Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σωτήρης Κουρής: «Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τον πρωτογενή τομέα»

Σωτήρης Κουρής: «Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τον πρωτογενή τομέα»

Σωτήρης Κουρής: «Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τον πρωτογενή τομέα» post thumbnail image

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να σχολιάσει και να αναπτύξει τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Σε ένα σύντομο σχόλιο σχετικά με την συνέντευξη τύπου της περιφερειάρχου  και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί σε σχέση και με τις άλλες παρατάξεις  ο κος Κουρής ανέφερε πως οι αντιπαλότητες και οι συνεντεύξεις καλές είναι, αλλά το πρωτεύον  είναι να προσφέρουν στον κόσμο, γιατί μπορούν.

Ο καλεσμένος ανέλυσε όλους τους σχεδιασμούς που έχει κάνει σχετικά με τον τομέα του και ξεκίνησε με το πρόγραμμα δακοκτονίας, το οποίο και θεωρεί από τα πλέον σοβαρά μιας και ο πρωτογενής τομέας στηρίζεται σε μεγάλο κομμάτι στην ελαιουργία. «Οι ενέργειες έχουν ξεκινήσει από τώρα. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε κάνει τον διαγωνισμό και στα μέσα της Άνοιξης θα βάλουμε παγίδες για να ελέγξουμε  τον πληθυσμό του δάκου και να προχωρήσουμε» ήταν τα λόγια του.

Ο κος Κουρής ανέπτυξε ένα- ένα τα προβλήματα της αρμοδιότητάς του τα οποία και έχει καταγράψει.  Αρχικά το νερό, το οποίο και θα πρέπει να συλλέγεται για να υπάρχει απόθεμα και να μην διψάνε τα ζώα τις περιόδους ανομβρίας. « Θα πρέπει να έχουμε ομβροδεξαμενές και λιμνοδεξαμενές. Έχω βρει όλες τις παλιές μελέτες, υπάρχουν χρήματα για να τις επικαιροποιήσουμε και να προχωρήσουμε» επισήμανε.

Σημαντικό θέμα και το ρεύμα το οποίο θα πρέπει να φθάνει σε κάθε αγροτική μονάδα. Ο κος Κουρής εξήγησε: «Οι συνθήκες θα γίνουν πιο ανθρώπινες και θα εκσυγχρονιστούν. Μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί κανένας. Πρέπει να υπάρξει καλή και μεγάλη συνεργασία με την ΔΕΗ. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει».

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα αλιευτικά καταφύγια τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητά του και θα συνεργαστεί και με άλλους φορείς  για να νομιμοποιηθούν και να εκσυγχρονιστούν. Μίλησε για τα αλιευτικά καταφύγια της Κουνόπετρας, του Αθέρα, της Αγίας Κυριακής, της Πεσάδας και πολλά άλλα ενημερώνοντας παράλληλα για ποια υπάρχουν μελέτες και τι πρέπει να γίνει στο καθένα.

Επόμενο θέμα οι αμπελώνες. «Υπάρχουν τοπικές ποικιλίες που δεν έχουν αναδειχθεί. Αφέθηκαν γιατί οι παραγωγοί ασχολούνται με τις πιο εμπορεύσιμες», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως: «Πρέπει να στηρίξουμε το κρασί με εκθέσεις, εκσυγχρονισμό μονάδων κλπ».

Τελειώνοντας, ο κος Κουρής επιχείρησε να δώσει την εικόνα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα υπογραμμίζοντας πως οι γεωπόνοι από 15 παλαιότερα, τώρα είναι 3 και οι κτηνίατροι 2. «Η αγροτική παραγωγή είναι μειωμένη, λόγω εγκατάλειψης» κατέληξε.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Γεράσιμος Μπεριάτος: Υπάρχουν ανάγκες και πρέπει να τις αφουγκραστούμεΓεράσιμος Μπεριάτος: Υπάρχουν ανάγκες και πρέπει να τις αφουγκραστούμε

Ο Γεράσιμος Μπεριάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ένας άνθρωπος που ασχολείται με τις καταδύσεις (έχοντας άμεση επαφή με τον τουρίστα) που όμως έχει σπουδάσει επικοινωνία και

Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «η “πατρότητα” της φετινής έκθεσης ανήκει στον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο»Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «η “πατρότητα” της φετινής έκθεσης ανήκει στον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο»

Ο Ευάγγελος Ευαγγελάτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με την ιδιότητα του ως καλλιτέχνης- ζωγράφος, προκειμένου να δώσει πληροφορίες για την πολύ ωραία

Ματιάτος: «Έργο ζωής η γεώτρηση»Ματιάτος: «Έργο ζωής η γεώτρηση»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Ομαλών  Σπύρος Ματιάτος. Ο κος Ματιάτος έδωσε την εικόνα της περιοχής του, περιγράφοντας πως το χωριό είναι σκεπασμένο από χιόνι,