Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Σοφία Ζαφειράτου για τα κρούσματα κορωνοϊού, τον μοριακό αναλυτή και την χρήση μάσκας

Η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Σοφία Ζαφειράτου για τα κρούσματα κορωνοϊού, τον μοριακό αναλυτή και την χρήση μάσκας

Η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Σοφία Ζαφειράτου για τα κρούσματα κορωνοϊού, τον μοριακό αναλυτή και την χρήση μάσκας post thumbnail image

Η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σοφία Ζαφειράτου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

«Είμαστε ακόμα σε καλή κατάσταση»

Η κα Ζαφειράτου αναφέρθηκε στην πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στην Κεφαλονιά, υποστηρίζοντας πως «είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή τον Αύγουστο». Επιπλέον επισήμανε ότι θα έχουμε σίγουρα αρκετά κρούσματα και θα πρέπει να είναι διαχειρίσιμα.  «Νομίζω ότι ο μηχανισμός του περιορισμού και του αυτοπεριορισμού λειτούργησε καλά. Υπάρχουν και αυτοί που είναι ανεύθυνοι» ανέφερε η πρόεδρος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί έως τώρα η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και πρόσθεσε πως οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα τηρούνται έτσι όπως πρέπει.

«Όσοι γιατροί έρχονται δεν έχουν καλή αντιμετώπιση»

Η πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κου Καρβέλη, σχετικά με την άσχημη συμπεριφορά που δέχονται οι γιατροί που έρχονται στην Κεφαλονιά. Η κα Ζαφειράτου απάντησε ότι αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα κάλεσε τον κο Καρβέλη αν έχει διαπιστώσει και κάποιο άλλο εσωτερικό ζήτημα να παρέμβει και να δώσει λύση.

Από βδομάδα σε λειτουργία ο μοριακός αναλυτής

Σχετικά με πρόσφατες ανακοινώσεις ότι ο μοριακό αναλυτής του Νοσοκομείου δεν λειτουργεί, η καλεσμένη μας το επιβεβαίωσε, ενώ υπογράμμισε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργεί κανονικά. Εξήγησε δε, ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι μόνο για όσους παρουσιάζουν σοβαρή συμπτωματολογία και όχι για κάποιον που νομίζει ότι νοσεί από κορωνοϊό.

Η μάσκα προστατεύει αλλά…

Η κα Ζαφειράτου θέλησε να κάνει κατανοητό γιατί επιβλήθηκε η μάσκα και αν πράγματι προστατεύει, καθώς έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις. Συγκεκριμένα επισήμανε: «Η μάσκα προστατεύει τους άλλους και όχι εμάς. Όπως και να έχει με την μάσκα έχουμε λιγότερες πιθανότητες να λάβουμε μεγάλο ιικό φορτίο. Η μάσκα έχει ρόλο: μας προστατεύει από το να μεταδώσουμε τον ιό και να λάβουμε μικρότερο ιικό φορτίο».

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κάλεσε τον κόσμο να προστατεύσει τους εαυτούς τους  αλλά και τους άλλους, επαναλαμβάνοντας τους τρόπους ατομικής προστασίας και υγιεινής:

-Αποστάσεις, ας ξεχάσουμε φέτος πάρτι και πανηγύρια

-Χρήση μάσκας και

-Πλύσιμο χεριών

Related Post

Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»

Την άποψη ότι πρέπει να αποκτηθεί μόνιμα ένας χώρος στο Αργοστόλι για να  γίνονται εκθέσεις και να λειτουργεί σαν κέντρο πολιτισμού, διατύπωσε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο

Κόντρα Σπαθή –  Ανουσάκη για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚΚόντρα Σπαθή –  Ανουσάκη για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τα

Μάκης Μεταξάς: «Κάποιοι δεν θέλουν ο τάφος των Τζανάτων να αναδειχθεί»Μάκης Μεταξάς: «Κάποιοι δεν θέλουν ο τάφος των Τζανάτων να αναδειχθεί»

Ο τέως νομάρχης Κεφαλονιάς κος Μάκης Μεταξάς, βρέθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις για τον αρχαιολογικό πλούτο