Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Αλέξανδρος Μοσχονάς: «Μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθεί το παραλιακό μέτωπο – Νομότυπα όλα τα έργα του Λιμενικού Ταμείου»

Αλέξανδρος Μοσχονάς: «Μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθεί το παραλιακό μέτωπο – Νομότυπα όλα τα έργα του Λιμενικού Ταμείου»

Αλέξανδρος Μοσχονάς: «Μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθεί το παραλιακό μέτωπο – Νομότυπα όλα τα έργα του Λιμενικού Ταμείου» post thumbnail image

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς.

Τα λιμάνια της Κεφαλονιάς το μεγάλο θέμα της συνέντευξης. Κάποια λιμάνια που δεν είδαν έργα, κάποια λιμάνια που δεν έχουν έσοδα. Αρχικά το λιμάνι του Ληξουρίου το οποίο δεν έχει έσοδα και δεν μπορεί να δεχτεί μεγάλα πλοία. Επιπρόσθετα, το Ληξούρι δεν μπαίνει στον κατάλογο των σημείων που μπορεί να επισκεφθεί ένας τουρίστας που βγαίνει από το κρουαζιερόπλοιο. «Πρέπει στο Ληξούρι να γίνουν πολλά έργα για να μπορέσει να γίνει πιο ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες. Εκτός από το ενυδρείο, τα Κηπουριά και κάποιες παραλίες το Ληξούρι δεν έχει άλλα μέρη επισκέψιμα. Στο ενυδρείο έγιναν λάθη αλλά πλέον μάθαμε από τα λάθη μας και φέτος θα λειτουργήσει ξανά και σωστά» ανέφερε χαρακτηριστικά θέλοντας να τονίσει ότι πρέπει να αναδειχθεί με κάποιο τρόπο το Ληξούρι και η ευρύτερη περιοχή της Παλλικής.

«Το έργο της παραλιακής του Αργοστολίου δεν έχει παραδοθεί ακόμα» επισήμανε ο κος Μοσχονάς στο ερώτημα του Δημήτρη Αλοϊζου σχετικά με το γιατί κάθε φορά που βρέχει ο δρόμος μπροστά από το μπαστούνι  πλημμυρίζει. Επιπλέον, ανέφερε πως στο έργο θα γίνουν και παρεμβάσεις – που έχουν επισημάνει οι τεχνικές υπηρεσίες-  από τον εργολάβο και έως το τέλος του έτους θα παραδοθεί όπως και το κομμάτι του γουλόστρωτου. Έργα θα γίνουν και στο κομμάτι πίσω από την αγορά.

Στα δημοσιεύματα που θέλουν το λιμενικό ταμείο να ξοδεύει πολλά λεφτά για έργα που θα μπορούσαν να γίνουν με μικρότερα έξοδα, ο κος Μοσχονάς απάντησε ότι όλα είναι νομότυπα και με αποφάσεις Δ.Σ..  «Στο μπαστούνι μέρα παρά μέρα κάνουμε έργα γιατί κάποιοι δεν το θέλουν ανθρώπινο. Αυτά έχουν κόστος και όλα γίνονται σύμφωνα με την νομοθεσία.

Τέλος, ο κος Μοσχονάς επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων  για την επόμενη χρονιά είναι πολύ μεγάλος και θα γίνει προσπάθεια οι τουρίστες να μείνουν ευχαριστημένοι.

Related Post

Νίκος Φραντζής: «Μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος: Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά έργα του τόπου μας»Νίκος Φραντζής: «Μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος: Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά έργα του τόπου μας»

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να υπάρξει στην Κεφαλονιά Μουσείου Γεράσιμου

Σοφία Ζαφειράτου: Ο κόσμος θα εξυπηρετείται κανονικά από τους γιατρούς, ακόμα και αν δεν έχει οικογενειακό γιατρό!Σοφία Ζαφειράτου: Ο κόσμος θα εξυπηρετείται κανονικά από τους γιατρούς, ακόμα και αν δεν έχει οικογενειακό γιατρό!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, Σοφία Ζαφειράτου. Αφορμή, για την επικοινωνία, η όλης σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τον «οικογενειακό

Διονύσης Στανίτσας: Το συνέδριο και η επένδυση θα βοηθήσουν την Ιθάκη και θα της δώσουν ώθησηΔιονύσης Στανίτσας: Το συνέδριο και η επένδυση θα βοηθήσουν την Ιθάκη και θα της δώσουν ώθηση

Με αφορμή το Συνέδριο Μικρών Νησιών που διοργανώνεται στην Ιθάκη, η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού Διονύση Στανίτσα για να μάθει περισσότερα σχετικά