Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Νίκος Κουρκουμέλης: «Μη ανεκτή η κατάσταση στο Κορώνι – Καταστροφικοί οι 3 πρώτοι μήνες της σεζόν αλλά…»

Νίκος Κουρκουμέλης: «Μη ανεκτή η κατάσταση στο Κορώνι – Καταστροφικοί οι 3 πρώτοι μήνες της σεζόν αλλά…»

Νίκος Κουρκουμέλης: «Μη ανεκτή η κατάσταση στο Κορώνι – Καταστροφικοί οι 3 πρώτοι μήνες της σεζόν αλλά…» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με την Σπυριδούλα Αναλυτή και τον Χρήστο Λαμπράκη, φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Ελειού- Πρόννων και Τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης. Βασικά θέματα της συζήτησης: οι εξελίξεις στην παραλία Κορώνι και η πορεία του φετινού τουρισμού.

Ο αντιδήμαρχος κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα των τελευταίων ημερών με το κλείσιμο της παραλίας Κορώνι από κάποιον ιδιώτη και το πως φτάσαμε ως εδώ. «Είναι μια παλιά ιστορία και ψάχνουμε όλοι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ανέλαβα με την παραλία ανοικτή και προσβάσιμη και τώρα είναι κλειστή. Αυτό δεν μπορεί να είναι ανεκτό» υποστήριξε ο κος Κουρκουμέλης, προσθέτοντας πως πάντα υπήρχε μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία και δεν μπορεί κάποιος να πηγαίνει και να το φράζει.

Ο καλεσμένος ανέφερε ότι σε συνομιλίες που υπήρξαν με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, αυτός υποστηρίζει ότι το μονοπάτι τέμνει το χωράφι του. «Προτίθεται να δώσει άλλο κομμάτι που θα οδηγεί στην παραλία, αλλά θα πρέπει να δαπανηθούν πολλά λεφτά για να φτιαχτεί ένας νέος δρόμος» τόνισε ο κος Κουρκουμέλης ενώ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη (του κλεισίματος του μονοπατιού) έκανε κακό στον τουρισμό, καθώς αρκετοί τουρίστες έγραψαν αρνητικά σχόλια σε τουριστικές σελίδες διεθνούς εμβέλειας. Ενημέρωσε, πως την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση στο Βαλεριάνο, καθώς αρκετός είναι ο κόσμος που ανησυχεί με την συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού στην περιοχή αρκετές επενδύσεις έχουν γίνει λόγω της παραλίας.

Ο κος Κουρκουμέλης έκανε μια αποτίμηση της τουριστικής σεζόν τονίζοντας ότι οι τρεις πρώτοι μήνες ήταν καταστροφικοί, όμως οι τελευταίοι δύο μήνες κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα και ακόμα έρχεται κόσμος στην Κεφαλονιά. Παράλληλα, ενημέρωσε πως η σεζόν θα τελειώσει στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ είμαστε και τυχεροί καθώς το γεγονός ότι δεν θα έρχονται τουρίστες από Σκωτία και Ολλανδία δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα. «Εμάς μας ενδιαφέρουν κυρίως οι Άγγλοι. Και φέτος ευνοηθήκαμε σε σχέση με άλλα νησιά. Επίσης πολύ καλά λειτούργησε ο εσωτερικός τουρισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επιγραμματικά και στις 13 δράσεις της Τουριστικής Επιτροπής οι οποίες είναι σε εξέλιξη, ενώ κλήθηκε να απαντήσει  για θέματα της περιοχής του όπως η πλωτή εξέδρα του Πόρου, ο βιολογικός της Σκάλας και οι πυρκαγίες. Αναφερόμενος και στις πυρκαγιές στα Καμπιτσάτα, υπογράμμισε ότι δεν ήταν τυχαίες αλλά ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Related Post

Σταύρος Τραυλός: «Οι δασικοί χάρτες θα τροποποιηθούν – Το συμφέρον των πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων»Σταύρος Τραυλός: «Οι δασικοί χάρτες θα τροποποιηθούν – Το συμφέρον των πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων»

Ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την δημοσίευση των δασικών χαρτών, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. Ο κος Τραυλός αναφορικά με το θέμα

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για τους μισθούς των καθαριστριών, το έργο της Κυανής Ακτής και το μεταναστευτικόΟ δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για τους μισθούς των καθαριστριών, το έργο της Κυανής Ακτής και το μεταναστευτικό

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να δώσει απάντηση στο θέμα με την αποπληρωμή των μισθών των καθαριστριών των σχολείων, οι