Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια»

Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια»

Γεράσιμος Κοκκόσης: «Το Υπουργείο αποφασίζει, όχι η Πρωτοβάθμια» post thumbnail image

Ο Διευθυντής της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς  Γεράσιμος Κοκκόσης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την καταγγελία των γονέων των μαθητών του δημοτικού σχολείου Κεραμειών σχετικά με την λήξη της τρίμηνης σύμβασης της εκπαιδευτικού.

Ο κος Κοκκόσης αναφορικά με το γεγονός επισήμανε ότι συναντήθηκε με τους γονείς οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. Δεν μπορούμε να προσλάβουμε εκπαιδευτικούς. Το Υπουργείο αποφασίζει και όχι εμείς» υπογράμμισε. Παράλληλα εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι προσλήψεις των αναπληρωτών και σημείωσε ότι και οι ίδιοι – οι εκπαιδευτικοί- γνωρίζουν πότε λήγει η σύμβασή τους καθώς πριν αναλάβουν, υπογράφουν.

Ο διευθυντής απαντώντας σε κατηγορίες (ότι έπρεπε να μην υπογράψει την λήξη της σύμβασης ή να επαναπροσλάβει την εκπαιδευτικό) υποστήριξε ότι έπραξε τα νόμιμα και ότι δεν μπορεί να επέμβει περαιτέρω. «Κατανοώ  τους γονείς και τα παιδάκια. Υπάρχουν όμως νόμοι και διατάξεις. Το κενό θα καλυφθεί. Είναι θέμα χρόνου» σημείωσε.

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε ο καλεσμένος τονίζοντας ότι ορθώς άνοιξαν τα σχολεία, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να συγκριθεί με την δια ζώσης διδασκαλία. Τέλος, τόνισε ότι αρκετοί από τους εκπαιδευτικούς υπεβλήθησαν σε rapid test ερχόμενοι στην Κεφαλονιά, ενώ υπενθύμισε ότι και κατά τον πρόσφατο παρελθόν, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας αντιμετώπισε με επιτυχία περιστατικά κορωνοϊού στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία.

 

Related Post

Κοινό μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της ΕΔΑΚΙΚοινό μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της ΕΔΑΚΙ

Μετά την άσχημη εξέλιξη που έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες με το άρθρο 93  νομοσχεδίου που καταργεί την ΕΔΑΚΙ, η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» ήταν αφιερωμένη στο συγκεκριμένο

Κατσιβέλης: «Τεχνικό πρόγραμμα με αρνητική εισήγηση δεν περνάει» – Αραβαντινός: «Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία»Κατσιβέλης: «Τεχνικό πρόγραμμα με αρνητική εισήγηση δεν περνάει» – Αραβαντινός: «Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και ο επικεφαλής της παράταξης «ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός με αφορμή

Παναγής Καππάτος: “Εξετάζεται η απόσπαση γιατρών προς την Κεφαλονιά”Παναγής Καππάτος: “Εξετάζεται η απόσπαση γιατρών προς την Κεφαλονιά”

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Παναγής Καππάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», σε μια πρώτη εμφάνιση μετά την εκλογή του και με σκοπό να ενημερώσει ποιες ενέργειες