Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Μάκης Φόρτες: «Μας ξεγέλασαν. Το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι χαοτική»

Μάκης Φόρτες: «Μας ξεγέλασαν. Το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι χαοτική»

Μάκης Φόρτες: «Μας ξεγέλασαν. Το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι χαοτική» post thumbnail image

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη μέρα» Μάκης  Φόρτες, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ζητάει να πραγματοποιηθεί συμβούλιο  της ΠΕΔΙΝ.

Όπως ανέφερε: «Έχουμε καταρχάς μια αρνητική εξέλιξη με την ΕΔΑΚΙ. Άλλα αποφασίσαμε σαν ΠΕΔΙΝ και άλλα έγιναν τελικά. Η κυβέρνηση μας αγνόησε». Ο κος Φόρτες βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταϊδή, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι στην Βόνιτσα (τόπος διαχείρισης των απορριμμάτων της Λευκάδας) έχουν ξεσηκωθεί και εξήγησε τους λόγους.

Όπως υπογράμμισε  ο κος Φόρτες: «Ο νόμος περιέχει 136 άρθρα. Εμείς μείναμε στο άρθρο 93. Στο 83 όμως υπάρχει μια διάταξη που αναφέρει πως “ Ο Υπουργός περιβάλλοντος μπορεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος να επιλέγει τον τόπο που θα μεταφερθούν απορρίμματα και αυτό θα εκτελείται υποχρεωτικά από τους εμπλεκόμενους φορείς”. Δηλαδή δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε» τόνισε ο κος Φόρτες και συμπλήρωσε πως μπορεί ο βουλευτής να ισχυρίζεται ότι δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο, όμως  τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και μας ξεγέλασαν.

Ο καλεσμένος περιέγραψε, με τον πιο παραστατικό τρόπο, το χάος που θα δημιουργηθεί σε ένα μήνα από τώρα, όταν θα ανοίξουν και τα καταστήματα εστίασης αλλά και τα καταλύματα- ξενοδοχεία, και πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα αν έρθουν απορρίμματα και από άλλα νησιά.  Έθεσε και το ερώτημα « Οι εργαζόμενοι της ΕΔΑΚΙ που θα ανήκουν στις 7 Ιουνίου;» υποστηρίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει δημιουργηθεί ο νέος ΦΟΣΔΑ.

Τέλος, επισήμανε τι πρέπει να γίνει  από εδώ και στο εξής. «Ξέρω ότι σαν δήμος θα προσφύγουμε νομικά. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και σας ΠΕΔΙΝ. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και θέλουμε και τον βουλευτή μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Σταύρος Τραυλός: «Δεν βάζω τίποτα πάνω από την Κεφαλονιά»Σταύρος Τραυλός: «Δεν βάζω τίποτα πάνω από την Κεφαλονιά»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να εκφράσει την άποψή του σχετικά με την κατάργηση της ΕΔΑΚΙ. Είμαι με

Γιώργος Τσιλιμιδός: Προτεραιότητά μας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτηΓιώργος Τσιλιμιδός: Προτεραιότητά μας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη

Ο Γιώργος Τσιλιμιδός , τέως Δήμαρχος, νυν περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Δημήτρης Ατσάρος: «Σε καλά επίπεδα ο τουρισμός φέτος. Οι ελλείψεις υποδομών προκαλούν δυσαρέσκεια»Δημήτρης Ατσάρος: «Σε καλά επίπεδα ο τουρισμός φέτος. Οι ελλείψεις υποδομών προκαλούν δυσαρέσκεια»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιχειρηματιών ενοικιαζομένων δωματίων- διαμερισμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Ατσάρος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για μια αποτίμηση της τουριστική σεζόν. «Με πτώση ξεκίνησε