Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ο Σπύρος Γαλιατσάτος για τα προβλήματα σε Περιφέρεια, τουρισμό, υγεία

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος για τα προβλήματα σε Περιφέρεια, τουρισμό, υγεία

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος για τα προβλήματα σε Περιφέρεια, τουρισμό, υγεία post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος με αφορμή την διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από τις Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων Νήσων «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» στην Οικονομία και τον Τουρισμό.

Ο κος Γαλιατσάτος ανέφερε ότι ήταν μια αρκετά καλού επιπέδου τηλεδιάσκεψη στην οποία ακούστηκαν πολύ σοβαρά θέματα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν η τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, ο τομεάρχης οικονομίας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας Γιώργος Τσίπρας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων. Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κος Γαλιατσάτος στην τηλεδιάσκεψή συμμετείχαν πρώην βουλευτές των νησιών μας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και παράγοντες του τουρισμού οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

Ο καλεσμένος τόνισε ότι φέτος η κατάσταση όπως εξελίσσεται είναι πολύ δύσκολη για όλους. Σχετικά με τα ξενοδοχεία – ο κος Γαλιατσάτος δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα- ανέφερε ότι τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα καθώς οι όροι που έχουν τεθεί για την λειτουργία τους δεν συνάδουν με την λογική. Επιπλέον έκανε αναφορά στην ασφάλεια του προσωπικού σε περίπτωση κρούσματος. Αυτό όμως που απασχολεί τον ίδιο περισσότερο είναι το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους οι οποίοι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Αναφορικά με το θέμα της υγείας και συγκεκριμένα στις αποχωρήσεις ιατρών τις τελευταίες μέρες από το νοσοκομείο ο κος Γαλιατσάτος υποστήριξε πως: « Η έλλειψη ιατρικής περίθαλψης είναι ανασταλτικός παράγοντας για τον τουρισμό. Ο τουρίστας θέλει και πρέπει να νιώθει ασφαλής για να ταξιδέψει».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει έστω ένα θετικό που να έχει κάνει η παρούσα περιφερειακή αρχή, ο κος Γαλιατσάτος  δεν βρήκε κάτι θετικό. «Υδατοδρόμια; Χρήματα που μπορούσε να πάρει πίσω η περιφέρεια; Τουρισμός; Τίποτα δεν πάει καλά. Ακόμα και λεφτά κατοχυρωμένα δεν πήγαν να εισπράξουν και να τα διοχετεύσουν στα νησιά τώρα που υπάρχει ανάγκη» υπογράμμισε ο καλεσμένος. Παραδέχτηκε όμως ότι μπορεί να επισημαίνουν τα κακά αλλά θα επισημάνουν και τα καλά.

Κλείνοντας ο κος Γαλιατσάτος  τόνισε πως αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι καλό αλλά: «Πρέπει να αγωνιστούμε.  Ας μη κωφεύουμε, ας μην εθελοτυφλούμε. Ο καθένας ας κάνει ότι μπορεί».

Related Post

Άγγελος Κωνσταντάκης προς Σπύρο Σαμούρη: Οι επαγγελματίες πήγαν στα δικαστήρια γιατί διεκδικούν τα λεφτά τουςΆγγελος Κωνσταντάκης προς Σπύρο Σαμούρη: Οι επαγγελματίες πήγαν στα δικαστήρια γιατί διεκδικούν τα λεφτά τους

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, γήπεδο Αργοστολίου, γήπεδο Φαρακλάτων και χρέη ΚΕΔΗΚΕ, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν με τον κο Άγγελο Κωνσταντάκη, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ¨Στα Υπόγεια είναι η Θέα”

Πολυχρόνης Δενδρινός: «Μετά από πολλά χρόνια γίνονται έργα στην περιοχή μας από το Λιμενικό Ταμείο»Πολυχρόνης Δενδρινός: «Μετά από πολλά χρόνια γίνονται έργα στην περιοχή μας από το Λιμενικό Ταμείο»

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάμης και τέως πρόεδρος του Φισκάρδου Πολυχρόνης Δενδρινός, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στην περιοχή του από το Λιμενικό Ταμείο. «Στο λιμάνι,

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Αγίας ΕυφημίαςΚραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Αγίας Ευφημίας

Ο πρόεδρος της Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», τρεις εβδομάδες μετά το πέρασμα του «ΙΑΝΟΥ», παρουσιάζοντας την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή του.