Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια»

Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια»

Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια» post thumbnail image

Ο Διευθυντής της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς  Γεράσιμος Κοκκόσης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την καταγγελία των γονέων των μαθητών του δημοτικού σχολείου Κεραμειών σχετικά με την λήξη της τρίμηνης σύμβασης της εκπαιδευτικού.

Ο κος Κοκκόσης αναφορικά με το γεγονός επισήμανε ότι συναντήθηκε με τους γονείς οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε εκπαιδευτικούς. Το Υπουργείο αποφασίζει και όχι εμείς» υπογράμμισε. Παράλληλα εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι προσλήψεις των αναπληρωτών και σημείωσε ότι και οι ίδιοι – οι εκπαιδευτικοί- γνωρίζουν πότε λήγει η σύμβασή τους καθώς πριν αναλάβουν, υπογράφουν.

Ο διευθυντής απαντώντας σε κατηγορίες (ότι έπρεπε να μην υπογράψει την λήξη της σύμβασης ή να επαναπροσλάβει την εκπαιδευτικό) υποστήριξε ότι έπραξε τα νόμιμα και ότι δεν μπορεί να επέμβει περαιτέρω. «Κατανοώ  τους γονείς και τα παιδάκια. Υπάρχουν όμως νόμοι και διατάξεις. Το κενό θα καλυφθεί. Είναι θέμα χρόνου» σημείωσε.

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε ο καλεσμένος τονίζοντας ότι ορθώς άνοιξαν τα σχολεία, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να συγκριθεί με την δια ζώσης διδασκαλία. Τέλος, τόνισε ότι αρκετοί από τους εκπαιδευτικούς υπεβλήθησαν σε rapid test ερχόμενοι στην Κεφαλονιά, ενώ υπενθύμισε ότι και κατά τον πρόσφατο παρελθόν, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας αντιμετώπισε με επιτυχία περιστατικά κορωνοϊού στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία.

 

Related Post

Τάσος Τζωρτζάτος: «Βγαίνουν και με κατηγορούν, αυτοί που άνοιγαν δρόμους για τις ανεμογεννήτριες»Τάσος Τζωρτζάτος: «Βγαίνουν και με κατηγορούν, αυτοί που άνοιγαν δρόμους για τις ανεμογεννήτριες»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Διλινάτων, Τάσος Τζωρτζάτος θέλοντας και ο ίδιος από την πλευρά του να αναφέρει τα προβλήματα που εντοπίζονται στην

Σταύρος Σπαθής: «Καταγράφουμε τα προβλήματα και δίνουμε λύσεις. Είναι θέμα θέλησης»Σταύρος Σπαθής: «Καταγράφουμε τα προβλήματα και δίνουμε λύσεις. Είναι θέμα θέλησης»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για μια ενημέρωση των όσων γίνονται το τελευταίο διάστημα από την ΔΕΥΑΚ και όχι μόνο. Έδωσε

Διονύσης Μινέτος για Μύρτο: Πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση και εγώ προτίθεμαι να βοηθήσωΔιονύσης Μινέτος για Μύρτο: Πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση και εγώ προτίθεμαι να βοηθήσω

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα” την Τρίτη 10-7-2018, ήταν ο κος Διονύσης Μινέτος προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος της Περιφέρειας, για να εκθέσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν