Cosmos Fm 96,5 Χωρίς κατηγορία Άγγελος Κωνσταντάκης: «Όχι το εμπορικό λιμάνι στο Αργοστόλι»

Άγγελος Κωνσταντάκης: «Όχι το εμπορικό λιμάνι στο Αργοστόλι»

Άγγελος Κωνσταντάκης: «Όχι το εμπορικό λιμάνι στο Αργοστόλι» post thumbnail image

Στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» Άγγελος Κωνσταντάκης, προκειμένου να εκφράσει την άποψή του για το εμπορικό λιμάνι του Αργοστολίου και την θέση στην οποία πρέπει να μεταφερθεί.

«Έχουμε ενστάσεις» ανέφερε ο κος Κωνσταντάκης και εξήγησε ποιες είναι αυτές. «Κληθήκαμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε δύο πράγματα. Την μεταφορά του εμπορικού λιμανιού από το Αργοστόλι και την μεταφορά του στον Δράπανο. Είναι ξεκάθαρο και συμφωνούμε στο ότι το λιμάνι πρέπει να φύγει από το Αργοστόλι. Όμως το θέμα δεν έπρεπε να έρθει έτσι στα κρυφά, χωρίς να το γνωρίζει η κοινωνία και το τοπικό συμβούλιο» υποστήριξε ο καλεσμένος.

Παράλληλα εξήγησε ποια είναι ακριβώς η θέση της παράταξης του, επισημαίνοντας: «Το εμπορικό λιμάνι δεν πρέπει  να είναι καν στον κόλπο του Αργοστολίου, γιατί όλη η κίνηση με τα φορτηγά θα μεταφερθεί στην πλευρά του Κουτάβου. Αν γίνει αυτό αντιλαμβάνεται κάποιος τι κομφούζιο θα δημιουργηθεί σε εκείνη την πλευρά, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες»  τόνισε. Εξήγησε επίσης ότι μέσα στο Αργοστόλι υπάρχουν δρόμοι τους οποίους θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τα φορτηγά, ενώ για τον Δράπανο ο δρόμος είναι ένας και είναι ο μοναδικός για το βόρειο τμήμα του νησιού.

Ο κος Κωνσταντάκης  επέμεινε στο γεγονός ότι θα έπρεπε να έχει γίνει μια μελέτη (επικαιροποιημένη) και μια διαβούλευση ώστε να υπάρξουν προτάσεις για άλλο σημείο, είτε μια απλή ενημέρωση. «Θα μπορούσε να μην έρθει άρον άρον το θέμα σε συμβούλιο, ακόμα και αν το ζήτησε το Υπουργείο. Θα είχαμε χρόνο να υποδείξουμε ένα άλλο σημείο και να μην υπάρξει αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες» υπογράμμισε. Σημείωσε δε, ότι η παράταξη του έχει ξεκάθαρη θέση ότι το λιμάνι του Αργοστολίου είναι συνολικά ένα και το Αργοστόλι πλέον κινείται σε μια τροχιά ανάπτυξης και θα μπορούσε να βρεθεί ένα λιμάνι εκτός Αργοστολίου.

 

Related Post

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για το Μουσείο Σκλάβου και τις επιθέσεις που δέχθηκεΟ Αλέξανδρος Παντελειός για το Μουσείο Σκλάβου και τις επιθέσεις που δέχθηκε

Στον COSMOS 96,5 και τον Δημήτρη Αλοϊζο μίλησε τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη o Επικεφαλής της παράταξης «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Αλέξανδρος Παντελειός, αναφερόμενος σε ζητήματα της επικαιρότητας. Για τον αναπτυξιακό

Νικόλας Βαλλιανάτος: «Οι ευνοημένοι και οι ανώνυμοι θρασύδειλοι»Νικόλας Βαλλιανάτος: «Οι ευνοημένοι και οι ανώνυμοι θρασύδειλοι»

Για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, τη σχέση του με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, αλλά και τα κακόβουλα δημοσιεύματα που τον ονοματίζουν και πολλά ακόμη,