Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Διονύσης Μινέτος: Είναι τεράστιο ψέμα ότι οι κοκοφοίνικες δεν προσβάλλονται από το κόκκινο σκαθάρι

Διονύσης Μινέτος: Είναι τεράστιο ψέμα ότι οι κοκοφοίνικες δεν προσβάλλονται από το κόκκινο σκαθάρι

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» Διονύσης Μινέτος.


Αφορμή στάθηκε η αποχώρηση της παράταξης από το δημοτικό συμβούλιο μετά από ειρωνείες αλλά και λόγω του χαρακτηρισμού της συνεδρίασης ως κατεπείγουσας – την στιγμή που υπάρχουν αλλά κατεπείγοντα θέματα ώστε να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικά με τα όσα ακούγονταν από τα έδρανα της συμπολίτευσης, ανέφερε ότι το να μιλάνε όταν τοποθετούνται δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι μια πάγια τακτική, προκειμένου ο ομιλών να μην ακούγεται και να χάνει τον ειρμό των σκέψεών του.

Εξέφρασε μια άποψη για τους φοίνικες που είχε να κάνει με την τοποθεσία τους. Όταν στο παρελθόν υπήρξε το πρόβλημα με το σκαθάρι και γινόταν προσπάθεια να σωθούν ο κος Μινέτος είχε προτείνει, να διαλέξουν να προστατέψουν φοίνικες που βρίσκονται σε περιοχές που είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη, όπως η Ριζοσπαστών και η παραλία. Ανέφερε και περιοχές που έχουν κάνει το ίδιο και έχουν μάλιστα συνεργαστεί με γεωπόνους και έχουν πετύχει να σώσουν ένα κομμάτι από τους άρρωστους φοίνικες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτησή του ότι και οι κοκοφοίνικες προσβάλλονται από το σκαθάρι λέγοντας συγκεκριμένα: «Είναι τεράστιο ψέμα ότι οι κοκοφοίνικες δεν προσβάλλονται από το κόκκινο σκαθάρι. Υπάρχουν και έρευνες. Απλώς είναι πιο ανθεκτικοί».

Στο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκε ότι οι καταστηματάρχες της περιοχής δέχονται να κοπούν οι φοίνικες, ο κος Μινέτος όμως εξέφρασε την απορία του αν ρωτήθηκαν οι πολίτες του Αργοστολίου για το κόψιμο και επίσης τι γνωρίζουν τα τοπικά συμβούλια για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο τέλος της εκπομπής έγινε αναφορά στα έργα της δημοτικής αρχής που έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχει γίνει το παραμικρό (τα οποία ξεπερνούν τα 200). Στην κριτική που δέχεται η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, ότι δεν έχει κάνει παρεμβάσεις για αυτά τα έργα, ο κος Μινέτος επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις είναι πολλές και όλες καταγεγραμμένες στα πρακτικά. «Έχω κάνει παρεμβάσεις ακόμα και τέσσερις φορές για έργα που δεν έχουν γίνει».

Τέλος, ο κος Μινέτος είπε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θέτει προτεραιότητες και δεν κάνει τις μελέτες σκοπιμότητας.

Ακούστε την εκπομπή

 

Related Post

Θανάσης Λιβιτσάνης: «Χαμηλά επίπεδα στον τουρισμό – Επαρκής η στελέχωση στο κέντρο υγείας»Θανάσης Λιβιτσάνης: «Χαμηλά επίπεδα στον τουρισμό – Επαρκής η στελέχωση στο κέντρο υγείας»

O έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για μια ενημέρωση σε σχέση με ότι συμβαίνει στην Ιθάκη το τελευταίο διάστημα. Ήρεμη χαρακτήρισε ο έπαρχος

Νίκος Νικολόπουλος:Είναι αδιανόητο κάποιος να εκμεταλλεύεται δωρεέςΝίκος Νικολόπουλος:Είναι αδιανόητο κάποιος να εκμεταλλεύεται δωρεές

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και βουλευτής Αχαϊας, Νίκος Νικολόπουλος έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη στο Cosmos 96,5  και στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”.