Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ρόδη Κράτσα: «115 εκ. ευρώ στην Κεφαλονιά για έργα αποκατάστασης και ανάπτυξης»

Ρόδη Κράτσα: «115 εκ. ευρώ στην Κεφαλονιά για έργα αποκατάστασης και ανάπτυξης»

Ρόδη Κράτσα: «115 εκ. ευρώ στην Κεφαλονιά για έργα αποκατάστασης και ανάπτυξης» post thumbnail image

H περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα φιλοξενήθηκε «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στα πλαίσια της επικοινωνίας της εκπομπής, με αιρετούς για τις πρωτοχρονιάτικες ευχές τους.

Η κα Κράτσα ανέφερε ότι μόλις σήμερα ξεκίνησε μια σύσκεψη με εκπροσώπους από όλα τα νησιά για να μελετηθεί η λαογραφία στα Επτάνησα, οι επιρροές και τα συνδετικά στοιχεία. «Έχω εκπλαγεί με τις τόσες κοινές λέξεις που υπάρχουν σε όλα τα νησιά και δεν είναι μόνο λατινογενείς αλλά και λέξεις τις καθημερινότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι μέσα από τα κοινά που έχουμε τονίζεται η συνοχή που πάντα υπήρχε ανάμεσα στα νησιά, η οποία πρέπει να μας εμπνεύσει για ένα κοινό μέλλον.

«Για την Κεφαλονιά η νέα χρονιά ξεκινάει με καλές προοπτικές» τόνισε η περιφερειάρχης ενώ ενημέρωσε ότι θα είναι και το πρώτο νησί που θα επισκεφθεί καθώς επλήγη περισσότερο από τον ΙΑΝΟ. «Έχουμε στείλει στο Υπουργείο Ανάπτυξης τεχνικά δελτία 115 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση από τον ΙΑΝΟ και έχουμε εξασφαλίσει και άλλα 25 τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες αποκατάστασης και ανάπτυξης» αποκάλυψε.

Αναφορά έγινε και για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων Κεφαλονιάς και η κα Κράτσα επισήμανε ότι σύντομα θα βγει σε δημοπρασία . «Είναι ένα έργο που ξεκίνησε η τοπική αυτοδιοίκηση και θα ολοκληρώσει ο νέο περιφερειακό φορέας» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας πως: «Θα αποδοθεί στην Κεφαλονιά, γιατί το νησί πρέπει να έχει και καλή διαχείριση».

 

Related Post

Σπύρος Σαμούρης: Οι μελανότερες αυτοδιοικητικές μέρες της Δημοτικής ΑρχήςΣπύρος Σαμούρης: Οι μελανότερες αυτοδιοικητικές μέρες της Δημοτικής Αρχής

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενωμένη Τετράπολη», Σπύρος Σαμούρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Ο Σωτήρης Κουρής στο Cosmos 96,5Ο Σωτήρης Κουρής στο Cosmos 96,5

Με αφορμή δύο – πολύ σοβαρές- επερωτήσεις στο επερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο, ο τέως α/περιφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 και την εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”.

Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιώνΣπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», θέλοντας να ξεφύγει από τα πολιτικά θέματα και να ασχοληθεί με ένα κοινωνικό θέμα, φιλοξένησε στο στούντιο τον κο Σπύρο Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο