Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Ο Αλέξανδρος Παντελειός για τις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εξελίξεις

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για τις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εξελίξεις

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για τις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εξελίξεις post thumbnail image

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» Αλέξανδρος Παντελειός φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις, αναφορικά με τις δηλώσεις του κου Ανουσάκη για συμμαχίες της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» και βοήθεια από τις άλλες παρατάξεις.

Για την δήλωση του Νίκου Ανουσάκη για τις μικρές παρατάξεις

«Οι δηλώσεις του καθενός δεν μας ενοχλούν, είμαστε μαθημένοι. Έχω δει ότι ο κος Ανουσάκης είπε για κάποια συμφωνία με μικρές πατάξεις, έτσι αόριστα. Αυτές οι παρατάξεις σίγουρα δεν ήμασταν εμείς. Θεωρώ ότι μια παράταξη μπορεί να είναι, αυτή του κου Φόρτε. Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι προεκλογικά μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, ότι δεν στηρίζουμε κανέναν και δεν έχουμε δικαίωμα να υποδείξουμε σε κανέναν τι να στηρίξει. Ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε και δεν μπορούσαμε να πούμε στον κόσμο τι να ψηφίσει. Σίγουρα δεν είμαστε εμείς».

«Εγώ είδα ένα ανώνυμο δημοσίευμα, που κατονόμαζε την παράταξη που έκανε την συμφωνία. Δεν γνωρίζω κάτι, αλλά καταλήγω σε συμπέρασμα με την εις άτοπον απαγωγή. Μια παράταξη εφόσον επιλέξει να στηρίξει κάποιον είναι θεμιτό, είναι πολιτικά υγιές… Ακόμα και εμείς αν θεωρούσαμε ότι ένας από τους δύο φιναλίστ, είχε να δώσει κάτι παραπάνω στον Δήμο, ενδεχομένως να προχωρούσαμε και εμείς σε μια δήλωση στήριξης αλλά δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Είναι δυνατόν να βγούμε και να πούμε στους ψηφοφόρους μας ότι πρέπει να στηρίξουν κάποιον; Θα μας έπαιρναν με τα γιαούρτια. Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, δεν είμαστε εμείς αυτή η παράταξη».

«Υπήρξε και άλλο δημοσίευμα που έλεγε ότι εμείς στηρίζουμε τον Δήμο. Βεβαίως και τον στηρίζουμε σε δύσκολα θέματα που θεωρούμε ότι είναι για το καλό του Δήμου, ναι το κάνουμε. Δεν σημαίνει όμως κάτι αυτό, εκτός από το ότι έχουμε κοινές απόψεις. Δεν θα στεναχωρηθούμε αν μας πει ο κος Ανουσάκης, ότι στηρίζουμε την Δημοτική Αρχή. Γίνεται μια προσπάθεια πάντως, να έρθει η συζήτηση γύρω από την «Ισχυρή Κεφαλονιά». Αυτό που επιδιώκουμε όμως εμείς είναι, αυτήν την θητεία να γίνουν 10 καλά πράγματα και να βοηθήσουμε σε αυτό. Δεν είναι αυτοσκοπός μου ο Δήμος, ούτε να κάνω καριέρα στην πολιτική. Άλλωστε ο Δήμος θα υπάρχει και χωρίς εμάς».

Για την αντιπολίτευση που πρέπει να γίνεται

«Για το δημοσίευμα μας με τις απουσίες από το Δημοτικό Συμβούλιο, εμείς θεωρούμε ότι με αυτή την δημοσίευση θα κάνουμε καλό στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Όποιος ήθελε θα έπρεπε να μας ευχαριστήσει αντί να κακιώσει και αυτό γιατί εμείς θέλουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση. Αν ο κος Μιχαλάτος έχει 13 άτομα, η αντιπολίτευση έχει 14. Όταν από τους 27 του Δημοτικού  Συμβουλίου ο Δήμαρχος έχει τους 13 δεν έχει πλειοψηφία, αλλά όταν κάποιοι από την αντιπολίτευση  λείπουν, τότε την έχει. Εμείς δεν βγάλαμε το δημοσίευμα, για να πλήξουμε κάποιον προσωπικά αλλά γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα πλήγματος στον θεσμό που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο. Από την πολυδιάσπαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει κανείς να κερδίσει τίποτα».

