Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα

Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα

Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην  Νομάρχης Μάκης Μεταξάς με αφορμή την σύσκεψη σήμερα στον Πόρο με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα.

Όπως ανέφερε το θέμα που  θα συζητηθεί σε αυτήν την συνάντηση (γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες στο Αργοστόλι, στην Σάμη, στο Ληξούρι και στην Αθήνα) είναι ο μνημειώδης θολωτός μυκηναϊκός τάφος των Τζαννάτων, η σημασία του και η κατεπείγουσα ανάγκη της ένταξής του στο τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την προστασία και την ανάδειξή του.

Επισήμανε αρκετές φορές ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν θα δεχτώ να ανήκω στην γενιά που θα αφήσει αυτά τα μνημεία των προγόνων μας να θαφτούν».

Εξέφρασε και τις απορίες του για το πώς τελικά σταμάτησαν ενέργειες που κάποιοι είχαν ξεκινήσει και γιατί οι κυβερνήσεις-  «πολιτεία», δεν ανέλαβαν τις απαλλοτριώσεις που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να λυθούν τα θέματα που υπάρχουν.

Σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 7-10-2019) και ώρα 7,30 μμ στο πνευματικό κέντρο του Πόρου  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης και αλληλεγγύης για την προστασία και την ανάδειξη της μνημειακής μας κληρονομιάς.

Ακούστε τον κο Μεταξά.

Related Post

Φοβερές καταγγελίες Γαβρίλη Ρασσιά εναντίον Αλέξη Μοσχονά και Θεόδωρου ΦλωράτουΦοβερές καταγγελίες Γαβρίλη Ρασσιά εναντίον Αλέξη Μοσχονά και Θεόδωρου Φλωράτου

Μετά την παραίτησή του από το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, όλοι αναρωτληθηκαν τι τον οδήγησε εκεί. Ο λόγος για τον Γαβρίλη Ρασσιά και για την ξαφνική του παραίτηση.

Ιάκωβος Νιφοράτος: «Οι φιλίες μπήκαν πάνω από το γενικό συμφέρον»Ιάκωβος Νιφοράτος: «Οι φιλίες μπήκαν πάνω από το γενικό συμφέρον»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου «Η Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να μιλήσει για την τεράστια ευκαιρία που χάθηκε, για τον εμπορικό κόσμο

Χάιδω Νικολετάτου: «Το Ραυτοπούλειο είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας»Χάιδω Νικολετάτου: «Το Ραυτοπούλειο είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας»

Στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της κοινότητας Μεσοβουνίων Χάιδω Νικολετάτου. Η εκπομπή είχε ένα διαφορετικό χαρακτήρα καθώς φιλοξενήθηκε μια γυναίκα που