Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Κώστας Βαρτελάτος: «Έως τώρα στην οδήγηση υπάρχει η λογική πληρώνω και σκοτώνω»

Κώστας Βαρτελάτος: «Έως τώρα στην οδήγηση υπάρχει η λογική πληρώνω και σκοτώνω»

Κώστας Βαρτελάτος: «Έως τώρα στην οδήγηση υπάρχει η λογική πληρώνω και σκοτώνω» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο δάσκαλος οδήγησης Κώστας Βαρτελάτος με αφορμή τον νέο νόμο που αυστηροποιεί τις ποινές για τους παραβάτες του ΚΟΚ.

Όπως τόνισε δεν αλλάζει ο κώδικας αλλά αναφέρεται σε συγκεκριμένα θέματα και συνέχισε λέγοντας πως: «Όταν επιβάλλεις ένα πρόστιμο σε κάποιον μπορεί να σκεφτεί πληρώνω και σκοτώνω. Όταν όμως πρόκειται για φυλακή…». Ο κος Βαρτελάτος υπογράμμισε ότι πολλοί παραβάτες παραμένουν ατιμώρητοι ενώ αναφορικά με την οδηγική ικανότητα των Ελλήνων τόνισε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει παιδεία- η οποία ξεκινάει από το σπίτι ενώ παράλληλα ανέφερε ότι οι περισσότεροι οδηγοί δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν τα αλάρμ.

Αναφερόμενος στα ατυχήματα- δυστυχήματα στην Ελλάδα επισήμανε ότι τα περισσότερα οφείλονται σε παραβιάσεις στοπ ενώ η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων στην Ευρώπη. «Υπάρχει ασυνειδησία. Το να χάνει κάποιος την ελευθερία του, ίσως να τον περιορίσει λίγο» υποστήριξε  και υπογράμμισε πως όλοι όσοι οδηγούν κάποιο τροχοφόρο απαιτούν δίπλωμα (υπονοώντας ότι ακόμα και κάποιος με ηλεκτρονικό πατίνι πρέπει να έχει δίπλωμα και να γνωρίζει τον ΚΟΚ).

Ο κος Βαρτελάτος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής το οποίο υπάρχει 20 χρόνια και δεν έχει λειτουργήσει έτσι όπως θα έπρεπε. «Είχαμε προσφερθεί όλοι οι δάσκαλοι να πηγαίνουμε. Τελικά, πήγαμε μια μέρα και αυτό ήταν» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας πως έχει βάλει στόχο μέσα στο 2021 να λειτουργήσει.

 

Related Post

Δημήτρης Μαρκάτος: «Έχει ζητηθεί το κλείσιμο όλων  των σχολείων για 2 εβδομάδες»Δημήτρης Μαρκάτος: «Έχει ζητηθεί το κλείσιμο όλων  των σχολείων για 2 εβδομάδες»

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρκάτος  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να περιγράψει την επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία της Κεφαλονιάς. «Προσπαθούμε. Τα πράγματα είναι

Mιχάλης Μοσχονάς: «Θα λύσουμε τα προβλήματα και θα παρέχουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη»Mιχάλης Μοσχονάς: «Θα λύσουμε τα προβλήματα και θα παρέχουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη»

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» σχολιάζοντας την κατάσταση του ΟΚΑΠ. «Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας είναι ένα νομικό πρόσωπο  δημοσίου

Πόσο έτοιμος είναι ο Δήμος Αργοστολίου για την αντιμετώπιση πυρκαγιών ; Απαντήσεις ΜινέτουΠόσο έτοιμος είναι ο Δήμος Αργοστολίου για την αντιμετώπιση πυρκαγιών ; Απαντήσεις Μινέτου

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στην Κεφαλονιά Διονύσης Μινέτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για την ετοιμότητα, στην οποία βρίσκεται ο Δήμος σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά