Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Παναγής Καππάτος: «Δίνουμε επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς – Η ΜΕΘ θα επιστρέψει και κάποια στιγμή θα λειτουργήσει»

Παναγής Καππάτος: «Δίνουμε επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς – Η ΜΕΘ θα επιστρέψει και κάποια στιγμή θα λειτουργήσει»

Παναγής Καππάτος: «Δίνουμε επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς – Η ΜΕΘ θα επιστρέψει και κάποια στιγμή θα λειτουργήσει» post thumbnail image

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Μετά τις ανακοινώσεις του κου Καππάτου σχετικά με την υγεία ο βουλευτής θέλησε να δώσει κάποιες διευκρινήσεις.

Ανέφερε αρχικά ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς για την νησιωτική Ελλάδα, αλλά με τη νέα προκήρυξη υπάρχουν κίνητρα. Πιο συγκεκριμένα: «Έχουμε θέσεις διευθυντών και επιμελητών όποτε αναμένουμε να καλυφθούν αυτή την φορά οι θέσεις». Ο κος Καππάτος αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει και αναμένει νομοθέτηση, προκειμένου το νοσοκομείο να χαρακτηριστεί ότι ανήκει σε άγονη γραμμή και έχει την υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει σύντομα.  Επιπλέον ενημέρωσε ότι, έρχονται αποσπασμένοι παθολόγοι και αναισθησιολόγος για να μπορούν να γίνονται και τακτικά χειρουργεία.

Ο κος Καππάτος αναφερόμενος στην συνέντευξη και ανακοίνωση του κου Χριστοδουλάκη, των ρώτησε «τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της υγείας;» και πρόσθεσε πως ότι συμβαίνει στο κομμάτι της υγείας δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και του κλίματος που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Ειδική αναφορά έγινε για τα ασθενοφόρα και για την καινούργια ειδικότητα του ΙΕΚ Νοσηλευτικής (τομέας εκπαίδευσής πληρωμάτων ΕΚΑΒ) και όπως ανέφερε δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη σχολή στα Ιόνια αλλά ούτε και στην Αχαΐα.  «Υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, αλλά δυστυχώς δεν λειτουργούν όλα. Δεν έχει “περπατήσει” η δωρεά των ασθενοφόρων από τον Δήμο Χαλανδρίου, λόγω άλλης δωρεάς που έγινε, αλλά υπάρχει ακόμα η πρόθεση» τόνισε.

Ο κος Καππάτος αναφέρθηκε και στον μοριακό αναλυτή που βρίσκεται από χθες στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Χαρακτηριστικά  επισήμανε : «Χθες υπογράφηκε η σύμβαση και αμέσως παραδόθηκε στο νοσοκομείο. Υπάρχει προσωπικό που εκπαιδεύτηκε και θα χειρίζεται το μηχάνημα».

Τέλος, ο κος Κάππάτος υπογράμμισε για το θέμα της ΜΕΘ ότι πήρε πολύ μεγάλη διάσταση χωρίς να υπάρχει λόγος, καθώς η συγκεκριμένη μονάδα ποτέ δεν λειτούργησε και μεταφέρθηκε στην Πάτρα για να σώσει ζωές. Επισήμανε όμως, ότι θα επιστρέψει κάποια στιγμή και θα λειτουργήσει, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει το πότε.

Related Post

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για τις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εξελίξειςΟ Αλέξανδρος Παντελειός για τις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εξελίξεις

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» Αλέξανδρος Παντελειός φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις, αναφορικά με τις δηλώσεις του κου Ανουσάκη για συμμαχίες της

Παναγής Καππάτος: «Έρχονται πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ»Παναγής Καππάτος: «Έρχονται πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, προκειμένου να ενημερώσει για όλες τις ενέργειες που γίνονται  για να είναι όσο το

Σπύρος Σαμούρης: «Δίνουμε καθημερινό αγώνα και θέλουμε την βοήθεια της κοινωνίας»Σπύρος Σαμούρης: «Δίνουμε καθημερινό αγώνα και θέλουμε την βοήθεια της κοινωνίας»

Συνέντευξη παραχώρησε στην  εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» , ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης . Σκοπός της συνέντευξης ήταν να ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητας του αλλά και να δώσει