Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Στάμω Γαλιατσάτου: «Τα παιδιά έγιναν οι δάσκαλοι μας»

Στάμω Γαλιατσάτου: «Τα παιδιά έγιναν οι δάσκαλοι μας»

Στάμω Γαλιατσάτου: «Τα παιδιά έγιναν οι δάσκαλοι μας» post thumbnail image

Η καθηγήτρια αγγλικών και ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου Students World Στάμω Γαλιατσάτου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο της που δημοσιεύθηκε σε αρκετά sites και στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για το πόσο έχει αλλάξει η διδασκαλία αλλά και το πόσα προβλήματα δημιουργεί η απόσταση.

«Η κατάσταση θέλει προσοχή και αντοχή. Όλα όσα γράφω είναι από προσωπική μου εμπειρία» ανέφερε η κα Γαλιατσάτου και συνέχισε υπερτονίζοντας πόσο προσεκτικά είναι τα παιδιά με τους κανόνες ασφαλείας : «Μου έχει κάνει εντύπωση πόσο τυπικά είναι τα παιδιά ειδικά τα μικρά. Σε αυτή την φάση τα παιδιά έγιναν οι δάσκαλοι». Η κα Γαλιατσάτου πρόσθεσε στην παραπάνω αναφορά ότι τα παιδιά δεν διδάσκουν μόνο τους μεγάλους σχετικά με την τήρηση στους κανόνες ασφάλειας, αλλά και στο τεχνικό κομμάτι της τηλεκπαίδευσης .

Η καλεσμένη σχολίασε το γεγονός ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν την κατάρτιση που χρειάζεται για να διδάσκουν μέσω υπολογιστή και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε να μπορούν να καταρτιστούν όλοι και να μην υπάρχουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αυτή την στιγμή. «Είναι τελείως διαφορετικά να είσαι πίσω από μια οθόνη. Είναι πιο δύσκολο και θέλει πειθαρχία. Είναι απόμακρο όλο αυτό, αλλά ήταν επιβεβλημένο» υπογράμμισε .

Η κα Γαλιατσάτου κλήθηκε να απαντήσει και δώσει την άποψή της σχετικά με το γεγονός ότι τα δημοτικά σχολεία λειτουργούν αλλά τα φροντιστήρια – για αυτές τις ηλικίες- δεν επιτρέπεται να λειτουργούν. «Θα το προχωρήσετε έτσι. Αυτό μου απάντησαν όσες φορές και να ρώτησα. Υπάρχει εγκύκλιος μου είπαν» απάντησε.  

Related Post

Βασίλης Ρουχωτάς: «60% πάνω το κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΥ τα επόμενα χρόνια –  Η κοινωνία της Κεφαλονιάς θα πληρώσει το μάρμαρο»Βασίλης Ρουχωτάς: «60% πάνω το κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΥ τα επόμενα χρόνια –  Η κοινωνία της Κεφαλονιάς θα πληρώσει το μάρμαρο»

O επικεφαλής της παράταξης  “ΠΑΛΛΗ – ΛΗΞΟΥΡΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ” Βασίλης Ρουχωτάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με βασικό θέμα συζήτησης τον ΦΟΔΣΑ και το κόστος λειτουργείας.

Διονύσης Στανίτσας: Δεν υπάρχει επάγγελμα «Δήμαρχος»!Διονύσης Στανίτσας: Δεν υπάρχει επάγγελμα «Δήμαρχος»!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, μετά την ανακοίνωση του ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Διονύσης Στανίτσας: «1200 άτομα αποκλεισμένα στην βόρεια Ιθάκη»Διονύσης Στανίτσας: «1200 άτομα αποκλεισμένα στην βόρεια Ιθάκη»

O Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να ενημερώσει σχετικά με την κατάρρευση του δρόμου στην θέση Μπροστά Αετός, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο