Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Νίκος Φραντζής: «Μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος: Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά έργα του τόπου μας»

Νίκος Φραντζής: «Μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος: Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά έργα του τόπου μας»

Νίκος Φραντζής: «Μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος: Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά έργα του τόπου μας» post thumbnail image

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να υπάρξει στην Κεφαλονιά Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δεχτεί την δωρεά  της οικογένειας. Θα δώσουμε αυτό το μεγάλο έργο στο Αργοστόλι. Το μέγαρο θα μετονομαστεί σε Γεράσιμος Σκλάβος» ανέφερε ο κος Φραντζής  επισημαίνοντας ότι είναι κρίμα να μην ξέρουν τον καλλιτέχνη στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Γαλλία να είναι πασίγνωστός και πολλά από τα έργα του εκτίθενται σε διάφορα σημεία.

Ο Γενικός Γραμματέας έκανε μια ιστορική αναδρομή για τα έργα του μεγάλου καλλιτέχνη, τονίζοντας πως όταν απεβίωσε ο Γεράσιμος Σκλάβος, τα έργα του με ενέργειες του αείμνηστου πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρου Καρατζά είχαν έρθει στην Ελλάδα και είχαν εκτεθεί το 1999 για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.  «Τα έργα όμως ανήκουν στην οικογένεια» υπογράμμισε.

Πως θα διαμορφωθεί το μουσείο;

Πληροφορίες για το πως θα είναι το μουσείο όταν έρθει η στιγμή να εκτεθούν τα έργα, έδωσε ο κος Φραντζής, τονίζοντας: «Η προβολή του έργου του θα γίνεται και με βίντεο εντός, αλλά και στην πρόσοψη θα υπάρχει ανάλογο σύστημα, για να προσελκύει κόσμο. Θα χρησιμοποιηθούν και τα 3 επίπεδα του κτιρίου. Θα υπάρχει χώρος ώστε να φιλοξενούνται σπουδαστές και ερευνητές που θέλουν να μελετήσουν το έργο του και επίσης η δυνατότητα άλλων εκθέσεων».

Ο Γενικό Γραμματέας αποκάλυψε και τους 2 όρους που επέβαλλε η οικογένεια προκειμένου να προχωρήσει στην δωρεά. Τα έργα να είναι μόνιμα εκτεθειμένα και ο χώρος να φέρει το όνομά του. «Όλοι οι σύμβουλοι συμφώνησαν, άλλωστε το έργο συγκινεί, εμπνέει και αξίζει στον τόπο μας» σημείωσε.

Σε θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα αναφέρθηκε ο καλεσμένος, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει πλέον είναι  το έργο να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και βεβαίως να πάρει άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι με την δέσμευση ότι τα έργα θα εκτίθενται για τουλάχιστον 30 χρόνια στο συγκεκριμένο κτίριο, αυτό δεν θα μπορεί να αλλάξει.

Εμφανώς συγκινημένος, ο κος Φραντζής ανέφερε ότι αυτό που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά, είναι μια προσπάθεια που πολλοί επιδίωξαν τις προηγούμενες δεκαετίες, τώρα  ωρίμασε και υλοποιείται.

Related Post

Αργύρης Γαβριελάτος: «Πραξικοπηματική πράξη, να δημοπρατήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ, έργο του Δήμου Αργοστολίου»Αργύρης Γαβριελάτος: «Πραξικοπηματική πράξη, να δημοπρατήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ, έργο του Δήμου Αργοστολίου»

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τις εξελίξεις στον ΦΟΔΣΑ αλλά και το νέο μηχάνημα- τεμαχιστή  που απέκτησε ο δήμος.

Πρόεδρος Φάρσων: Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην πυροπροστασία – Συγχαρητήρια στο Δήμο. Έχει ανέβει επίπεδο η καθαριότηταΠρόεδρος Φάρσων: Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην πυροπροστασία – Συγχαρητήρια στο Δήμο. Έχει ανέβει επίπεδο η καθαριότητα

Ο Πρόεδρος των Φάρσων Σπύρος Βουτσινάς φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την σύσταση της ομάδας πυροπροστασίας στο χωριό του. «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, γιατί χωρίς αυτούς

O επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο νησί, Βαγγέλης Ανδρεάτος στο Cosmos 96,5O επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο νησί, Βαγγέλης Ανδρεάτος στο Cosmos 96,5

Το βαρέλι που ξεβράστηκε στην παραλία μεγάλη άμμος ήταν η αφορμή για την διαμάχη ανάμεσα στον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας στην Κεφαλονιά Βαγγέλη Ανδρεάτο και στον α/δήμαρχο Σπύρπ Ματιάτο.