Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Παναγής Καππάτος: «Δίνουμε επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς – Η ΜΕΘ θα επιστρέψει και κάποια στιγμή θα λειτουργήσει»

Παναγής Καππάτος: «Δίνουμε επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς – Η ΜΕΘ θα επιστρέψει και κάποια στιγμή θα λειτουργήσει»

Παναγής Καππάτος: «Δίνουμε επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς – Η ΜΕΘ θα επιστρέψει και κάποια στιγμή θα λειτουργήσει» post thumbnail image

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Μετά τις ανακοινώσεις του κου Καππάτου σχετικά με την υγεία ο βουλευτής θέλησε να δώσει κάποιες διευκρινήσεις.

Ανέφερε αρχικά ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς για την νησιωτική Ελλάδα, αλλά με τη νέα προκήρυξη υπάρχουν κίνητρα. Πιο συγκεκριμένα: «Έχουμε θέσεις διευθυντών και επιμελητών όποτε αναμένουμε να καλυφθούν αυτή την φορά οι θέσεις». Ο κος Καππάτος αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει και αναμένει νομοθέτηση, προκειμένου το νοσοκομείο να χαρακτηριστεί ότι ανήκει σε άγονη γραμμή και έχει την υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει σύντομα.  Επιπλέον ενημέρωσε ότι, έρχονται αποσπασμένοι παθολόγοι και αναισθησιολόγος για να μπορούν να γίνονται και τακτικά χειρουργεία.

Ο κος Καππάτος αναφερόμενος στην συνέντευξη και ανακοίνωση του κου Χριστοδουλάκη, των ρώτησε «τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της υγείας;» και πρόσθεσε πως ότι συμβαίνει στο κομμάτι της υγείας δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και του κλίματος που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Ειδική αναφορά έγινε για τα ασθενοφόρα και για την καινούργια ειδικότητα του ΙΕΚ Νοσηλευτικής (τομέας εκπαίδευσής πληρωμάτων ΕΚΑΒ) και όπως ανέφερε δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη σχολή στα Ιόνια αλλά ούτε και στην Αχαΐα.  «Υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, αλλά δυστυχώς δεν λειτουργούν όλα. Δεν έχει “περπατήσει” η δωρεά των ασθενοφόρων από τον Δήμο Χαλανδρίου, λόγω άλλης δωρεάς που έγινε, αλλά υπάρχει ακόμα η πρόθεση» τόνισε.

Ο κος Καππάτος αναφέρθηκε και στον μοριακό αναλυτή που βρίσκεται από χθες στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Χαρακτηριστικά  επισήμανε : «Χθες υπογράφηκε η σύμβαση και αμέσως παραδόθηκε στο νοσοκομείο. Υπάρχει προσωπικό που εκπαιδεύτηκε και θα χειρίζεται το μηχάνημα».

Τέλος, ο κος Κάππάτος υπογράμμισε για το θέμα της ΜΕΘ ότι πήρε πολύ μεγάλη διάσταση χωρίς να υπάρχει λόγος, καθώς η συγκεκριμένη μονάδα ποτέ δεν λειτούργησε και μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να σώσει ζωές. Επισήμανε όμως, ότι θα επιστρέψει κάποια στιγμή και θα λειτουργήσει, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει το πότε.

Related Post

Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»

Την άποψη ότι πρέπει να αποκτηθεί μόνιμα ένας χώρος στο Αργοστόλι για να  γίνονται εκθέσεις και να λειτουργεί σαν κέντρο πολιτισμού, διατύπωσε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο

Χρήστος Παυλάτος: «Το Νοσοκομείο δεν είναι ακέφαλο»Χρήστος Παυλάτος: «Το Νοσοκομείο δεν είναι ακέφαλο»

O εκτελών χρέη διοικητή στον Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, Χρήστος Παυλάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ανάμεσα σε όσα συζητήθηκαν, ήταν και το θέμα του εμβολιασμού αλλά και μια

Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες»Γιάννης Φισφής: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι οι εξαγγελίες μένουν εξαγγελίες»

Ο νοσοκομειακός γιατρός Γιάννης Φισφής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου  «Στα Υπόγεια είναι  η Θέα», με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε μια μέρα νωρίτερα ο βουλευτής Παναγής Καππάτος. Ο