Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια»

Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια»

Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια» post thumbnail image

Ο Διευθυντής της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς  Γεράσιμος Κοκκόσης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την καταγγελία των γονέων των μαθητών του δημοτικού σχολείου Κεραμειών σχετικά με την λήξη της τρίμηνης σύμβασης της εκπαιδευτικού.

Ο κος Κοκκόσης αναφορικά με το γεγονός επισήμανε ότι συναντήθηκε με τους γονείς οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε εκπαιδευτικούς. Το Υπουργείο αποφασίζει και όχι εμείς» υπογράμμισε. Παράλληλα εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι προσλήψεις των αναπληρωτών και σημείωσε ότι και οι ίδιοι – οι εκπαιδευτικοί- γνωρίζουν πότε λήγει η σύμβασή τους καθώς πριν αναλάβουν, υπογράφουν.

Ο διευθυντής απαντώντας σε κατηγορίες (ότι έπρεπε να μην υπογράψει την λήξη της σύμβασης ή να επαναπροσλάβει την εκπαιδευτικό) υποστήριξε ότι έπραξε τα νόμιμα και ότι δεν μπορεί να επέμβει περαιτέρω. «Κατανοώ  τους γονείς και τα παιδάκια. Υπάρχουν όμως νόμοι και διατάξεις. Το κενό θα καλυφθεί. Είναι θέμα χρόνου» σημείωσε.

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε ο καλεσμένος τονίζοντας ότι ορθώς άνοιξαν τα σχολεία, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να συγκριθεί με την δια ζώσης διδασκαλία. Τέλος, τόνισε ότι αρκετοί από τους εκπαιδευτικούς υπεβλήθησαν σε rapid test ερχόμενοι στην Κεφαλονιά, ενώ υπενθύμισε ότι και κατά τον πρόσφατο παρελθόν, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας αντιμετώπισε με επιτυχία περιστατικά κορωνοϊού στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία.

 

Related Post

Ο Θεόδωρος Τοσουνίδης στον Cosmos 96,5Ο Θεόδωρος Τοσουνίδης στον Cosmos 96,5

Τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», είχε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίσης. Ευθύς στις απαντήσεις του και δίνοντας το στίγμα των ΑΝΕΛ αλλά και

Θεόφιλος Μιχαλάτος: “Περίμενα να παραιτηθεί ο Δήμαρχος μετά το κλείσιμο του Πλατύ!”Θεόφιλος Μιχαλάτος: “Περίμενα να παραιτηθεί ο Δήμαρχος μετά το κλείσιμο του Πλατύ!”

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά” Θεόφιλος Μιχαλάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”.