Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σταύρος Σπαθής: «Χρειάζονται περισσότερη στήριξη οι επαγγελματίες – Η ΔΕΥΑΚ κάνει Εργασίες σε Αγία Ευφημία και Άσσο»

Σταύρος Σπαθής: «Χρειάζονται περισσότερη στήριξη οι επαγγελματίες – Η ΔΕΥΑΚ κάνει Εργασίες σε Αγία Ευφημία και Άσσο»

Σταύρος Σπαθής: «Χρειάζονται περισσότερη στήριξη οι επαγγελματίες – Η ΔΕΥΑΚ κάνει Εργασίες σε Αγία Ευφημία και Άσσο» post thumbnail image

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και το Εμπορικού Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Ο κος Σπαθής αναφέρθηκε πρωτίστως στο γεγονός ότι όλες οι επιχειρήσεις παλεύουν να κρατηθούν «όρθιες» σε αυτή την δύσκολη περίοδο, αλλά και η ΔΕΥΑΚ κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση σχετικά με την ελάφρυνση των επαγγελματιών, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι αποφασίστηκε γρήγορα να μην πωλούνται προϊόντα όπως ρούχα και παπούτσια στα σούπερ μάρκετ, αλλά αντιθέτως επισήμανε πως πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα: «Η Κυβέρνηση αποφάσισε αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων. Και επί ΙΑΝΟΥ το ίδιο αποφασίστηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ένα ταμείο ενίσχυσης και χαμηλότοκα δάνεια».

Ο κος Σπαθής εξέφρασε και την άποψή του για το πρόγραμμα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια, τονίζοντας πως τα λεφτά είναι πράγματι λίγα και δεν θα φτάσουν για όλους αλλά υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα αυξηθεί το ποσό. Παράλληλα, ο πρόεδρος ανέφερε ότι κατά την άποψή του δεν θα έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά με περισσότερους κανόνες. «Πιστεύω ότι ο κόσμος πειθαρχεί στα μέτρα» ανέφερε.

Στο κομμάτι της ΔΕΥΑΚ, ο κος Σπαθής μίλησε για τα έργα που πραγματοποιούνται, ξεκινώντας από τις περιοχές που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ, υπογραμμίζοντας: «Ο κος Γασπαρινάτος ήταν στην Αγία Ευφημία και εκεί δουλεύουμε σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Σάμης. Στην Άσσο τελειώνει το έργο με την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων και την αποχέτευση». Σχετικά με τις επικρίσεις για τον βιολογικό Αργοστολίου και τα περί μειωμένου κόσμου το καλοκαίρι (πράγμα που βοήθησε ώστε να μην υπάρχουν ενοχλητικές μυρωδιές), απάντησε: «Τον Αύγουστο είχαμε αρκετό κόσμο και ο βιολογικός λειτούργησε πολύ καλά. Παράλληλα, μοιράσαμε τα βυτία και σε άλλες περιοχές και δεν έρχονται όλα στο Αργοστόλι».

Related Post

Στάθης Τσελέντης: «Έχουμε υποσχέσεις και όχι χρονοδιαγράμματα»  Στάθης Τσελέντης: «Έχουμε υποσχέσεις και όχι χρονοδιαγράμματα»  

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ερίσου Στάθης Τσελέντης  μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί  στο –κατά του καλοκαιρινούς μήνες, ασφυκτικά γεμάτο- Φισκάρδο.

Ηλίας Παρίσης: Με την απλή αναλογική δεν θα κλέβονται οι ψήφοιΗλίας Παρίσης: Με την απλή αναλογική δεν θα κλέβονται οι ψήφοι

Στην τελευταία από παραταξιακής άποψης εκπομπή, σε σχέση με το σχέδιο νόμου “Κλεισθένης”, στο στούντιο του cosmos96,5  φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΦΙΚΟ,  Ηλίας Παρίσης.

Απάντηση Διονύση Κοκκόση (πρόεδρος ΕΔΑΚΙ) στην δεύτερη ανακοίνωση του Κώστα ΠρέντζαΑπάντηση Διονύση Κοκκόση (πρόεδρος ΕΔΑΚΙ) στην δεύτερη ανακοίνωση του Κώστα Πρέντζα

O πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Διονύσης Κοκκόσης, έδωσε στον Κώστα Πρέντζα όλες τις απαντήσεις που ζητούσε ο δεύτερος σε ανακοίνωσή του.