Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας»

Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας»

Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, μια μέρα μετά την ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

«Όποια Κυβέρνηση και αν ήταν θα το ψήφιζε το νομοσχέδιο γιατί είχε γίνει με Ευρωπαϊκές οδηγίες» ανέφερε ο κος Καππάτος  στην πρώτη του τοποθέτηση, προσθέτοντας πως «θα βοηθηθούν και οι επενδύσεις και δεν θα καταστραφεί η Ελλάδα, όπως λένε κάποιοι».

Ο βουλευτής θέλησε να κάνει αποτίμηση των όσων κατάφερε να εισπράξει μετά τις αλλεπάλληλες συζητήσεις με τους υπουργούς αναφέροντας αρχικά ότι ζητήθηκε να αποσυρθεί η Κεφαλονιά από το άρθρο και να μην δημιουργηθεί ενιαίος ΦΟΣΔΑ, κάτι που τελικά δεν έγινε. Όπως ανέφερε: «Καταφέραμε κάποιες τροποποιήσεις. Να παραμείνει και να λειτουργεί η ΕΔΑΚΙ (αποκομιδή και μεταφορά), δηλαδή παραμένουν και οι εργαζόμενοι. Μεγαλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ από 5 μέλη σε 7. Αυτό σημαίνει ότι θα μετέχει και ο Δήμαρχος Αργοστολίου. Για την έδρα του ΦΟΣΔΑ δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση. Έχουμε ζητήσει να είναι η Κεφαλονιά».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ως πιο σημαντικό απ’ όλα το γεγονός ότι δεν θα μεταφερθούν σκουπίδια από τα άλλα νησιά στην Κεφαλονιά.  « Υπήρξε ένα θέμα με τα απορρίμματα της Λευκάδας αλλά λύθηκε. Η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος έχουν σύμβαση με άλλες περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κος Καππάτος δεν ξέχασε να αναφέρει ότι το θέμα εξετάστηκε αρκετά από τους αρμόδιους, μετά και την επιστολή του Δημάρχου Αργοστολίου προς τον Πρωθυπουργό, για να αποσυρθεί το άρθρο.  Τέλος, επισήμανε ότι όλες οι αλλαγές- τροποποιήσεις που γίνονται (σχετικά με την διαχείριση των αποβλήτων) είναι προς όφελος των νησιών μας.

Related Post

Γιώργος Χριστοδουλάκης: «Βαρέθηκα να περιμένω τον δεύτερο»Γιώργος Χριστοδουλάκης: «Βαρέθηκα να περιμένω τον δεύτερο»

Ο παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Γιώργος Χριστοδουλάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την γνωστοποίηση της παραίτησής του για να μιλήσει για αυτήν, αλλά και για

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αργοστολίου Θεόδωρος Αλυσανδράτος στον Cosmos 96,5Ο πρόεδρος της κοινότητας Αργοστολίου Θεόδωρος Αλυσανδράτος στον Cosmos 96,5

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αργοστολίου Θεόδωρος Αλυσανδράτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για μια ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της κοινότητας το τελευταίο διάστημα και για