Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Με φρέσκιες ιδέες και καινοτόμες δράσεις, σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού ο Βίκτωρ Ρουχωτάς

Με φρέσκιες ιδέες και καινοτόμες δράσεις, σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού ο Βίκτωρ Ρουχωτάς

Με φρέσκιες ιδέες και καινοτόμες δράσεις, σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού ο Βίκτωρ Ρουχωτάς post thumbnail image

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Σύμβουλος σε Θέματα Πολιτισμού, ο κος Βίκτωρ Ρουχωτάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να εξηγήσει ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του αλλά και ποια τα σχέδια του για τα πολιτισμικά δρώμενα.

Ο κος Ρουχωτάς ανέφερε ότι αυτή η θέση προέκυψε βάσει του νέου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ δεν έκρυψε την χαρά του για τα νέα του καθήκοντα και αποκάλυψε ότι όταν του πρότεινε ο Δήμαρχος την συγκεκριμένη θέση, δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό και δέχτηκε αμέσως.  Αναφορικά με την θέση, επισήμανε ότι ουσιαστικά βρίσκεται ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Γιώργο Τσιλιμιδό, τονίζοντας ότι ο ίδιος κάνει προτάσεις οι οποίες συζητούνται και εν τέλει παίρνονται αποφάσεις. «Αυτή τη στιγμή δυστυχώς υπάρχουν δύο προβλήματα. Υπάρχει ο κορωνοϊός και δεν υπάρχει ΚΕΔΗΚΕ και έτσι σχετικά με το δεύτερο έχουμε και περισσότερες δυσκολίες και περισσότερη γραφειοκρατία» υπογράμμισε ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Σπύρος Πεφάνης υπηρέτησε την θέση του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κος Ρουχωτάς παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις που έχει για το καλοκαίρι και όχι μόνο. «Σκεφτόμαστε να διοργανώσουμε το «1ο Διεθνές Καραβάνι Ζωγραφικής», θα φιλοξενήσουμε ζωγράφους από διάφορες χώρες  και μαζί με ντόπιους καλλιτέχνες θα εκθέσουν έργα.  Επίσης έχω συζητήσει και με τους άλλους επίτιμους πρόξενους να διοργανωθεί και φεστιβάλ κινηματογράφου και πολλά άλλα δρώμενα με μουσική και χορό» ανέφερε χαρακτηριστικά και έδωσε και πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Πιο συγκεκριμένα: « Στολίσαμε νωρίτερα και θα συνεχίσουμε τον στολισμό γιατί δεν έχει τελειώσει. Θα φτιάξουμε και Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία αλλά και χωριό του Αϊ Βασίλη».

Ο κος Ρουχωτάς απάντησε σε όλους εκείνους που τον επικρίνουν για την θέση του, ότι έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια την αξία του και έχει και μια πολιτική πορεία και συνέχεια. «Έχω υπάρξει πρόεδρος της ΔΕΠΑΨ. Έχω μια πολιτική συνέχεια και δεν είμαι μια δεξιά μια αριστερά. Και σας πρόξενος έχω συνεργαστεί άψογα με όλους» κατέληξε.

Related Post

Παναγής Καππάτος: «Πιο εύκολα πλέον γιατροί στο Νοσοκομείομας – Οι κινητοποιήσεις στην Σάμη, αποτελούν πολιτική εκμετάλλευση»Παναγής Καππάτος: «Πιο εύκολα πλέον γιατροί στο Νοσοκομείομας – Οι κινητοποιήσεις στην Σάμη, αποτελούν πολιτική εκμετάλλευση»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή για τα νοσοκομεία Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας.

Σαμούρης προς Κωσταντάκη: Αν ισχύουν αυτά που λέει να πάει στον εισαγγελέα!Σαμούρης προς Κωσταντάκη: Αν ισχύουν αυτά που λέει να πάει στον εισαγγελέα!

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο και το θέμα των χρεών των που παρέλαβε η ΚΕΔΗΚΕ από τους πρώην δήμους, ο κος Σαμούρης δεν θα μπορούσε να μην πει την άποψή του.

Τραυλός, Λιβιτσάνης και Στανίτσας για το Οδυσσειακό Κέντρο ΙθάκηςΤραυλός, Λιβιτσάνης και Στανίτσας για το Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο Έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να ευχηθούν στο