Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Μάκης Φόρτες: «Η έδρα του ΦΟΣΔΑ στην Κεφαλονιά δεν μας προσφέρει τίποτα – Ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρχει Κεφαλονίτης στο ΔΣ του φορέα»

Μάκης Φόρτες: «Η έδρα του ΦΟΣΔΑ στην Κεφαλονιά δεν μας προσφέρει τίποτα – Ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρχει Κεφαλονίτης στο ΔΣ του φορέα»

Μάκης Φόρτες: «Η έδρα του ΦΟΣΔΑ στην Κεφαλονιά δεν μας προσφέρει τίποτα – Ελάχιστες οι πιθανότητες να υπάρχει Κεφαλονίτης στο ΔΣ του φορέα» post thumbnail image

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη μέρα» Μάκης Φόρτες φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για το θέμα του ΦΟΣΔΑ και για να ενημερώσει σχετικά με κάποιες νέες εξελίξεις  πάνω στο θέμα.

Ο κος Φόρτες ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά στην ανακοίνωση του βουλευτή επισημαίνοντας ότι ο κος Καππάτος λειτουργεί σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που θα έπρεπε να λειτουργεί ως εκπρόσωπος των νησιών μας. «Βγάζει μια ανακοίνωση για την έδρα του ΦΟΣΔΑ και αναφέρεται στην περιβαλλοντική συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι κόλπα αντιπερισπασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ότι η Κεφαλονιά τελικώς θα είναι η έδρα του νέου ΦΟΣΔΑ, ο κος Φόρτες υπογράμμισε ότι ήδη στην Κέρκυρα υπάρχουν αντιδράσεις και κατονόμασε και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας: «Ο κος Μπιάγκης εξέδωσε ανακοίνωση και μιλάει για πραξικόπημα, επειδή η έδρα θα είναι στην Κεφαλονιά. Οι Κερκυραίοι δεν μπορούν να το δεχτούν. Τα θέλουν όλα».

Επίσης ο κος Φόρτες αναφέρθηκε στην σύνθεση που θα έχει το ΔΣ του νέου φορέα, υποστηρίζοντας πως δυστυχώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες η Κεφαλονιά να μην βρίσκεται μέσα στην σύνθεση του ΔΣ καθώς το ποσοστό (και με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια) είναι πολύ μικρό και πιθανότατα οι περισσότεροι εκπρόσωποι θα είναι από την Κέρκυρα. «Το ότι η έδρα θα είναι στην Κεφαλονιά δεν προσφέρει τίποτα. Την Παρασκευή θα οριστεί το ΔΣ. Θα είναι ευχής έργο να έχουμε έστω έναν εκπρόσωπο από την περιφέρεια γιατί από το Δήμο μάλλον είναι απίθανο.  Έχουμε το 18% έναντι του 52% που έχει η Κέρκυρα» υπογράμμισε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι ο δήμος έχει προσφύγει νομικά  κατά του άρθρου 93 και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για ανατροπή του.  Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε πως: «Η περιφέρεια – με βάση τον νόμο- δεν έχει καμία δουλειά στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Αυτό είναι το πιο δυνατό μας χαρτί» και πρόσθεσε «Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά έγιναν τώρα, εν μέσω κορωνοϊού».

Related Post

Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες»Ασπασία Βασιλάτου: «Συνεχή περιστατικά κακοποίησης ζώων τις τελευταίες 20 μέρες»

Η Ασπασία Βασιλάτου, μέλος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να καταγγείλει – για μια ακόμα φορά- τα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η εναλλακτική του πολίτηΣταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η εναλλακτική του πολίτη

Εκτός από περιφερειακές και δημοτικές εκλογές την Κυριακή υπάρχουν και οι ευρωεκλογές και ο Cosmos 96,5 στην προσπάθειά του να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους έδωσε φωνή και σε

Γαβριελάτος: «Δεν θα υπογράψω την υφαρπαγή της περιουσίας όλων των Κεφαλλονιτών»Γαβριελάτος: «Δεν θα υπογράψω την υφαρπαγή της περιουσίας όλων των Κεφαλλονιτών»

Για την ομόφωνη απόφαση που πήρε του Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΑΚΙ στην πρόσφατη συνεδρίασή του αναφορικά με την σύναψη σύμβασης χρησιδανείου με την Περιφέρεια, με το οποίο τα ακίνητα της