LIVE ON AIR: PETER LEE

Cosmos FrontpageΣυνεντεύξεις

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν γίνει περισσότερα απ’ όσα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια»

O Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή δημοσίευμα που εμφανίζει το λιμάνι του Πόρου να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Παράλληλα ο Δήμαρχος έδωσε και μια εικόνα από τις επισκέψεις του στα Υπουργεία και τις προσπάθειες που καταβάλει ώστε να πραγματοποιηθούν έργα και να υπάρξουν παρεμβάσεις σε σημαντικά θέματα όπως ο ΦΟΔΣΑ και οι δασικοί χάρτες.

Λιμάνι Πόρου

Ο κος Μιχαλάτος επισήμανε ότι όσα γράφονται στο δημοσίευμα δεν είναι πραγματικότητα και σημείωσε τα εξής: «Ο Πόρος δεν δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο στο Λιμενικό Ταμείο. Το 2020 το Λιμενικό Ταμείο εισέπραξε συνολικά από όλα τα λιμάνια περίπου μισό εκατομμύριο και από το λιμάνι του Πόρου 187 χιλιάδες ευρώ. Παλιότερα δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ στον Πόρο». Ο Δήμαρχος εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν κάποια έργα. «Το λιμάνι δεν έχει master plan. Χωρίς αυτό δεν μπορούν να γίνουν έργα. Εμείς δημοπρατήσαμε μια πλωτή η οποία θα τοποθετηθεί σύντομα. Μπαίνουν φώτα στο τουριστικό μπαστούνι. Κάνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και το δημοσίευμα μας αδικεί» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας, ότι το λιμάνι θα συμπεριληφθεί στον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» και τόνισε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν γίνει περισσότερα απ’ όσα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια σε γενικό επίπεδο.

Επισκέψεις σε Υπουργεία

«Έχω ξεκινήσει να πηγαίνω κάθε εβδομάδα στα Υπουργεία. Συναντήθηκα με τον κο Βορίδη και τον κο Πέτσα» ανέφερε ο κος Μιχαλάτος συμπληρώνοντας ότι ο κος Πέτσας είναι αυτός που καθορίζει τα χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων. «Έδωσα στον κο Πέτσα δώρο ένα βιβλίο με την ζωή του Γεράσιμου Σκλάβου και υποσχέθηκε να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος σε μουσείο. Δηλαδή να μετατραπεί σε αυτό για το οποίο είχε αγοραστεί» τόνισε ο Δήμαρχος.

ΦΟΔΣΑ- Δασικοί χάρτες

Στο θέμα του ΦΟΔΣΑ αναφέρθηκε και τόνισε ότι ο Δήμος εμμένει στις επιδιώξεις του οι οποίες είναι να  κρατήσει την περιουσία του και να συνεχίσει να διαχειρίζεται τα απορρίμματα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η διαχείριση πρέπει να είναι αρμοδιότητα του 1ου βαθμού αυτοδιοίκησης». Παράλληλα έθιξε και το θέμα των επιπλέον χρημάτων που θα κληθεί να πληρώσει ο κάτοικος της Κεφαλονιάς, μέσω των τελών.

Ευχάριστο νέο αποτέλεσε το γεγονός ότι η απόφαση που είχε παρθεί από το ΔΣ σχετικά με τους δασικούς χάρτες επικυρώθηκε και από την ΠΕΔΙΝ, κάτι που σημαίνει ότι και οι άλλοι δήμοι των Ιονίων συμφωνούν, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στον κόσμο για να προβούν σε διορθώσεις αλλά και να ανασταλεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών προκειμένου να διορθωθούν συμπεριλαμβάνοντας όλες τις κυρωμένες διοικητικές πράξεις και να διευκρινιστεί ότι το τεκμήριο της κυριότητας για το Δημόσιο επί των Δασικών Εκτάσεων, δεν ισχύει στην περίπτωση των Νησιών του Ιονίου.

Θολωτός Τάφος Τζανάτων

Ο Δήμαρχος είναι γνώστης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα Τζανάτα σχετικά με τον Θολωτό Τάφο. Όπως ανέφερε δέχτηκε μια επιτροπή από τον Πόρο και αφού συζήτησε μαζί τους, αποφάσισαν από κοινού να συντονιστούν και να πείσουν τους αρμόδιους ώστε να γίνουν όσα πρέπει. «Πρέπει να αναδειχθεί το μνημείο και να αποκτήσει η περιοχή ένα σημείο αναφοράς. Το θέμα θα συζητηθεί και στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο» κατέληξε.

Share: