Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»

Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»

Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό» post thumbnail image

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Ανδρέας Παντελιός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα, με αφορμή τον αναπτυξιακό νόμο και το τι μπορεί να κερδίσει ο ντόπιος επιχειρηματίας που θέλει να κάνει μια επένδυση.

Ο καλεσμένος  ανέφερε αρχικά ότι ο αναπτυξιακός νόμος και ειδικότερα η πρόσκληση αφορά όλους όσους θέλουν να επενδύσουν. «Εγώ το εξειδίκευσα για τα νησιά μας στον τουρισμό. Επιδοτείται το 45%» τόνισε, ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για αυτό το ποσοστό, καθώς περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα επιδοτηθούν με 50%. Συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση για την νησιωτικότητα. Το κράτος δεν σέβεται τις ιδιαιτερότητες των νησιών. Βεβαία δεν είναι λίγο και το 45%».

Ο αντιπρόεδρος έκανε αναφορά και στις επενδύσεις που θα μπορούσε να κάνει κάποιος αναφέροντας επιγραμματικά:  Ίδρυση – επέκταση ξενοδοχείων,  Ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν παύσει την λειτουργία τους, χωρίς να έχει αλλάξει η χρήση τους και εφόσον ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε τουλάχιστον 3*, Εγκαταστάσεις αγροτουρισμού ή οινοτουρισμού.  Για τον αγροτουρισμό ήταν πιο συγκεκριμένος καθώς υπογράμμισε ότι, στην Κεφαλονιά αυτού του είδους ο τουρισμός δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε. «Ο αγροτουρισμός στην Κεφαλονιά είναι σε λανθάνουσα κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο interreg, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το οποίο θα αναβίωνε η μεσαιωνική φρουρά στο Κάστρο. Όπως τόνισε η αναβίωση θα γινόταν Μάρτιο αλλά λόγω κορωνοϊού μετετέθη για Οκτώβριο.  

Related Post

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Cosmos 96,5Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Cosmos 96,5

Μια ξεχωριστή συνέντευξη υπήρξε στο τέλος του προεκλογικού αγώνα στο Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στην

Παναγής Καππάτος: «Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα»Παναγής Καππάτος: «Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα»

Στην εκπομπή ¨Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τι ακριβώς ειπώθηκε στην συνάντηση που είχαν με τον κο

Ο Παναγιώτης Κονταρίνης για τον τελικό κυπέλλουΟ Παναγιώτης Κονταρίνης για τον τελικό κυπέλλου

Στην εκπομπή «Παίξε Μπαλίτσα», μίλησε το μέλος του ΔΣ του Παλληξουριακού, Παναγιώτης Κονταρίνης εν’ όψει του τελικού Κυπέλλου. Αναφέρθηκε αρχικά στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα (ΔΑΚ Αργοστολίου) όπου όπως τόνισε