Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σοφία Γαρμπή: Τα οικονομικά των δήμων ελέγχονται – Διονύσης Τζαννάτος: Θα ανακουφίσουμε τα λαϊκά στρώματα

Σοφία Γαρμπή: Τα οικονομικά των δήμων ελέγχονται – Διονύσης Τζαννάτος: Θα ανακουφίσουμε τα λαϊκά στρώματα

Σοφία Γαρμπή: Τα οικονομικά των δήμων ελέγχονται – Διονύσης Τζαννάτος: Θα ανακουφίσουμε τα λαϊκά στρώματα post thumbnail image

Μια συνέντευξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολλές διαφορές πραγματοποιήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Διαφορές ως προς την ηλικία αλλά και ως προς την ιδεολογία. Καλεσμένοι ήταν η κα Σοφία Γαρμπή υποψήφια δημοτική σύμβουλος  με  την παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» και α/δήμαρχος οικονομικών και ο κος Διονύσης Τζαννάτος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σοφία Γαρμπή

Η κα Γαρμπή ξεκινώντας να απαντά στις ερωτήσεις, ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφια για το Αργοστόλι και όχι για τα Ομαλά όπως ανέφεραν κάποια δημοσιεύματα. Ως καθ’ ύλην αρμόδια μίλησε για τα οικονομικά του δήμου, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά του κάθε δήμου ελέγχονται από τα κεντρικά και έτσι στους ΟΤΑ υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος και μάλιστα προβλέπονται μέτρα για περαιτέρω ελέγχους.

Μίλησε για τα έργα που έχει εκτελέσει ο Δήμος, όπως το εργοστάσιο νερού, κάποια έργα υποδομής, γηροκομείο, έργα για την καθαριότητα, τονίζοντας ότι ο δήμος έχει προσφέρει στον πολίτη ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και μπορούν να γίνουν. Αποκάλυψε μάλιστα, πως υπάρχει μια μελέτη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Αργοστόλι, έτοιμη για  δημοπράτηση.

Σχετικά με το θέμα της επικαιρότητας και τις απευθείας αναθέσεις του Λιμενικού ταμείου, ανέφερε  πως σε κάποιες περιπτώσεις και ειδικά το πρώτο διάστημα της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, οι απευθείας αναθέσεις ήταν μονόδρομος και αυτό γιατί ήταν πιο εύκολο να γίνουν έργα  προς την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπροσθέτως επισήμανε, ότι το όριο της απευθείας ανάθεσης έχει αυξηθεί στις 21.000 ευρώ, ενώ υπενθύμισε ότι από το 2015 οι περισσότερες γίνονται με διαγωνισμό.

Τέλος, η κα Γαρμπή ανέφερε πως ο κόσμος θα τους κρίνει στην κάλπη και πως όλοι οι πολίτες είναι ικανοί να αποφασίσουν.

Διονύσης Τζαννάτος

Ο κος Τζαννάτος, ξεκίνησε να μιλάει αναφερόμενος στα λαϊκά στρώματα και όλους τους ανθρώπους που πρέπει να βοηθηθούν. Τα  όσα είπε, παρέπεμπαν σε υποψήφιο βουλευτή, όμως δικαιολόγησε το λόγο του λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να ξεκινάς από τα τοπικά και μετά να τα διεκδικείς σε πανελλήνιο επίπεδο.

Αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει αναρωτώμενος ποιον εξυπηρετούν στην πραγματικότητα, όπως και για τις εξορύξεις όπου ο ίδιος και η παράταξή του είναι κάθετα αντίθετοι.

Ένας ακροατής ρώτησε τον κο Τζαννάτο εάν θα συνεργαστεί με κάποια παράταξη από το δημοτικό συμβούλιο και απάντησε κοφτά πως αν ήθελαν να συνεργαστούν θα το είχαν κάνει πολύ νωρίτερα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει σε όλα τα επίπεδα την «Λαϊκή Συσπείρωση» και δεν πρόκειται να χάσει

Related Post

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει»Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο κλάδος μας πλήττεται περισσότερο – Κάθε μέρα θα ανακοινώνει κάποιος ότι δεν ανοίγει»

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»  με αφορμή τις ανακοινώσεις ξενοδοχείων που δεν θα ανοίξουν φέτος, αλλά και

Ο Σταύρος Τραυλός για το νέο εμβολιαστικό κέντρο, τον τουρισμό και τα έργα οδοποιίαςΟ Σταύρος Τραυλός για το νέο εμβολιαστικό κέντρο, τον τουρισμό και τα έργα οδοποιίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5  με αφορμή το νέο εμβολιαστικό κέντρο που πρόκειται να εγκατασταθεί στον χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε το εμβολιαστικό

Γιώργος Κοκκόλης: Να επικρατήσει το μυαλό και όχι η καρδιάΓιώργος Κοκκόλης: Να επικρατήσει το μυαλό και όχι η καρδιά

Ο Γιώργος Κοκκόλης στην δεύτερη εμφάνισή του στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει και να αποφασίσει ποιον θέλει για τα επόμενα 4 χρόνια. Αρχικά