Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Νίκος Ανουσάκης: Ο βιολογικός ελέγχεται συνέχεια – Όσοι διαμαρτύρονται έχτισαν μετά

Νίκος Ανουσάκης: Ο βιολογικός ελέγχεται συνέχεια – Όσοι διαμαρτύρονται έχτισαν μετά

Νίκος Ανουσάκης: Ο βιολογικός ελέγχεται συνέχεια – Όσοι διαμαρτύρονται έχτισαν μετά post thumbnail image

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις που σχετίζονται με τον βιολογικό καθαρισμό, την ανακεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ και τα έργα του ζωγράφου Στέρη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το σοβαρό θέμα της δυσοσμίας του Αργοστολίου και ο κος Ανουσάκης τόνισε πως ο βιολογικός ελέγχεται συνεχώς από την διεύθυνση περιβάλλοντος και όχι μόνο. Παραδέχτηκε πως κάθε καλοκαίρι υπάρχει πρόβλημα λόγω αέρα και ζέστης, όμως η ΔΕΥΑΚ από την πλευρά της έχει καθαρίσει και έχει ρίξει νερό στα φρεάτια και το πρόβλημα όπως χαρακτηριστικά είπε «έχει αρχίσει σιγά σιγά να λύνεται». Επισήμανε δε, πως τώρα που τέθηκε σε λειτουργία και ο βιολογικός της Σκάλας, τα βυτία πηγαίνουν και εκεί.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής είπε ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται καθώς όλα όσα έγιναν στην περιοχή (ενοικιαζόμενα, σπίτια, μαγαζιά), χτίστηκαν μετά την κατασκευή του βιολογικού (μετά το 1992). «Κανένας δεν θέλει βιολογικό καθαρισμό δίπλα στο σπίτι του, ούτε εγώ θα ήθελα. Όλοι έχτισαν μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης (των χρεών της ΔΕΥΑΚ προς τον δήμο) και ο κος Ανουσάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. «Ένα μέρος του ρεύματος της ΔΕΥΑΚ το πληρώνει ο δήμος. Είναι τυπικό – λογιστικό το θέμα».

Και στο θέμα που έχει προκύψει με την συλλογή πινάκων του Στέρη, επισήμανε πως αυτός που πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες.

Ακούστε τα όσα είπε ο κος Ανουσάκης

Related Post

Νίκος Κουρκουμέλης: «Έχουμε προβλήματα, αλλά θα τα καταφέρουμε»Νίκος Κουρκουμέλης: «Έχουμε προβλήματα, αλλά θα τα καταφέρουμε»

Ο Αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων και υπεύθυνος σε θέματα τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης, μίλησε στον Δημήτρη Αλοϊζο και την Ελευθερία Κουλουριώτου και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μετά τον

Δημήτρης Ψωμάς: «Οι φοιτητές μετά την εγγραφή τους φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν σπίτι»Δημήτρης Ψωμάς: «Οι φοιτητές μετά την εγγραφή τους φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν σπίτι»

Με ένα πολύ σημαντικό θέμα ασχολήθηκε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο Δημήτρης Αλοΐζος και η Ελευθερία Κουλουριώτου φιλοξένησαν στην εκπομπή τον πρόεδρο του ΔΣ των φοιτητών του

Διονύσης Στανίτσας: «Καταγγελίες τηλεφωνικές και ανυπόγραφες δεν θα ερευνώνται»Διονύσης Στανίτσας: «Καταγγελίες τηλεφωνικές και ανυπόγραφες δεν θα ερευνώνται»

Μέχρι την Ιθάκης ταξίδεψε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να συνομιλήσει με τον Δήμαρχος του νησιού Διονύση Στανίτσα. Ο δήμαρχος πριν από μερικές μέρες έκανε μια ανάρτηση