Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σπύρος Παγώνης: «Το άνοιγμα των σχολείων θα λειτουργήσει σαν πείραμα»

Σπύρος Παγώνης: «Το άνοιγμα των σχολείων θα λειτουργήσει σαν πείραμα»

Σπύρος Παγώνης: «Το άνοιγμα των σχολείων θα λειτουργήσει σαν πείραμα» post thumbnail image

Ο κος Σπύρος Παγώνης (εκπαιδευτικός και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα  Υπόγεια είναι η Θέα» για να δώσει την εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα σχολεία, αφού την Δευτέρα οι μαθητές της 3ης Λυκείου επιστρέφουν στα θρανία.

Ο κος Παγώνης αναφέρθηκε αρχικά στις οδηγίες που έχουν σταλεί στα σχολεία και αφορούν τις θέσεις των μαθητών, την απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι αίθουσες είναι μικρές και θα πρέπει να χωρίσουν τις τάξεις σε πολύ μικρά τμήματα. Πιο συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής: «Το πρόβλημα είναι πρακτικό. Αν οι αίθουσες θα μπορούν τώρα να φιλοξενούν 6 μαθητές, θα πρέπει μια τάξη να την χωρίσουμε στα 3».

Ο καλεσμένος εξέφρασε κατηγορηματικά την άποψη ότι τα σχολεία δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθώς όπως υπογράμμισε πάμε στα τυφλά. «Στις χώρες που τα σχολεία άνοιξαν είχαν προηγηθεί προληπτικά διαγνωστικά τεστ. Η ΟΛΜΕ ζήτησε να υπάρχει έστω θερμομέτρηση και το Υπουργείο απάντησε αρνητικά» ανέφερε ο κος Παγώνης.

Ενημέρωσε ότι για όλες τις τάξεις εκτός της 3ης Λυκείου δεν θα υπάρξουν εξετάσεις (προαγωγικές και απολυτήριες) αλλά οι βαθμοί θα βγουν βάσει των βαθμολογιών των τετραμήνων. Σχετικά με την 3η λυκείου, ο κος Παγώνης συμφωνεί με το να γυρίσουν οι μαθητές στις τάξεις  αλλά μόνο όσοι θέλουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κος Παγώνης εξέφρασε και την άποψή του για το πώς αντιλαμβάνεται την επιστροφή στα σχολεία: «Το άνοιγμα των σχολείων  αυτή την στιγμή, μπορεί να είναι και ένα πείραμα ανοσίας της αγέλης. Να δούμε που βρισκόμαστε, αν νικήσαμε τον ιό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δεν μπορώ να το αντιληφθώ αλλιώς».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο άρθρο 93 του περιβαλλοντικού  νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε οικολογικό πραξικόπημα.  Ο ίδιος μάλιστα ενημέρωσε ότι έχουν γίνει ήδη ενέργειες από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε πως: «Δεν μπορείς να διαλύεις μια εταιρεία πετυχημένη με τέτοιο τρόπο.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Κώστας Τσιμάρας: «Μείναμε χωρίς μόνιμο παθολόγο. Θέλουμε μόνιμες λύσεις, όχι εμβαλωματικές»Κώστας Τσιμάρας: «Μείναμε χωρίς μόνιμο παθολόγο. Θέλουμε μόνιμες λύσεις, όχι εμβαλωματικές»

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κώστας Τσιμάρας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό αφενός να αναλύσει την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο

Κατσιβέλης: «Ο λαός της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσει τίποτα» – Αραβαντινός: «Όλη αυτή η διαδικασία μπάζει από παντού»Κατσιβέλης: «Ο λαός της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσει τίποτα» – Αραβαντινός: «Όλη αυτή η διαδικασία μπάζει από παντού»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης και ο επικεφαλής της παράταξης “ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” και δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, προκειμένου να

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για την έξυπνη στάθμευση, το ΤΕΙ και τις εξορύξειςΟ Αλέξανδρος Παντελειός για την έξυπνη στάθμευση, το ΤΕΙ και τις εξορύξεις

Στην εκπομπή  «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά: Νησί για όλους» και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Παντελειός. Ο κος Παντελείος με αφορμή τις καταλήψεις που πραγματοποιούνται