Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Νίκος Ανουσάκης: «Ναι στην δωρεά, όχι στην τριακονταετή δέσμευση του κτιρίου»

Νίκος Ανουσάκης: «Ναι στην δωρεά, όχι στην τριακονταετή δέσμευση του κτιρίου»

Νίκος Ανουσάκης: «Ναι στην δωρεά, όχι στην τριακονταετή δέσμευση του κτιρίου» post thumbnail image

Ο δημοτικός σύμβουλος  της  «Ισχυρής Κεφαλονιάς» Νίκος Ανουσάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να εκφράσει την άποψη της παράταξής του σχετικά με το θέμα του Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου, αλλά και για το Γηροκομείο.

Για το πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο, ο κος Ανουσάκης ανέφερε ότι είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον κόσμο ότι το συγκεκριμένο έργο δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, σε κανένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και δεν είναι δυνατόν κάτι που βρίσκεται ακόμα σε αυτό το στάδιο να το εμφανίζουν σαν να έχει ήδη υλοποιηθεί. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του δεν είναι αντίθετοι με την δωρεά. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν είμαστε αντίθετοι με την δωρεά, αυτό είναι ξεκάθαρο. Είμαστε αντίθετοι με την δέσμευση του κτιρίου για 30 χρόνια».

Ο κος Ανουσάκης  πέρα από την διαφωνία αυτή εξέφρασε την γνώμη ότι αυτό το κτίριο πρέπει να Δημαρχείο για τους εξής λόγους: «Θέλουμε να είναι η έδρα του εκάστοτε Δημάρχου, να φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, να είναι χώρος που θα τελούνται πολιτικοί γάμοι, αλλά και ένας χώρος που ο πολίτης θα μπαίνει και θα έρχεται σε επαφή με τον Δήμαρχο».

Αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο εξέφρασαν την διαφωνία τους για τριακονταετή δέσμευση του κτιρίου, ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν είναι αντίθετοι με την δωρεά και είναι μια πραγματικά σπουδαία δωρεά.  Επίσης, υπογράμμισε ότι και οι Λειβαθινοί διεκδικούν την συλλογή των γλυπτών για να την εκθέσουν στην περιοχή τους, απ’ όπου κατάγεται και ο Γεράσιμος Σκλάβος.

Σχετικά με το Γηροκομείο, όπου και πάνω σε αυτό το θέμα είχε εκφράσει την διαφωνία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κος Ανουσάκης επισήμανε ότι το κτίριο δεν έχει άδεια λειτουργείας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λειτουργήσει. «Η Δημοτική Αρχή έχει άγνοια κινδύνου και ενεργούν αυθαίρετα. Εμείς φοβηθήκαμε τον νόμο και δεν το κάναμε» κατέληξε.  

Related Post

Σταύρος Σπαθής: «Μαζί με την ΔΕΥΑΚ παρέλαβα και 7 εκατομμύρια χρέη»Σταύρος Σπαθής: «Μαζί με την ΔΕΥΑΚ παρέλαβα και 7 εκατομμύρια χρέη»

O Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Η κουβέντα επικεντρώθηκε κυρίως, στην συζήτηση- ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε

Διονύσης Μινέτος: Μέχρι το τέλος της θητείας μας, θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μαςΔιονύσης Μινέτος: Μέχρι το τέλος της θητείας μας, θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μας

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος  τεχνικών έργων Διονύσης Μινέτος, για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία τις

Βαγγέλης Ανδρεάτος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνοΒαγγέλης Ανδρεάτος: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο

Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Βαγγέλης Ανδρεάτος, μίλησε στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”, για την ετοιμότητα όλων των φορέων σε περίπτωση πυρκαγιάς.