Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σπύρος Γαλιατσάτος: «Η Περιφέρεια υπεύθυνη για την πορεία του τουρισμού»

Σπύρος Γαλιατσάτος: «Η Περιφέρεια υπεύθυνη για την πορεία του τουρισμού»

Σπύρος Γαλιατσάτος: «Η Περιφέρεια υπεύθυνη για την πορεία του τουρισμού» post thumbnail image

Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για την πορεία του τουρισμού στην Κεφαλονιά.

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία κατηγορούσαν την Δημοτική Αρχή για την πτωτική πορεία του τουρισμού, ο κος Γαλιατσάτος έδωσε την δική του απάντηση ξεκαθαρίζοντας ότι για αυτή την κατάσταση δεν φταίει ο Δήμος αλλά η Περιφέρεια. «Το έχω πει πολλές φορές, όσο μένει η Περιφερειάρχης στον τουρισμό, αυτός δεν θα πηγαίνει καλά και θα την “πληρώνει” ο Δήμος»  σημείωσε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του τουρισμού αυτή την στιγμή στο νησί μας, ο κος Γαλιατσάτος εμφανίστηκε απαισιόδοξος τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι και υπάρχει ενδεχόμενο η σεζόν να λήξει πολύ νωρίτερα απ’ ότι αρκετοί ήλπιζαν.

 Ο κος Γαλιατσάτος έκανε αναφορά για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την Περιφέρεια  για την προβολή των νησιών μας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επί θητείας μου είχαμε κάνει κινήσεις. Είχαμε ξοδέψει στην πενταετία 1,8 εκατομμύρια σε σχέση με άλλες περιφέρειες που ξόδεψαν 4 εκατομμύρια. Άφησα στην κα Κράτσα 1,5 σχεδόν εκατομμύριο και δεν το αξιοποίησε. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να συντάξει ένα τεχνικό δελτίο στο οποίο να αναφέρει πως θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα και δεν το έκανε».

Παράλληλα ο τέως αντιπεριφερειάρχης τουρισμού σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να βάλλεται ο κος Κουρκουμέλης, ενώ όλοι ξέρουν ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση και τόνισε ότι ο Δήμος έχει 100 χιλ. ευρώ για τον τουρισμό και δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει πολλά. «Κάποιες καμπάνιες κοστίζουν πολλά λεφτά. Αυτά θα έπρεπε να τα αναλάβει η Περιφέρεια. Δεν μπορούμε να κωφεύουμε για αυτά που δεν κάνει η Περιφέρεια» υπογράμμισε.

Για το κατά πόσο η πανδημία έχει επηρεάσει τον τουρισμό, ο κος Γαλιατσάτος εξήγησε ότι δεν είναι μόνο η Κεφαλονιά που έχει πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα: «Όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα και το εισπράττουμε. Η Κεφαλονιά όμως και γενικότερα τα νησιά μας στηρίζονται σε 5-6 συγκεκριμένες αγορές. Αγγλική, Γερμανική, Ιταλική, Πολωνική, Ολλανδική και Σουηδική» και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε η Περιφέρεια να έχει κάνει δράσεις ώστε να προσελκύσει τουρίστες και από άλλες χώρες. Τέλος ο κος Γαλιατσάτος κατήγγειλε πως  για μια έκθεση που υπήρχε, η Περιφέρεια δεν είχε ενημερώσει κανέναν, αλλά η ίδια (η Περιφέρεια) συμμετείχε χωρίς κανένας να ξέρει τίποτα.

 

Related Post

Mιχάλης Μοσχονάς: «Θα λύσουμε τα προβλήματα και θα παρέχουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη»Mιχάλης Μοσχονάς: «Θα λύσουμε τα προβλήματα και θα παρέχουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη»

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» σχολιάζοντας την κατάσταση του ΟΚΑΠ. «Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας είναι ένα νομικό πρόσωπο  δημοσίου

Συμβουλές για σωστή ανακύκλωση από τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Αργύρη ΓαβριελάτοΣυμβουλές για σωστή ανακύκλωση από τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Αργύρη Γαβριελάτο

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος  φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η ανακύκλωση δίνοντας τις κατάλληλες πληροφορίες. «Οι επισημάνσεις που θέλουμε να

Σταύρος Σπαθής: «Καταγράφουμε τα προβλήματα και δίνουμε λύσεις. Είναι θέμα θέλησης»Σταύρος Σπαθής: «Καταγράφουμε τα προβλήματα και δίνουμε λύσεις. Είναι θέμα θέλησης»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για μια ενημέρωση των όσων γίνονται το τελευταίο διάστημα από την ΔΕΥΑΚ και όχι μόνο. Έδωσε