Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δημήτρης Μαρκάτος: «Τίποτα πιο αυθεντικό, από το να σέβεσαι την άποψη των ειδικών»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Τίποτα πιο αυθεντικό, από το να σέβεσαι την άποψη των ειδικών»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Τίποτα πιο αυθεντικό, από το να σέβεσαι την άποψη των ειδικών» post thumbnail image

Ο διευθυντής  Β/βάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαρκάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους και το πώς θα λειτουργήσουν τελικά οι σχολικές μονάδες.

Ο κος Μαρκάτος ανέφερε ότι πλέον οι ρυθμοί της προετοιμασίας έχουν εντατικοποιηθεί  και όλοι οι εκπαιδευτικοί πάνε με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα προκειμένου η χρονιά να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς προβλήματα.  «Ξέρουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις  7 του Σεπτέμβρη. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα περισσότερο έως τώρα. Θα μάθουμε και εμείς. Ενδεχομένως να αλλάξει, υπάρχει κάποιος προβληματισμός» υπογράμμισε ο κος Μαρκάτος ερωτώμενος για την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ο διευθυντής αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα σχολεία, επισήμανε ότι είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα.  «Δεν ανήκω σε κάποια ομάδα που επεξεργάζεται σχέδια για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά υπάρχουν κάποια αντικειμενικά προβλήματα, όπως οι υποδομές» ανέφερε ο κος Μαρκάτος  θέλοντας να εξηγήσει ότι αν χρειαστεί για παράδειγμα να υπάρξουν περισσότερα τμήματα, θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχες αίθουσες.

Ο καλεσμένος δεν παρέλειψε να αναφέρει  ότι όλοι έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, ώστε να υπάρχει μια σωστή οργάνωση στις σχολικές μονάδες  και όλοι να αισθάνονται ασφαλείς. Παράλληλα τόνισε ότι, η τοπική αυτοδιοίκηση θα διαθέσει στα σχολεία μάσκες και αντισηπτικά, ενώ  έχουν βγει και οι προκηρύξεις για τις σχολικές καθαρίστριες.

Ο κος Μαρκάτος κλήθηκε να σχολιάσει και την στάση  όσων δεν δέχονται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα και εξήγησε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει απόψεις. Πιο συγκεκριμένα: «Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του. Σε τέτοιες καταστάσεις όμως πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη στάση. Πρέπει να σεβόμαστε την άποψη των ειδικών για την μάσκα».

Τέλος, ο διευθυντής ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή σχολική χρονιά,  με υγεία και ευχήθηκε να περάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται όλη αυτή η κατάσταση.

 

Related Post

Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «η “πατρότητα” της φετινής έκθεσης ανήκει στον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο»Ευάγγελος Ευαγγελάτος: «η “πατρότητα” της φετινής έκθεσης ανήκει στον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο»

Ο Ευάγγελος Ευαγγελάτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με την ιδιότητα του ως καλλιτέχνης- ζωγράφος, προκειμένου να δώσει πληροφορίες για την πολύ ωραία

Γάλεμπ Ντιουάνι: «Αρνητικά τα σημερινά τεστ – Να κάνουν όλοι το rapid test»Γάλεμπ Ντιουάνι: «Αρνητικά τα σημερινά τεστ – Να κάνουν όλοι το rapid test»

Ο γιατρός και αντιδήμαρχος Ληξουρίου Γάλεμπ Ντιουάνι φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και ενημέρωσε πως εξελίσσεται η διαδικασία των rapid test με την μέθοδο drive through στο

Μάκης Φόρτες: Αρνούμαι να συμμετέχω σε ένα δημοτικό συμβούλιο, θέατρο του παραλόγου!Μάκης Φόρτες: Αρνούμαι να συμμετέχω σε ένα δημοτικό συμβούλιο, θέατρο του παραλόγου!

O Μάκης Φόρτες, ο τέως Δήμαρχος Αργοστολίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”, σε μια συνέντευξη με πολλά θέματα αλλά κυριότερο το νομοσχέδιο “Κλεισθένης”.