Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του» post thumbnail image

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5.

Ο κος Τσιλιμιδός αποκάλυψε πως πριν την επικοινωνία με την εκπομπή, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή και πάρθηκε μια ιστορική απόφαση. «Η οικογένεια Σκλάβου, παραχώρησε στον δήμο την συλλογή του έργου αυτού του σπουδαίου γλύπτη. Η επιτροπή αποδέχτηκε την δωρεά. Θα συζητηθεί  και στο δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα, όμως είναι ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο αυτή η δωρεά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τα έργα θα εκτεθούν στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχε αγοραστεί για αυτό τον σκοπό και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στην ανάδειξη του κτιρίου. Εργαστήκαμε σκληρά γι’ αυτό».

Μετά την πολύ ευχάριστη είδηση, η κουβέντα κινήθηκε σε άλλα θέματα, και ένα από αυτά ήταν ο στολισμός της πόλης, όπου ο κος Τσιλιμιδός επισήμανε ότι ο δήμος προσπαθεί να είναι έγκαιρος και προσπαθεί να δώσει ένα χριστουγεννιάτικο χρώμα. «Το έχουμε ανάγκη και για ψυχική ανάταση» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι καινοτομία του δήμου το πρόωρο στόλισμα, αλλά όλοι οι δήμοι κάνουν το ίδιο.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε και σχετικά με τις απολυμάνσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης και εξήγησε πως θα απολυμανθούν κυρίως τα σημεία όπου γίνεται αρκετή χρήση από τον κόσμο.

Στο θέμα της παιδείας ο κος Τσιλιμιδός ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία έρχονται από το παρελθόν. «Το κτιριακό πρόβλημα είναι μεγάλο. Δεν θέλουμε να έχουμε σχολεία σε προκάτ. Θα μεταφέρουμε το 3ο νηπιαγωγείο σε άλλο κτίριο και γίνονται διαδικασίες να κτιστεί κτίριο για την στέγαση του 3ου Γυμνασίου στον ίδιο χώρο που βρίσκεται τώρα» τόνισε μεταξύ άλλων, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στο σχολείο της Πάστρας, όπου εκεί γίνονται συζητήσεις για να μεταφερθεί.

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και να μην αναφερθεί το σπουδαίο έργο των υπηρεσιών πρόνοιας που παρέχει ο δήμος. Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι όλη την περίοδο του κορωνοϊού και όχι μόνο, προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», εξυπηρετούν ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους. Παράλληλα ανέφερε και το Κέντρο Κοινότητας το οποίο προσφέρει βοήθεια καθοδηγώντας ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται καθοδήγηση ενώ τόνισε και την σπουδαιότητα του έργου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, ειδικά την περίοδο του πρώτου lockdown.

Related Post

Σταύρος Σπαθής: Το θέμα του βιολογικού θα λυθεί σύντομαΣταύρος Σπαθής: Το θέμα του βιολογικού θα λυθεί σύντομα

Με τις δύο ιδιότητες του φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο Σταύρος Σπαθής. Ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία της ΔΕΥΑΚ, – ένα πόστο που έχει πολλά προβλήματα με

Δημήτρης Τζανετάτος:Το λιμενικό ταμείο αδιαφορεί για τα προβλήματα της Σάμης- Αλέξανδρος Μοσχονάς: Παλεύω με την γραφειοκρατίαΔημήτρης Τζανετάτος:Το λιμενικό ταμείο αδιαφορεί για τα προβλήματα της Σάμης- Αλέξανδρος Μοσχονάς: Παλεύω με την γραφειοκρατία

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μίλησαν ο πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων και καταστηματαρχών Σάμης «Γιαλός» ο κος Τζανετάτος προκειμένου να απαριθμήσει τα προβλήματα της παραλιακής ζώνης της Σάμης.

Καινοτόμες ιδέες, παρουσία επιμελητηρίου σε Θεσσαλονίκη, Open Mall…Καινοτόμες ιδέες, παρουσία επιμελητηρίου σε Θεσσαλονίκη, Open Mall…

…και πολλά άλλα από τον ίδιο τον πρόεδρο του επιμελητηρίου τον κο Σταύρο Σπαθή που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”.