Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας»

Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας»

Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, μια μέρα μετά την ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

«Όποια Κυβέρνηση και αν ήταν θα το ψήφιζε το νομοσχέδιο γιατί είχε γίνει με Ευρωπαϊκές οδηγίες» ανέφερε ο κος Καππάτος  στην πρώτη του τοποθέτηση, προσθέτοντας πως «θα βοηθηθούν και οι επενδύσεις και δεν θα καταστραφεί η Ελλάδα, όπως λένε κάποιοι».

Ο βουλευτής θέλησε να κάνει αποτίμηση των όσων κατάφερε να εισπράξει μετά τις αλλεπάλληλες συζητήσεις με τους υπουργούς αναφέροντας αρχικά ότι ζητήθηκε να αποσυρθεί η Κεφαλονιά από το άρθρο και να μην δημιουργηθεί ενιαίος ΦΟΣΔΑ, κάτι που τελικά δεν έγινε. Όπως ανέφερε: «Καταφέραμε κάποιες τροποποιήσεις. Να παραμείνει και να λειτουργεί η ΕΔΑΚΙ (αποκομιδή και μεταφορά), δηλαδή παραμένουν και οι εργαζόμενοι. Μεγαλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ από 5 μέλη σε 7. Αυτό σημαίνει ότι θα μετέχει και ο Δήμαρχος Αργοστολίου. Για την έδρα του ΦΟΣΔΑ δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση. Έχουμε ζητήσει να είναι η Κεφαλονιά».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ως πιο σημαντικό απ’ όλα το γεγονός ότι δεν θα μεταφερθούν σκουπίδια από τα άλλα νησιά στην Κεφαλονιά.  « Υπήρξε ένα θέμα με τα απορρίμματα της Λευκάδας αλλά λύθηκε. Η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος έχουν σύμβαση με άλλες περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κος Καππάτος δεν ξέχασε να αναφέρει ότι το θέμα εξετάστηκε αρκετά από τους αρμόδιους, μετά και την επιστολή του Δημάρχου Αργοστολίου προς τον Πρωθυπουργό, για να αποσυρθεί το άρθρο.  Τέλος, επισήμανε ότι όλες οι αλλαγές- τροποποιήσεις που γίνονται (σχετικά με την διαχείριση των αποβλήτων) είναι προς όφελος των νησιών μας.

Related Post

Ιάκωβος Νιφοράτος: «Αυτή τη στιγμή φτωχοποιείται όλη η Ελλάδα»Ιάκωβος Νιφοράτος: «Αυτή τη στιγμή φτωχοποιείται όλη η Ελλάδα»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου η «Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την έναρξη των click away αγορών. «Δεν δουλεύει το click away.

Διονύσης Αραβαντινός: Πάντα είμαστε δίπλα στους πολίτεςΔιονύσης Αραβαντινός: Πάντα είμαστε δίπλα στους πολίτες

Τηλεφωνική συνέντευξη στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς», με αφορμή όλα τα θέματα της καθημερινότητας διαφόρων περιοχών.

Τάσος Τζωρτζάτος: «Βγαίνουν και με κατηγορούν, αυτοί που άνοιγαν δρόμους για τις ανεμογεννήτριες»Τάσος Τζωρτζάτος: «Βγαίνουν και με κατηγορούν, αυτοί που άνοιγαν δρόμους για τις ανεμογεννήτριες»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Διλινάτων, Τάσος Τζωρτζάτος θέλοντας και ο ίδιος από την πλευρά του να αναφέρει τα προβλήματα που εντοπίζονται στην