Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Θανάσης Λιβιτσάνης: «Νησιά σαν την Ιθάκη χρειάζονται διευκολύνσεις»

Θανάσης Λιβιτσάνης: «Νησιά σαν την Ιθάκη χρειάζονται διευκολύνσεις»

Θανάσης Λιβιτσάνης: «Νησιά σαν την Ιθάκη χρειάζονται διευκολύνσεις» post thumbnail image

Ο έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την πρόσκληση- επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό και τον καλεί στην Ιθάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Λιβιτσάνης απέστειλε μια πρόσκληση στον Πρωθυπουργό και τον καλεί στην Ιθάκη για να εγκαινιάσει το λιμάνι και να συζητήσουν και μια σειρά θεμάτων με πιο σημαντικά, θέματα σχετικά με την οικονομία. «Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα έρθει. Θέλει να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στην επαρχία» ανέφερε ο κος Λιβιτσάνης προσθέτοντας: «Το λιμάνι είναι έτοιμο. Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν μπορεί να έρθει ο πρωθυπουργός και να ορίσουμε την ημερομηνία».

Όπως επισήμανε, η οικονομία θα είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί και αυτό γιατί πρέπει σε νησιά όπως την Ιθάκη θα πρέπει να δρομολογηθούν διευκολύνσεις για τους επαγγελματίες και τους πολίτες, για την συγκοινωνία και για τον τουρισμό. «Υπάρχουν πολλοί που μου λένε, τι να το κάνω αν γλιτώσω από τον κορωνοϊό, όταν το επόμενο διάστημα δεν θα έχω να φάω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις συγκοινωνίες, ο κος Λιβιτσάνης εμφανίζεται ευχαριστημένος  καθώς θεωρεί την συγκοινωνία αρκετά καλή. «Για 6 μήνες τον χρόνο, η Ιθάκη έχει σύνδεση με Πάτρα, Λευκάδα, Αστακό, Σάμη. Οι συνθήκες το τελευταίο διάστημα είναι διαφορετικές, Χρειάζεται υπομονή» υπογράμμισε θέλοντας να δώσει και μια απάντηση σε όσους δυσανασχετούν με την μη μετακίνησή τους από και προς τα νησιά.

Ο κος Λιβιτσάνης αναφέρθηκε και σε κάποιες συναντήσει που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ιθάκη και όπως ενημέρωσε  τα αρχαιολογικά πάνε πολύ καλά και δεν υπάρχει κανένα παράπονο, ενώ γίνονται και ενέργειες  στο δίκτυο μονοπατιών, για προσελκύσει τουριστών.

Τέλος, ο έπαρχος αναφέρθηκε στο θέμα του κορωνοϊού. «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το νησί ασφαλές γιατί δεν έχουμε την υποδομή. Τώρα είμαστε περισσότερο έτοιμοι. Έχουμε και ξενοδοχείο καραντίνας» επισήμανε.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Κωνσταντίνος Ψαρρός: «Το προσεχές διάστημα απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα»Κωνσταντίνος Ψαρρός: «Το προσεχές διάστημα απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα»

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, πύραρχος Ψαρρός Κωνσταντίνος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για τα σοβαρά θέματα, αρμοδιότητας της υπηρεσίας, για τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται την

Στέλιος Σπαθής: «Ανεμογεννήτριες με τήρηση όλων των προβλεπόμενων – Ο ΙΑΝΟΣ ανέδειξε τις αδυναμίες μας»Στέλιος Σπαθής: «Ανεμογεννήτριες με τήρηση όλων των προβλεπόμενων – Ο ΙΑΝΟΣ ανέδειξε τις αδυναμίες μας»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Στέλιος Σπαθής (Δήμος Σάμης). Λόγω της ημέρας ο κος Σπαθής σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για

Σπύρος Σαμούρης: Πάλι μπλέξαμε με καταγγελίες και αηδίεςΣπύρος Σαμούρης: Πάλι μπλέξαμε με καταγγελίες και αηδίες

Ο Σπύρος Σαμούρης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ενωμένη Τετράπολις”, παίρνοντας αφορμή από τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα” την