Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Μιχάλης Μαρκάτος: « Απαράδεκτα τα μέτρα για τους μικρούς επαγγελματίες»

Μιχάλης Μαρκάτος: « Απαράδεκτα τα μέτρα για τους μικρούς επαγγελματίες»

Μιχάλης Μαρκάτος: « Απαράδεκτα τα μέτρα για τους μικρούς επαγγελματίες» post thumbnail image

Ο πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Μιχάλης Μαρκάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» εν’ όψει του δεύτερου lockdown, το οποίο φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους επαγγελματίες.

Ο κος Μαρκάτος ανέφερε ότι τώρα αλλάζουν τα πάντα και μάλιστα χωρίς προοπτική για τους επαγγελματίες καθώς «τα μέτρα είναι απαράδεκτα» όπως τα χαρακτήρισε και εξήγησε: «Τα μέτρα για τους μικρούς επαγγελματίες είναι απαράδεκτα. Η μόνη διευκόλυνση είναι να μεταφερθούν τα χρέη για πιο μετά, αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν.  Ακόμα και τα λεφτά που επιστράφηκαν σε κάποιους επαγγελματίες, ήταν για όσους δεν είχαν χρέη».

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι προέχει η υγεία και τα μαγαζιά πρέπει να παραμείνουν κλειστά αλλά με κάποιο βοήθημα. «Περάσαμε μια δεκαετή κρίση και τώρα περνάμε μια νέα κρίση. Ήδη υπάρχουν μαγαζιά που έχουν κλείσει. Έβλεπαν τα δύσκολα να έρχονται και έκλεισαν» τόνισε.

Ο πρόεδρος εισήγαγε και ένα ακόμα θέμα στην συζήτηση, καθώς ανέφερε πως δεν θα πρέπει τα μεγάλα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά, να πουλάνε είδη που πουλάνε τα μαγαζιά που θα κλείσουν (ρούχα, παπούτσια κλπ) καθώς αυτό θα είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Παράλληλα, επισήμανε πως ως σύλλογος αλλά και η ομοσπονδία έχουν κάνει κινήσεις για να δουν το θέμα και  να το στηρίξουν νομικά.

Ο κος Μαρκάτος εξέφρασε την ανησυχία του και τις επιφυλάξεις του, για το αν όλο αυτό θα διαρκέσει έως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι θα κρατήσει έως 15 Δεκεμβρίου. «Τα μαγαζιά θα ανοίξουν για τις γιορτές και μετά θα ξανακλείσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, καθώς μέσα στην πανδημία δεν μπορείς να κάνει τίποτα άλλο.

Related Post

Μάκης Μεταξάς: «Κερδίσαμε την μάχη και όχι τον πόλεμο»Μάκης Μεταξάς: «Κερδίσαμε την μάχη και όχι τον πόλεμο»

Ο τέως Νομάρχης Μάκης Μεταξάς φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική  εξέλιξη αναφορικά με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στον Θολωτό Τάφο των Τζανάτων.

Βαγγέλης Ανδρεάτος: «Ξεκινάμε δουλειά. Καθαρίζουμε λεκάνες απορροής. Κάνουμε έργα»Βαγγέλης Ανδρεάτος: «Ξεκινάμε δουλειά. Καθαρίζουμε λεκάνες απορροής. Κάνουμε έργα»

Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Βαγγέλης Ανδρεάτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει από την μεριά του την εικόνα που αντίκρισε στην Αγία Ευφημία

Μάκης Φόρτες: « Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με κατάπτυστες επιστολές  και αίολες υποσχέσεις»Μάκης Φόρτες: « Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με κατάπτυστες επιστολές  και αίολες υποσχέσεις»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη μέρα» Μάκης  Φόρτες, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», καταγγέλλοντας ότι δεν έχει πάρει καμία απάντηση από την ΠΕΔΙΝ  για να