Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας»

Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας»

Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, μια μέρα μετά την ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

«Όποια Κυβέρνηση και αν ήταν θα το ψήφιζε το νομοσχέδιο γιατί είχε γίνει με Ευρωπαϊκές οδηγίες» ανέφερε ο κος Καππάτος  στην πρώτη του τοποθέτηση, προσθέτοντας πως «θα βοηθηθούν και οι επενδύσεις και δεν θα καταστραφεί η Ελλάδα, όπως λένε κάποιοι».

Ο βουλευτής θέλησε να κάνει αποτίμηση των όσων κατάφερε να εισπράξει μετά τις αλλεπάλληλες συζητήσεις με τους υπουργούς αναφέροντας αρχικά ότι ζητήθηκε να αποσυρθεί η Κεφαλονιά από το άρθρο και να μην δημιουργηθεί ενιαίος ΦΟΣΔΑ, κάτι που τελικά δεν έγινε. Όπως ανέφερε: «Καταφέραμε κάποιες τροποποιήσεις. Να παραμείνει και να λειτουργεί η ΕΔΑΚΙ (αποκομιδή και μεταφορά), δηλαδή παραμένουν και οι εργαζόμενοι. Μεγαλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΣΔΑ από 5 μέλη σε 7. Αυτό σημαίνει ότι θα μετέχει και ο Δήμαρχος Αργοστολίου. Για την έδρα του ΦΟΣΔΑ δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση. Έχουμε ζητήσει να είναι η Κεφαλονιά».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ως πιο σημαντικό απ’ όλα το γεγονός ότι δεν θα μεταφερθούν σκουπίδια από τα άλλα νησιά στην Κεφαλονιά.  « Υπήρξε ένα θέμα με τα απορρίμματα της Λευκάδας αλλά λύθηκε. Η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος έχουν σύμβαση με άλλες περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κος Καππάτος δεν ξέχασε να αναφέρει ότι το θέμα εξετάστηκε αρκετά από τους αρμόδιους, μετά και την επιστολή του Δημάρχου Αργοστολίου προς τον Πρωθυπουργό, για να αποσυρθεί το άρθρο.  Τέλος, επισήμανε ότι όλες οι αλλαγές- τροποποιήσεις που γίνονται (σχετικά με την διαχείριση των αποβλήτων) είναι προς όφελος των νησιών μας.

Related Post

Νίκος Βαλλιανάτος: Δεν με ενδιαφέρουν τα αυτοδιοικητικά!Νίκος Βαλλιανάτος: Δεν με ενδιαφέρουν τα αυτοδιοικητικά!

Μετά τα καινούργια δημοσιεύματα, που θέλουν ξανά τον Νίκο Βαλλιανάτο ως υποψήφιο για την δημαρχεία στην Κεφαλονιά, η εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα” επικοινώνησε μαζί του και ο κος

Σπαθής: «Το θέμα με του επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, θα το φέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο  αν συνεχιστεί»Σπαθής: «Το θέμα με του επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, θα το φέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο  αν συνεχιστεί»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και της ΔΕΥΑΚ  Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την συνεργασία με την Condor και την υπογραφή της σύμβασης αλλά και για θέματα

Σοφία Ζαφειράτου: «Κανένας έλεγχος σε όσους έρχονται – Προσωπική άποψη να κλείσουν τα σχολεία»Σοφία Ζαφειράτου: «Κανένας έλεγχος σε όσους έρχονται – Προσωπική άποψη να κλείσουν τα σχολεία»

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σοφία Ζαφειράτου, με αφορμή των διαρκώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στο νησί, μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Η κα Ζαφειράτου