Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Νίκος Φραντζής: «Με την αξιοποίηση του αγκυροβολίου, αναβαθμίζεται όλη η περιοχή»

Νίκος Φραντζής: «Με την αξιοποίηση του αγκυροβολίου, αναβαθμίζεται όλη η περιοχή»

Νίκος Φραντζής: «Με την αξιοποίηση του αγκυροβολίου, αναβαθμίζεται όλη η περιοχή» post thumbnail image

Ικανοποιημένος από την ευρύτατη πλειοψηφία, με την οποία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αξιοποίηση του Τουριστικού Αγκυροβολίου στην Αγία Πελαγία, εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Φραντζής.  Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί αλλά και τι θα προσφέρει στην περιοχή.

Η αξιοποίηση του αγκυροβολίου θα αναβαθμίσει την περιοχή

Ο κος Φραντζής ανέφερε ότι η αξιοποίηση του Τουριστικού αγκυροβολίου από ιδιώτη επενδυτή θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. «Το αντίτιμο δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει ότι θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή. Οι Λειβαθινοί που αφήνουν εκεί τις βάρκες τους δεν θα επηρεαστούν. Τα ψαροκάικα μόνο θα πρέπει να πάνε αλλού» εξήγησε και συμπλήρωσε  ακόμα πως θα είναι στην ευχέρεια του επενδυτή να προτείνει κι άλλες δραστηριότητες, ακόμα και επισιτιστικού χαρακτήρα. 

Γιατί δεν το αξιοποιεί ο Δήμος;

«Ο Δήμος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας». Αυτή είναι η απάντηση του κου Φραντζή σε όσους τους κατηγορούν ότι θα έπρεπε να το αξιοποιήσει ο Δήμος, εξηγώντας ότι όσες φορές επιχειρήθηκε κάτι παρόμοιο, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. «Η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν μπορεί να είναι στο Δημόσιο» συμπλήρωσε.

Το ιστορικό του Αγκυροβολίου

«Ξεκίνησε επί  Δημαρχίας δική μου το 2007 και ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Θεόφιλου Μιχαλάτου στην Λειβαθώ. Το2009 είχε ολοκληρωθεί και απλά έπρεπε να γίνουν κάποιες συμπληρωματικές εργασίες. Από τότε έως και σήμερα έχει μείνει έτσι, έρμαιο, στην τύχη του και στην καταστροφή που έχει υποστεί» εξήγησε και τόνισε πως αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισαν να παραχωρηθεί η χρήση σε ιδιώτη επενδυτή  με όρους και προϋποθέσεις, έναντι τιμήματος. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Δήμος είχε αναθέσει σε ειδικό αξιολογητή να κάνει αποτίμηση του επενδυτικού κόστους, το οποίο φτάνει τις 200.000 ευρώ.

Κτίριο πρώην Alpha Bank

Ο κος Φραντζής, για το κτίριο της πρώην Alpha Bank που ζητάει προς εκμετάλλευση ο Δήμος, υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το θέμα, καθώς από τον Οκτώβριο του 2019 είχαν αποστείλει  αίτημα  και το ζητούσε. «Ο χώρος αυτός πρέπει να αξιοποιηθεί, να γίνουν δράσεις πολιτιστικές και όχι μόνο» επισήμανε. Σε ότι αφορά την απάντηση που έλαβε ο δήμος, εξήγησε ότι δεν έλαβαν ούτε θετική ούτε αρνητική απάντηση. «Αυτό που είχαμε ζητήσει ήταν να το αγοράσει ο Δήμος, με καλούς όρους, να το φέρουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση, ψήφιση κλπ» συμπλήρωσε.  Μικρή αναφορά, με μεγάλο νόημα έγινε και για το Μουσείο Σκλάβου, όπου ο κος Φραντζής υπογράμμισε ότι σε μερικές μέρες θα ανακοινωθούν πολλά.

http://

 

Related Post

Σπύρος Παγώνης: «Το άνοιγμα των σχολείων θα λειτουργήσει σαν πείραμα»Σπύρος Παγώνης: «Το άνοιγμα των σχολείων θα λειτουργήσει σαν πείραμα»

Ο κος Σπύρος Παγώνης (εκπαιδευτικός και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα  Υπόγεια είναι η Θέα» για να δώσει την εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες

Δημήτρης Καραγκουλές: «Για την διευθέτηση των ρεμάτων να αγωνιστούν, όχι για τη μη εκφόρτωση»  Δημήτρης Καραγκουλές: «Για την διευθέτηση των ρεμάτων να αγωνιστούν, όχι για τη μη εκφόρτωση»  

Ο Δημήτρης Καραγκουλές, εκπρόσωπος της εταιρείας που πρόκειται να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως

Παύλος Παπαδάτος: Δεν αισθάνομαι πικρίες. Είμαι ήσυχος με την συνείδησή μουΠαύλος Παπαδάτος: Δεν αισθάνομαι πικρίες. Είμαι ήσυχος με την συνείδησή μου

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο κος Παύλος Παπαδάτος. Ο κος Παπαδάτος αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν πριν ανακοινωθούν τα ονόματα που θα στελέχωναν το ψηφοδέλτιο της