Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις “Έχουν ενταχθεί πολύ μεγάλα έργα στον Δήμο Αργοστολίου. Το 2022 η εκτέλεσή τους” τονίζει ο Νίκος Φραντζής

“Έχουν ενταχθεί πολύ μεγάλα έργα στον Δήμο Αργοστολίου. Το 2022 η εκτέλεσή τους” τονίζει ο Νίκος Φραντζής

“Έχουν ενταχθεί πολύ μεγάλα έργα στον Δήμο Αργοστολίου. Το 2022 η εκτέλεσή τους” τονίζει ο Νίκος Φραντζής post thumbnail image

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την απόφαση να μεταφερθεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Αργοστόλι αλλά και για την νέα υπηρεσία του Δήμου όπου οι πολίτες θα είναι σε θέση να υποβάλλουν τα αιτήματα τους για την βελτίωση της καθημερινότητας.

«Δεν θέλω να πολιτικολογήσω, αλλά θα πω τα πράγματα όπως έχουν. Η Δημοτική Αρχή ανέλαβε το 2019 σε μια κατάσταση που διασπάστηκε ο Δήμος Κεφαλονιάς, έχοντας το μισό προσωπικό αλλά ως μητροπολιτικός Δήμος έχοντας την ευθύνη και για τους υπόλοιπους Δήμους, με υποχρεώσει κλπ. Το διεκπεραίωσε αυτό πολύ γρήγορα με μια οικονομική υπηρεσία αποδυναμωμένη, αλλά με στελέχη που δούλεψαν Σαββατοκύριακα… Το 2020 ήταν μια χρονιά που με επίκεντρο την υπηρεσία προγραμματισμού αλλά κυρίως την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, γίνανε για πρώτη φορά τόσες πολλές μελέτες. Δεν υπήρξε προκήρυξη και δυνατότητα χρηματοδότησης έργου, που ο Δήμος να μην υπέβαλλε πρόταση. Αυτό οφείλεται στο καλό προγραμματισμό που είναι υπό την εποπτεία του κου Μινέτου και του κου Τσιλιμιδού».

«Αυτή την στιγμή έχουν ενταχθεί πολύ μεγάλα έργα στον Δήμο Αργοστολίου και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή τους. Να υπενθυμίσω για το Μουσείο Σκλάβου 3,5 εκατομμύρια. Αυτοί που αμφισβητούν, να προσέχουν γιατί εκτίθενται. Το 2020 ήταν μια χρονιά προετοιμασίας και οι αποδεκατισμένες υπηρεσίες του Δήμου το έκαναν. Τα έργα εντάχθηκαν. Το 2021 είναι η φάση προκηρύξεων και το επόμενο έτος θα εκτελούνται. Αν αλλάξεις το δίκτυο αμιαντοσωλήνων, αν φτιάξεις την αγροτική οδοποιία, αν αναμορφώσεις το Αργοστόλι, αν φτιάξεις το Μουσείο Σκλάβου και φτιάξεις και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, Θα είναι αλλαγμένο το Αργοστόλι; Αυτό είναι το στοίχημα».

«Μας κάνουν κριτική επειδή κάναμε μελέτες και υπεβλήθησαν προτάσεις 22 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έπρεπε δηλαδή να τα κάνουμε αυτά; Πότε θα πει κάποιος ένα μπράβο στην Δημοτική Αρχή; Πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση αλλά με επιχειρήματα, γιατί οποιουδήποτε άλλου είδους κριτική και αντιπολίτευση κάνει κακό στους ίδιους. Ας έκαναν προτάσεις να μας βοηθήσουν. Αλλά η απορία μου παραμένει: Δεχόμαστε κριτική γιατί υποβάλλουμε προτάσεις και μελέτες;».

 

Related Post

Τι είπε ο Πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας για τα έργα στην περιοχή του και την κατάσταση στον ΜύρτοΤι είπε ο Πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας για τα έργα στην περιοχή του και την κατάσταση στον Μύρτο

Στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος, μιλώντας για μια ακόμα φορά για τις ελλείψεις και τα προβλήματα

Χρήστος Παυλάτος: «Το Νοσοκομείο δεν είναι ακέφαλο»Χρήστος Παυλάτος: «Το Νοσοκομείο δεν είναι ακέφαλο»

O εκτελών χρέη διοικητή στον Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, Χρήστος Παυλάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ανάμεσα σε όσα συζητήθηκαν, ήταν και το θέμα του εμβολιασμού αλλά και μια

Πρόεδρος και συντονιστής Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου: «Στόχος μας να γίνει γνωστός ο φορέας»Πρόεδρος και συντονιστής Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου: «Στόχος μας να γίνει γνωστός ο φορέας»

Με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο στούντιο του Cosmos 96,5 βρέθηκαν ο πρόεδρος του φορέα Γιώργος Δρακάτος και ο συντονιστής Μιχάλης Ξανθάκης.