Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο”

Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο”

Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο” post thumbnail image

Ο ανιψιός του Γεράσιμου Σκλάβου, Νίκος Σκλάβος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την απόφαση της οικογένειας να δοθούν τα έργα του καλλιτέχνη στον Δήμο Αργοστολίου.

«Είμαι συγκινημένος, ευχαριστημένος αλλά και λυπημένος με κάποια πράγματα που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε ο καλεσμένος, εννοώντας τα όσα είπε ο κος Ανουσάκης  περί κατάργησης του μουσείου εάν στις εκλογές του 2023 εκλεγεί η παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά». Παράλληλα ο κος Σκλάβος δικαιολόγησε αυτή την στάση, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές ακούγονται όλα αυτά, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να τα εννοούν όσοι τα λένε.

O καλεσμένος εξέφρασε και την λύπη του για το γεγονός ότι ο Γεράσιμος Σκλάβος ενώ είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και έχει τιμηθεί και πολλές φορές στην Γαλλία, η Κεφαλονιά δεν τον γνωρίζει, εκτός από λίγες εξαιρέσεις από ανθρώπους που έχουν μελετήσει το έργο του. «Τα έργα παραχωρούνται στον δήμο και σε όλη την Κεφαλονιά, σε όλους τους πολίτες» υπογράμμισε.

Ο κος Σκλάβος αναφέρθηκε και στους όρους που έχουν τεθεί από την οικογένεια για την δωρεά, όπου ο ένας είναι να εκτεθούν τα έργα για 30 χρόνια και ανέφερε χαρακτηριστικά πως η οικογένεια ήθελε τα έργα του να βρίσκονται στην γενέτειρά του την Κεφαλονιά. Σχετικά με την χρηματοδότητση επισήμανε ότι για να μπορέσει να γίνει πρέπει να υπάρχει ένας πλήρης φάκελος, με όλα όσα χρειάζονται.

Related Post

Βασίλης Ρουχωτάς: Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη- Η Ενωμένη Τετράπολη δεν διαλύεταιΒασίλης Ρουχωτάς: Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη- Η Ενωμένη Τετράπολη δεν διαλύεται

Μετά την φημολογούμενη μετακίνηση στελεχών της Ενωμένης Τετράπολης στον Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς και όχι μόνο, ο Βασίλης Ρουχωτάς, ο επικεφαλής της παράταξης (Ενωμένη Τετράπολη), θέλησε να εξηγήσει τι συμβαίνει.

Δημήτρης Ατσάρος: «Σε καλά επίπεδα ο τουρισμός φέτος. Οι ελλείψεις υποδομών προκαλούν δυσαρέσκεια»Δημήτρης Ατσάρος: «Σε καλά επίπεδα ο τουρισμός φέτος. Οι ελλείψεις υποδομών προκαλούν δυσαρέσκεια»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιχειρηματιών ενοικιαζομένων δωματίων- διαμερισμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Ατσάρος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για μια αποτίμηση της τουριστική σεζόν. «Με πτώση ξεκίνησε

Μιχάλης Ξανθάκης: «Το πρώτο Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού στην Ελλάδα, θα είναι στην Κεφαλονιά»Μιχάλης Ξανθάκης: «Το πρώτο Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού στην Ελλάδα, θα είναι στην Κεφαλονιά»

Ο Αν. Διευθυντής και δασολόγος Μιχαήλ Ξανθάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την υπερσυγκέντρωση από πλαγκτόν που παρατηρείται στην Λιμνοθάλασσα του Κουτάβου αλλά και