Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Καταγγελίες Σόνιας Κόκοτου για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα

Καταγγελίες Σόνιας Κόκοτου για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα

Καταγγελίες Σόνιας Κόκοτου για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε  η κα Σόνια Κόκοτου, μια γυναίκα που εδώ και 20 χρόνια προσπαθεί να προστατέψει την περιουσία της.

Στον Αθέρα όπου βρίσκεται το σπίτι της μετά από ενέργειες  έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο, διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού και βρίσκεται υπό την εποπτεία του. Ουδεμία αλλαγή ή παρέμβαση επιτρέπεται τόσο στα οικήματα όσο και στον περιβάλλοντα χώρο και την παραλία του χωρίς την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου.

Το 1992 παρά τις απαγορευτικές αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, δημιουργήθηκε στην παραλία  αλιευτικό καταφύγιο.  Ο βραχίονας του αλιευτικού σπρώχνει τα νερά στον κόλπο, δεν επιτρέπει την έξοδό τους με αποτέλεσμα να λιμνάζουν κάτω από το «γαλάζιο σπίτι» όπως έχει χαρακτηριστεί το σπίτι της κας Κόκοτου. Αυτή η χρόνια πίεση δημιούργησε κάτω από το ιερό της εκκλησίας σπηλιές με κίνδυνο κατάρρευσης της. Μεγάλο πρόβλημα για την οικία, μεγάλο μπλέξιμο με υπουργεία, κοινότητες και δήμο. Η αμετάκλητη εντολή το Υπουργείου Πολιτισμού να κατεδαφιστεί το αλιευτικό, δεν έχει εφαρμοστεί.

Κάποιοι την κατηγορούν ότι αυτό που θέλει είναι να γκρεμίσει το αλιευτικό καταφύγιο, όμως έχει στα χέρια της έγγραφα και αλληλογραφία που αποδεικνύουν ότι το αλιευτικό καταφύγιο δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει.

Η κα Κόκοτου είχε να πει πολλά και τα είπε. Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε.

Related Post

Αργύρης Γαβριελάτος: «Η Κεφαλονιά θα συνεχίσει να είναι από τα καθαρότερα νησιά»Αργύρης Γαβριελάτος: «Η Κεφαλονιά θα συνεχίσει να είναι από τα καθαρότερα νησιά»

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στο Δημήτρη Αλοΐζο, για μια συζήτηση σχετικά με τις υπηρεσίες καθαριότητας. Η συζήτηση ξεκίνησε με

Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την επίσκεψη της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, τον τουρισμό  και το νοσοκομείο. Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη «Είναι μεγάλο γεγονός να

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: « Η ΜΕΘ έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια – Το θέμα με τις μάσκες θα φτάσει στην βουλή»Θεόδωρος Γαλιατσάτος: « Η ΜΕΘ έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια – Το θέμα με τις μάσκες θα φτάσει στην βουλή»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τέως περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η συζήτηση ξεκίνησε με την κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία και τις καινούργιες ανάγκες που