Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σοφία Ζαφειράτου: «Είμαι απογοητευμένη. Η επιστράτευση δεν λύνει το πρόβλημα»

Σοφία Ζαφειράτου: «Είμαι απογοητευμένη. Η επιστράτευση δεν λύνει το πρόβλημα»

Σοφία Ζαφειράτου: «Είμαι απογοητευμένη. Η επιστράτευση δεν λύνει το πρόβλημα» post thumbnail image

Στον COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σοφία Ζαφειράτου και σχολίασε μεταξύ άλλων την επιστράτευση των γιατρών αλλά και τα self tests.

Η πρόεδρος δήλωσε απογοητευμένη με την επιστράτευση και επισήμανε ότι δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα στα νοσοκομεία. «Το πρόβλημα, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, είναι ότι αυτοί οι γιατροί που επιστρατεύονται δεν έχουν σχέση με το νοσοκομείο. Παράλληλα δεν θα μπορούν, σε καμία περίπτωση, να εξυπηρετούν και τους ασθενείς τους στο ιατρείο τους» εξήγησε και επιπλέον τόνισε ότι οι εξωνοσοκομειακοί γιατροί, δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι καθώς εμβολιάζονται όπως οι πολίτες με ραντεβού.

Η κα Ζαφειράτου αναφέρθηκε και στους λόγους που έφτασε του Υπουργείο στην επιστράτευση: «Καθυστέρησαν να ανταποκριθούν στην ανάγκη  ενίσχυσης του ΕΣΥ κάτι που τόσο καιρό οι νοσοκομειακοί γιατροί, ο ΠΙΣ ,οι Ιατρικοί Σύλλογοι φώναζαν. Είχαν όλο το χρόνο να το κάνουν αλλά δεν το έκαναν. Εδώ και μήνες τους έχουμε δώσει λύσεις για να μην φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα, να εξαρτάται το ΕΣΥ από 206 ιδιώτες γιατρούς».

Η πρόεδρος επισήμανε ότι η επιστράτευση γίνεται για να μπορούν αργότερα (μετά το τέλος της πανδημίας), να πουν στους επιστρατευμένους γιατρούς «γεια σας». «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνονται προσλήψεις» εξήγησε και υπογράμμισε ότι το ΕΣΥ του 1983 δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 2021.

Αναφορικά με τα self test, η κα Ζαφειράτου εξήγησε ότι είναι αρκετά έγκυρα και κάλεσε τον κόσμο να είναι υπεύθυνος και τόνισε: «Όποιος διαπιστώσει ότι είναι θετικός θα πρέπει να το αναφέρει αμέσως και να μην το αποκρύψει» κατέληξε.

Related Post

Διονύσης Αραβαντινός:Αυτή δεν είναι Δημοτική Αρχή των αγώνων, αλλά της ύπνωσης!Διονύσης Αραβαντινός:Αυτή δεν είναι Δημοτική Αρχή των αγώνων, αλλά της ύπνωσης!

Καταιγιστικός για μια ακόμα φορά, ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Δριμύ κατηγορώ προς την Δημοτική

Διονύσης Αραβαντινός: Το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάζει εικόνα πλήρους αποσύνθεσηςΔιονύσης Αραβαντινός: Το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάζει εικόνα πλήρους αποσύνθεσης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η θέα”, με τον δημοτικό σύμβουλο της “Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς” Διονύση Αραβαντινό.

Διονύσης Στανίτσας: Χωρίς υγεία δεν υπάρχει ανάπτυξη!Διονύσης Στανίτσας: Χωρίς υγεία δεν υπάρχει ανάπτυξη!

Με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε 23 και 24 Νοεμβρίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Ο κος Στανίτσας στο