Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο”

Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο”

Νίκος Σκλάβος: “Πρέπει η Κεφαλονιά να γνωρίσει τον Γεράσιμο Σκλάβο” post thumbnail image

Ο ανιψιός του Γεράσιμου Σκλάβου, Νίκος Σκλάβος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την απόφαση της οικογένειας να δοθούν τα έργα του καλλιτέχνη στον Δήμο Αργοστολίου.

«Είμαι συγκινημένος, ευχαριστημένος αλλά και λυπημένος με κάποια πράγματα που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε ο καλεσμένος, εννοώντας τα όσα είπε ο κος Ανουσάκης  περί κατάργησης του μουσείου εάν στις εκλογές του 2023 εκλεγεί η παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά». Παράλληλα ο κος Σκλάβος δικαιολόγησε αυτή την στάση, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές ακούγονται όλα αυτά, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να τα εννοούν όσοι τα λένε.

O καλεσμένος εξέφρασε και την λύπη του για το γεγονός ότι ο Γεράσιμος Σκλάβος ενώ είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και έχει τιμηθεί και πολλές φορές στην Γαλλία, η Κεφαλονιά δεν τον γνωρίζει, εκτός από λίγες εξαιρέσεις από ανθρώπους που έχουν μελετήσει το έργο του. «Τα έργα παραχωρούνται στον δήμο και σε όλη την Κεφαλονιά, σε όλους τους πολίτες» υπογράμμισε.

Ο κος Σκλάβος αναφέρθηκε και στους όρους που έχουν τεθεί από την οικογένεια για την δωρεά, όπου ο ένας είναι να εκτεθούν τα έργα για 30 χρόνια και ανέφερε χαρακτηριστικά πως η οικογένεια ήθελε τα έργα του να βρίσκονται στην γενέτειρά του την Κεφαλονιά. Σχετικά με την χρηματοδότητση επισήμανε ότι για να μπορέσει να γίνει πρέπει να υπάρχει ένας πλήρης φάκελος, με όλα όσα χρειάζονται.

Related Post

Διονύσης Τρωιάνος:  «Δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν τόσο μεγάλες αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψή μου»Διονύσης Τρωιάνος:  «Δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν τόσο μεγάλες αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψή μου»

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Κεφαλονιά: Νησί για όλους», Διονύσης Τρωιάνος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις  για την ανακοίνωσή του σχετικά

Γεράσιμος Τιμοθέατος: «Καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι – Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βοηθήσει»Γεράσιμος Τιμοθέατος: «Καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι – Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βοηθήσει»

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γεράσιμος Τιμοθέατος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την πορεία που αναμένεται να έχει

Σταύρος Τραυλός: «Οι δασικοί χάρτες θα τροποποιηθούν – Το συμφέρον των πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων»Σταύρος Τραυλός: «Οι δασικοί χάρτες θα τροποποιηθούν – Το συμφέρον των πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων»

Ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την δημοσίευση των δασικών χαρτών, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. Ο κος Τραυλός αναφορικά με το θέμα