Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δημήτρης Μαρκάτος: «Τίποτα πιο αυθεντικό, από το να σέβεσαι την άποψη των ειδικών»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Τίποτα πιο αυθεντικό, από το να σέβεσαι την άποψη των ειδικών»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Τίποτα πιο αυθεντικό, από το να σέβεσαι την άποψη των ειδικών» post thumbnail image

Ο διευθυντής  Β/βάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαρκάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους και το πώς θα λειτουργήσουν τελικά οι σχολικές μονάδες.

Ο κος Μαρκάτος ανέφερε ότι πλέον οι ρυθμοί της προετοιμασίας έχουν εντατικοποιηθεί  και όλοι οι εκπαιδευτικοί πάνε με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα προκειμένου η χρονιά να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς προβλήματα.  «Ξέρουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις  7 του Σεπτέμβρη. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα περισσότερο έως τώρα. Θα μάθουμε και εμείς. Ενδεχομένως να αλλάξει, υπάρχει κάποιος προβληματισμός» υπογράμμισε ο κος Μαρκάτος ερωτώμενος για την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ο διευθυντής αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα σχολεία, επισήμανε ότι είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα.  «Δεν ανήκω σε κάποια ομάδα που επεξεργάζεται σχέδια για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά υπάρχουν κάποια αντικειμενικά προβλήματα, όπως οι υποδομές» ανέφερε ο κος Μαρκάτος  θέλοντας να εξηγήσει ότι αν χρειαστεί για παράδειγμα να υπάρξουν περισσότερα τμήματα, θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχες αίθουσες.

Ο καλεσμένος δεν παρέλειψε να αναφέρει  ότι όλοι έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, ώστε να υπάρχει μια σωστή οργάνωση στις σχολικές μονάδες  και όλοι να αισθάνονται ασφαλείς. Παράλληλα τόνισε ότι, η τοπική αυτοδιοίκηση θα διαθέσει στα σχολεία μάσκες και αντισηπτικά, ενώ  έχουν βγει και οι προκηρύξεις για τις σχολικές καθαρίστριες.

Ο κος Μαρκάτος κλήθηκε να σχολιάσει και την στάση  όσων δεν δέχονται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα και εξήγησε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει απόψεις. Πιο συγκεκριμένα: «Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του. Σε τέτοιες καταστάσεις όμως πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη στάση. Πρέπει να σεβόμαστε την άποψη των ειδικών για την μάσκα».

Τέλος, ο διευθυντής ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή σχολική χρονιά,  με υγεία και ευχήθηκε να περάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται όλη αυτή η κατάσταση.

 

Related Post

Γιώργος Κατσιβέλης: «Μεγάλη ευκαιρία ένας αναπτυξιακός οργανισμός – Είμαστε σε φάση υλοποίησης έργων»Γιώργος Κατσιβέλης: «Μεγάλη ευκαιρία ένας αναπτυξιακός οργανισμός – Είμαστε σε φάση υλοποίησης έργων»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», παραχώρησε ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης. Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να κάνει έναν σύντομο απολογισμό και να

Κωνσταντίνος Ζαρνακούπης: Οι Πρόννοι έβαλαν το γκολ, όχι εγώ!Κωνσταντίνος Ζαρνακούπης: Οι Πρόννοι έβαλαν το γκολ, όχι εγώ!

Στην αθλητική  εκπομπή «Παίξε μπαλίτσα» μίλησε ο ένας εκ των τριών αρχηγών της ομάδας των Πρόννων, Κωνσταντίνος Ζαρνακούπης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣΚΙ και της ανόδου στην Γ’

Παναγής Καππάτος: «Πιο εύκολα πλέον γιατροί στο Νοσοκομείομας – Οι κινητοποιήσεις στην Σάμη, αποτελούν πολιτική εκμετάλλευση»Παναγής Καππάτος: «Πιο εύκολα πλέον γιατροί στο Νοσοκομείομας – Οι κινητοποιήσεις στην Σάμη, αποτελούν πολιτική εκμετάλλευση»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή για τα νοσοκομεία Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας.