Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Φοιτητές τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: «Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τις σπουδές μας»

Φοιτητές τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: «Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τις σπουδές μας»

Φοιτητές τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: «Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τις σπουδές μας» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκαν φοιτητές του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, σε μια ακόμα προσπάθεια ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της στέγασης τους στο Αργοστόλι.

Ο πρωτοετής φοιτητής Βασίλης Λυμπερόπουλος και ο τριτοετής και πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Δημήτρης Ψωμάς υπογράμμισαν την μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης σπιτιών. «Έρχονται οι φοιτητές, δεν βρίσκουν σπίτι και εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Αν βρουν τους λένε από Σεπτέμβριο έως Μάιο  ή στην καλύτερη Ιούνιο», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Πρόσφατα οι φοιτητές έβγαλαν και ανακοίνωση τονίζοντας ότι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν βρίσκουν σπίτι και μην μπορώντας να είναι εδώ χάνουν μαθήματα που χρειάζονται παρακολούθηση (εργαστήρια). Ο πρόεδρος επισήμανε ότι έκανε μια μικρή έρευνα και έμαθε ότι όσα σπίτια υπάρχουν αυτή την στιγμή προς ενοικίαση είναι των 15τ.μ. με μηνιαίο ενοίκιο 250 – 300 ευρώ και ανέφερε πως στο Ληξούρι οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Οι δύο καλεσμένοι κλήθηκαν να ενημερώσουν σε τι ενέργειες έχουν προβεί για το συγκεκριμένο θέμα.  Όπως είπαν: «Οι υπεύθυνοι στην σχολή το γνωρίζουν και μας συμπαραστέκονται, καθώς αρκετοί από τους καθηγητές αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Έχουν στείλει και στο Ιόνιο πανεπιστήμιο  έγγραφα με το πρόβλημα, αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση».

Οι φοιτητές πρόσθεσαν ότι έχουν έρθει και σε επαφή με φορείς όπως ο Δήμος και οι περιφέρεια. Όλοι τους απάντησαν ότι θα γίνουν ενέργειες για να φτιαχτεί το οικοτροφείο στην Λάσση σαν εστία. «Αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Οι φοιτητές στο τμήμα αυτή την στιγμή είναι περίπου 1000. Αν φτιαχτεί εστία στο οικοτροφείο αυτή θα μπορεί να φιλοξενήσει 80 άτομα» τόνισαν και συμπλήρωσαν : «Το μόνο που θέλουμε είναι ένα σπίτι για να μένουμε και όχι άλλες υποσχέσεις».

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Άγγελος Κωνσταντάκης προς Σπύρο Σαμούρη: Οι επαγγελματίες πήγαν στα δικαστήρια γιατί διεκδικούν τα λεφτά τουςΆγγελος Κωνσταντάκης προς Σπύρο Σαμούρη: Οι επαγγελματίες πήγαν στα δικαστήρια γιατί διεκδικούν τα λεφτά τους

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, γήπεδο Αργοστολίου, γήπεδο Φαρακλάτων και χρέη ΚΕΔΗΚΕ, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν με τον κο Άγγελο Κωνσταντάκη, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ¨Στα Υπόγεια είναι η Θέα”

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Cosmos 96,5, απαντάει για το Γηροκομείο και άλλα θέματα της επικαιρότηταςΟ Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Cosmos 96,5, απαντάει για το Γηροκομείο και άλλα θέματα της επικαιρότητας

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο καλεσμένος πριν αρχίσει να απαντά στα ερωτήματα, κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα προστασίας, προκειμένου

Γεράσιμος Αποστολάτος: Το πολύ μέχρι Τετάρτη θα γίνει η Διοικητική παραλαβή!Γεράσιμος Αποστολάτος: Το πολύ μέχρι Τετάρτη θα γίνει η Διοικητική παραλαβή!

Μέχρι την Τετάρτη το αργότερο Πέμπτη έδωσε διορία ο Πρόεδρος του Γηροκομείου, Γεράσιμος Αποστολάτος για την παραλαβή του γηροκομείου.