Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Ιάκωβος Νιφοράτος: «Οι φιλίες μπήκαν πάνω από το γενικό συμφέρον»

Ιάκωβος Νιφοράτος: «Οι φιλίες μπήκαν πάνω από το γενικό συμφέρον»

Ιάκωβος Νιφοράτος: «Οι φιλίες μπήκαν πάνω από το γενικό συμφέρον» post thumbnail image

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου «Η Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να μιλήσει για την τεράστια ευκαιρία που χάθηκε, για τον εμπορικό κόσμο της Κεφαλονιάς, να δημιουργηθεί ένα Open Mall (ανοιχτό κέντρο εμπορίου).

Παρουσίασε την ιστορία από την αρχή της, από τότε δηλαδή που έγιναν όλες οι σκέψεις, προκειμένου να διεκδικηθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και  να αναμορφωθεί το εμπορικό κέντρο του Αργοστολίου.  Ο κος Νιφοράτος ανέφερε αρχικά ότι ενώ ήρθαν σε επαφή με τον Δήμαρχο και του είχαν παρουσιάσει όλα τα σχέδια που είχαν, η Δημοτική Αρχή τότε αποφάσισε να δώσει την έγκριση της στον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης να αναλάβει να διεκδικήσει τα χρήματα (να καταθέσει φάκελο με όλα τα απαραίτητα).

Ο σύλλογος «η Κράνη» θεώρησε σωστό αφού το ανέλαβε κάποιος άλλος – εκείνη την περίοδο να μην προβεί σε καμία διαμαρτυρία, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να έθετε σε κίνδυνο την δημιουργία του Open Mall.  Τώρα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο, το θέμα επανέρχεται καθώς από του 68 συλλόγους που κατέθεσαν τους φακέλους τους μόνο ένας δεν κατάφερε να πάρει έστω και μια μικρή βαθμολογία και αυτός ήταν της Κεφαλονιάς.

Ο κος Νιφοράτος με έγγραφα τονίζει ότι ενώ υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι «Η Κράνη» θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό το εγχείρημα, απομονώθηκε από κάποιους, γιατί για κάποιους οι φιλίες και οι διαπροσωπικές σχέσεις μπήκαν πάνω από το καλό όλων των επαγγελματιών.

Αν και, όπως τόνισε, χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία, ο σύλλογος θα συνεχίσει να είναι κοντά στους εμπόρους και να τους στηρίζει.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο κος Νιφοράτος.

Related Post

Ο Γεράσιμος Γαλανός για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του ΛηξουρίουΟ Γεράσιμος Γαλανός για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Ληξουρίου

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ληξουρίου  Γεράσιμος Γαλανός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»  για να ενημερώσει για τις φετινές – διαφορετικές-  καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου.

Παναγής Δρακουλόγκωνας: Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες, όπου μας αναλογούνΠαναγής Δρακουλόγκωνας: Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες, όπου μας αναλογούν

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο α/περιφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας. Μετά το περιφερειακό συμβούλιο του Σαββατοκύριακου, 2 πολύ καλές ειδήσεις προέκυψαν για την Κεφαλονιά, αφού

Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα ΤζαννάταΟ Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην  Νομάρχης Μάκης Μεταξάς με αφορμή την σύσκεψη σήμερα στον Πόρο με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα. Όπως ανέφερε