Κεφαλονιά: Νησί για όλους) ήταν οι καλεσμένοι της εκπομπής «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», την Τρίτη 14-5-2019. Η συζήτηση