Για τον τουρισμό και την λειτουργία της τουριστικής επιτροπής

«Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όπου το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Κεφαλονιά (αναφορικά με τον τουρισμό) είναι ένα πολιτικό παιχνίδι. Οι Βρετανοί αποφάσισαν να στηρίξουν το δικό τους προϊόν. Έχουμε λοιπόν μια αρνητική εκκίνηση. Όλη η Τουριστική Επιτροπή αποτελείται από ανθρώπους του τουρισμού, οι οποίοι δουλεύουν και προσπαθούν και κρίνουμε θετικά την όλη τους παρουσία. Λείπει όμως η πολιτική πρωτοβουλία. Στηριζόμαστε στους Βρετανούς κατά 70%  και το πλήγμα για εμάς είναι ασύμμετρο, σε σχέση με άλλα νησιά. Έπρεπε να διεκδικήσουμε κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να επενδύσουμε στον τουρισμό και τις νέες αγορές. Μπορεί να υπήρχε μια προδιαγεγραμμένη κατάσταση, αλλά έπρεπε να έχουν γίνει πράγματα τον Χειμώνα, για μια καλύτερη προβολή της Κεφαλονιάς».

Για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια

«Τήρηση μέτρων, αποστάσεις, μάσκα και εμβολιασμός. Δεν μπορεί να πει κάποιος  κάτι διαφορετικό γι’ αυτό. Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και για την τήρηση των μέτρων, είναι ένα ερωτηματικό. Γίνονται κινήσεις, παίρνονται αποφάσεις, τις παίρνουν πίσω… Θεωρώ ότι είναι ευθύνη του καθενός. Να είμαστε ενημερωμένοι σωστά  από τους γιατρούς μας και με βάση τις προτροπές τους να προχωρήσουμε ή όχι. Με αυτά που βλέπω όμως με την εκτίναξη των κρουσμάτων, είμαι σκεπτικός για τον τρόπο αντιμετώπισης έως τώρα.

«Άνοιγμα» συνεδριάσεων μετά τα περιοριστικά μέτρα

«Είναι μια περίοδος που υπολειτουργούν πολλά πράγματα, ακόμα και ο Δήμος. Έλαβα μια πρόσκληση για συνεδρίαση για την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή, η οποία έχει να συνεδριάσει δια ζώσης από τον Σεπτέμβρη και γίνονται συνέχεια διά περιφοράς. Υπάρχει ένα έλλειμα εκεί. Έστειλα και μια επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο να γίνει έστω μια τηλεδιάσκεψη για να υπάρξει ενημέρωση. Ανοίγουν τα σχολεία σε ένα μήνα.  Ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο ίσως να μπορούσε να γίνεται με κάποιους συμβούλους, με την προϋπόθεση ότι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ. Η τηλεδιάσκεψη δημιουργεί παρανοήσεις μερικές φορές. Είναι διαφορετικό να έχεις τον άλλο απέναντί σου. Βέβαια θα τα δούμε από Σεπτέμβρη αυτά. Είχαμε ζητήσει βέβαια, να γίνεται και ένα μικρό συμβούλιο- ενημέρωση των επικεφαλής αρχικά, έτσι για μια πρώτη προσέγγιση. Δεν έχει γίνει και μας λυπεί, γιατί θεωρούμε ότι θα βοηθήσει».

 

Related Post

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5. Ο κος Τσιλιμιδός αποκάλυψε πως πριν την επικοινωνία με την εκπομπή, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή

Διονύσης Στανίτσας: Το συνέδριο και η επένδυση θα βοηθήσουν την Ιθάκη και θα της δώσουν ώθησηΔιονύσης Στανίτσας: Το συνέδριο και η επένδυση θα βοηθήσουν την Ιθάκη και θα της δώσουν ώθηση

Με αφορμή το Συνέδριο Μικρών Νησιών που διοργανώνεται στην Ιθάκη, η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού Διονύση Στανίτσα για να μάθει περισσότερα σχετικά