Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Άγγελος Ανδρεάτος: «Πραγματοποίησα ένα μεγάλο μου όνειρο»

Άγγελος Ανδρεάτος: «Πραγματοποίησα ένα μεγάλο μου όνειρο»

Άγγελος Ανδρεάτος: «Πραγματοποίησα ένα μεγάλο μου όνειρο» post thumbnail image

O Κεφαλονίτης τραγουδιστής Άγγελος Ανδρεάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και παρουσίασε την νέα του δισκογραφική δουλειά με μελοποιημένα ποιήματα του σπουδαίου Ανδρέα Λασκαράτου.

Ο Άγγελος Ανδρεάτος μετά από την σπουδαία δισκογραφική του δουλειά «Τα Επτάνησα Ταξιδεύουν» ανέφερε ότι η μελοποίηση των ποιημάτων του Ανδρέα Λασκαράτου είναι κάτι τελείως διαφορετικό, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και ήταν και μια μεγάλη επιθυμία του.

«Ήταν ένα μεγάλο μου όνειρο. Όμως, επειδή έχει μια δύσκολή γραφή και είναι σατυρικός αλλά πολύ επίκαιρος, ήταν δύσκολο να μελοποιηθούν. Νομίζω όμως ότι διαβάζοντας τον, οι μελωδίες μου ήρθαν πολύ εύκολα» εξήγησε  και πρόσθεσε ότι σε όλες τις μελωδίες κράτησε το επτανησιακό στοιχείο.  Αναφερόμενος δε,  στην επιλογή των ποιημάτων, τόνισε ότι διαβάζοντας Λασκαράτο, ξεχώρισε κάποια από τα πιο γνωστά και επίκαιρα. «Δοκίμασα και σε άλλα ποιήματα αλλά νομίζω ότι αυτά είναι που πρέπει να ακουστούν» εξήγησε.

Μιλώντας για τους συντελεστές επισήμανε ότι την ενορχήστρωση την ανέλαβε ο Ζήσης Σκλαβουνάκης με τον οποίο συνεργαστήκαμε και στο παρελθόν, αλλά μας συνδέει και μια φιλία ετών, από το ξεκίνημα μας.  «Συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Θέμης Ανδρεάδης, η Ειρήνη Τουμπάκη, οι Αδερφοί Καραβιώτη και εγώ. Στόχος μου να παρουσιάσω τον Λασκαράτο σε όλο τον κόσμο. Είμαι ο πρώτος συνθέτης που μελοποιεί Ανδρέα Λασκαράτο επίσημα. Υπήρξαν αρκετοί που προσπάθησαν αλλά λόγω της δύσκολης γραφής δεν τον άγγιξαν πολλοί» υπογράμμισε.  

Ο Άγγελος αποκάλυψε ότι τον Αύγουστο θα παρουσιαστεί η δουλειά στο Ληξούρι. «Στις 8 Αυγούστου, είμαστε καλεσμένοι όλοι στο Ληξούρι από τον Αντιδήμαρχο Γεράσιμο Γλανό και θα κάνουμε μια συναυλία κάτω από το άγαλμα του Λασκαράτου. Θα γίνει και ένα δρώμενο, με ομιλίες για την ζωή του ποιητή και θα γίνεται “πάντρεμα” με τα τραγούδια» σημείωσε και παράλληλα εξέφρασε και την επιθυμία του, να παρουσιαστούν τα τραγούδια σε όλη την Ελλάδα, ενώ τόνισε για μια ακόμα φορά ότι ένας μεγάλος στόχος του πραγματοποιήθηκε!

 

Related Post

Παναγής Καππάτος: «Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα»Παναγής Καππάτος: «Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα»

Στην εκπομπή ¨Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τι ακριβώς ειπώθηκε στην συνάντηση που είχαν με τον κο

Νίκος Βαλλιανάτος: Η παράταξη Μιχαλάτου δεν στηρίζεται από κομμάταΝίκος Βαλλιανάτος: Η παράταξη Μιχαλάτου δεν στηρίζεται από κομμάτα

Στο στούντιο του Cosmos96,5 φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου , Νίκος Βαλλιανατός.

Η Βαρβάρα Αραβαντινού υποψήφια με την “Πλεύση Ελευθερίας”Η Βαρβάρα Αραβαντινού υποψήφια με την “Πλεύση Ελευθερίας”

Με την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατέρχεται στις εκλογές για υποψήφια βουλευτής η κα Βαρβάρα Αραβαντινού. Αρχικά έκανε την αυτοπαρουσίαση της για να την γνωρίσουν όσοι δεν την ξέρουν.