Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σωτήρης Κουρής : «Ο διάλογος είναι αριστερίστικη τακτική»

Σωτήρης Κουρής : «Ο διάλογος είναι αριστερίστικη τακτική»

Σωτήρης Κουρής : «Ο διάλογος είναι αριστερίστικη τακτική» post thumbnail image

Ο Σωτήρης Κουρής,  αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης υπαίθρου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να αναπτύξει τους λόγους για τους οποίους δεν συμφωνεί με το ΙΚΙ, σχετικά με την επισκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο κος Κουρής χαρακτήρισε το θέμα ως «ιδιαίτερα σοβαρό εδώ και 6 χρόνια». «Το μουσείο κλονίστηκε με τους σεισμούς και εδώ και 6 χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Τώρα έρχεται το Υπουργείο και αποφάσισε μετά από την τεχνική μελέτη που συντάχτηκε πως πρέπει να γκρεμιστεί το υπάρχον και να κατασκευαστεί ένα νέο»  ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Μια κυβέρνηση αποφάσισε να φτιάξει ένα καινούργιο. Γιατί όλοι όσοι υπογράφουν και συντάσσονται με το ΙΚΙ δεν αντέδρασαν όλα αυτά τα χρόνια;».

Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι το μουσείο είναι σημείο αναφοράς κυρίως για το περιεχόμενο του και πρέπει να δοθεί σε όλους τους Κεφαλονίτες και να δοθεί η ευκαιρία στους τουρίστες να ανακαλύψουν την ιστορία του τόπου μας. Παράλληλα τόνισε για μια ακόμα φορά πως αν πράγματι υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται για το μουσείο, θα έπρεπε να έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους 6 χρόνια πριν.

Ο κος Κουρής όταν ρωτήθηκε γιατί δεν γίνεται προσπάθεια εύρεσης λύσης μέσω διαλόγου με το ΙΚΙ απάντησε πως « ο διάλογος είναι αριστερίστικη τακτική και δεν θα το κάνουμε». Επίσης, υπενθύμισε πως ακόμα και όταν πριν μερικά χρόνια είχε εκπονηθεί μελέτη από την περιφερειακή αρχή Γαλιατσάτου για το μουσείο, είχε αποδειχθεί ότι μπορεί να επισκευαστεί, αλλά όταν του απηύθυνε επερώτηση σε ΠΣ, ο κος Γαλιατσάτος δεν απάντησε ποτέ και δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα.

Related Post

Θεόφιλος Μιχαλάτος: Σε θέματα διαφάνειας δεν κάνουμε εκπτώσεις!Θεόφιλος Μιχαλάτος: Σε θέματα διαφάνειας δεν κάνουμε εκπτώσεις!

Στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα” φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά”, σε μια συνέντευξη οπού συζητήθηκαν  όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Αλέξανδρος Παντελειός: «Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα μουσείο»Αλέξανδρος Παντελειός: «Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα μουσείο»

Την άποψή του για το Αρχαιολογικό Μουσείο, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά: Νησί για όλους» Αλέξανδρος Παντελειός στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Από τον κο Παντελειό έγινε

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα»Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής  Δρακουλόγκωνας μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στον κο  Στάυρο Τραυλό. Ο κος Δρακουλόγκωνας έκανε έναν