Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σοφία Ζαφειράτου: «Είμαι απογοητευμένη. Η επιστράτευση δεν λύνει το πρόβλημα»

Σοφία Ζαφειράτου: «Είμαι απογοητευμένη. Η επιστράτευση δεν λύνει το πρόβλημα»

Σοφία Ζαφειράτου: «Είμαι απογοητευμένη. Η επιστράτευση δεν λύνει το πρόβλημα» post thumbnail image

Στον COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σοφία Ζαφειράτου και σχολίασε μεταξύ άλλων την επιστράτευση των γιατρών αλλά και τα self tests.

Η πρόεδρος δήλωσε απογοητευμένη με την επιστράτευση και επισήμανε ότι δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα στα νοσοκομεία. «Το πρόβλημα, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, είναι ότι αυτοί οι γιατροί που επιστρατεύονται δεν έχουν σχέση με το νοσοκομείο. Παράλληλα δεν θα μπορούν, σε καμία περίπτωση, να εξυπηρετούν και τους ασθενείς τους στο ιατρείο τους» εξήγησε και επιπλέον τόνισε ότι οι εξωνοσοκομειακοί γιατροί, δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι καθώς εμβολιάζονται όπως οι πολίτες με ραντεβού.

Η κα Ζαφειράτου αναφέρθηκε και στους λόγους που έφτασε του Υπουργείο στην επιστράτευση: «Καθυστέρησαν να ανταποκριθούν στην ανάγκη  ενίσχυσης του ΕΣΥ κάτι που τόσο καιρό οι νοσοκομειακοί γιατροί, ο ΠΙΣ ,οι Ιατρικοί Σύλλογοι φώναζαν. Είχαν όλο το χρόνο να το κάνουν αλλά δεν το έκαναν. Εδώ και μήνες τους έχουμε δώσει λύσεις για να μην φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα, να εξαρτάται το ΕΣΥ από 206 ιδιώτες γιατρούς».

Η πρόεδρος επισήμανε ότι η επιστράτευση γίνεται για να μπορούν αργότερα (μετά το τέλος της πανδημίας), να πουν στους επιστρατευμένους γιατρούς «γεια σας». «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνονται προσλήψεις» εξήγησε και υπογράμμισε ότι το ΕΣΥ του 1983 δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 2021.

Αναφορικά με τα self test, η κα Ζαφειράτου εξήγησε ότι είναι αρκετά έγκυρα και κάλεσε τον κόσμο να είναι υπεύθυνος και τόνισε: «Όποιος διαπιστώσει ότι είναι θετικός θα πρέπει να το αναφέρει αμέσως και να μην το αποκρύψει» κατέληξε.

Related Post

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος για τα προβλήματα σε Περιφέρεια, τουρισμό, υγείαΟ Σπύρος Γαλιατσάτος για τα προβλήματα σε Περιφέρεια, τουρισμό, υγεία

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος με αφορμή την διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από τις Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων Νήσων «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»

Παναγής Καππάτος: “Εξετάζεται η απόσπαση γιατρών προς την Κεφαλονιά”Παναγής Καππάτος: “Εξετάζεται η απόσπαση γιατρών προς την Κεφαλονιά”

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Παναγής Καππάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», σε μια πρώτη εμφάνιση μετά την εκλογή του και με σκοπό να ενημερώσει ποιες ενέργειες

Σοφία Μαροπούλου: «Παρ’ όλα τα δεινά προσπαθούμε για τα παιδιά μας»Σοφία Μαροπούλου: «Παρ’ όλα τα δεινά προσπαθούμε για τα παιδιά μας»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων» Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου με σκοπό να ενημερώσει