Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό»

Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό»

Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της Άσσου Χρήστος Κοκκόλης φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5  με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκληθεί με την εγκατάσταση της αφαλάτωσης του χωριού.

Τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει μια σειρά ανακοινώσεων, με απόψεις για το καταλληλότερο μέρος εγκατάστασης της αφαλάτωσης. Από τον Δήμο και την ΔΕΥΑΚ έχει προταθεί ο χώρος του πάρκινγκ τους χωριού ενώ αρκετοί κάτοικοι διαφωνούν. Ο κος Κοκκόλης θέλοντας να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή, τόνισε ότι όλοι όσοι βγάζουν ανακοινώσεις δεν έχουν καλή πληροφόρηση της κατάστασης.

«Έχουμε εξαντλήσει όλες τις λύσεις. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές» ανέφερε και υποστήριξε ότι υπήρξαν κάποιες δωρεές αγροτεμαχίων για την εγκατάσταση της αφαλάτωσης, τα οποία όμως δεν εξυπηρετούν καθώς δεν υπάρχει στα συγκεκριμένα σημεία γεώτρηση. Ο κος Κοκκόλης υπογράμμισε ότι το πάρκινγκ – που προτείνεται- κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί τροχόσπιτα, τα οποία υποβαθμίζουν την περιοχή.

Ο πρόεδρος της Άσσου εξήγησε ακόμα περισσότερο γιατί το πάρκινγκ είναι ο καταλληλότερος χώρος: «Είναι δημοτικής περιουσία, είναι ασφαλές σε φαινόμενα τύπου ΙΑΝΟΥ, κάνουμε μια γεώτρηση και παίρνουμε όσο νερό θέλουμε, τα καλώδια και οι σωλήνες θα μπουν υπόγεια. Υπάρχει και η έγκριση της ΔΕΥΑΚ. Σκοπός είναι η Άσσος να σταθεί όρθια και το νερό είναι προϋπόθεση».

Παράλληλα ο κος Κοκκόλης επισήμανε ότι αν συνεχιστεί αυτή η διαφωνία, θα χαθεί το κονδύλι και αναρωτήθηκε: «Αν χαθεί το κονδύλι, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;». Κατέστησε σαφές ότι, σέβεται την άποψη του καθενός, θα κάνει τα πάντα για να γίνει το έργο αλλά πρέπει να επιλέξουμε ή να ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό!

 

Related Post

Ο Κώστας Πρέντζας στον Cosmos 96,5 για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»Ο Κώστας Πρέντζας στον Cosmos 96,5 για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο κος Κωνσταντίνος Πρέντζας,  με την ιδιότητά του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., για να δώσει πληροφορίες για το καινούργιο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Το όνειρό μου ήταν πάντα να συμβάλλω για τα νησιά μαςΑφροδίτη Θεοπεφτάτου: Το όνειρό μου ήταν πάντα να συμβάλλω για τα νησιά μας

Στην πρώτη προεκλογική εκπομπή- για τις εθνικές εκλογές- φιλοξενήθηκε η νυν βουλευτής και εν νέου υποψήφια, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Η συζήτηση ξεκίνησε, με μια απάντηση που θέλησε να δώσει η κα

Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Ανδρέας Παντελιός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα, με αφορμή τον αναπτυξιακό νόμο και το τι μπορεί να κερδίσει ο ντόπιος