Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δασικοί χάρτες – Κεφαλονιά : Και το κράτος πρέπει να αποδείξει ότι του ανήκει μια έκταση!

Δασικοί χάρτες – Κεφαλονιά : Και το κράτος πρέπει να αποδείξει ότι του ανήκει μια έκταση!

Δασικοί χάρτες – Κεφαλονιά : Και το κράτος πρέπει να αποδείξει ότι του ανήκει μια έκταση! post thumbnail image

Το θέμα των δασικών χαρτών συζητήθηκε εκτενώς χθες στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του COSMOS 96,5.

 Ο τοπογράφος και μηχανικός Γιώργος Παπαϊωάννου , ο Αλέξανδρος Παντελειός , με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού και ο δικηγόρος  Λευτέρης Κρητικός μίλησαν για το συγκεκριμένο θέμα  και τα σοβαρά προβλήματα με λάθη και παραλείψεις που έχει δημιουργήσει στην Κεφαλονιά.

Και οι τρεις καλεσμένοι επισήμαναν το ότι το θέμα είναι δύσκολο, καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κεφαλονιάς και γενικότερα των Ιονίων Νήσων διαφέρει από αυτό της υπόλοιπης Ελλάδας (στα Ιόνια Νησιά, οι δασικές εκτάσεις ανήκαν σε ιδιώτες και όχι στο δημόσιο).

Γιώργος Παπαϊωάννου

Ο κος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν στην σύνταξη των δασικών χαρτών, καθώς σχεδόν όλη η Κεφαλονιά φαίνεται δάσος. «Στην πραγματικότητα δεν είναι δασικά, αλλά αναδασωτέα. Το δασαρχείο θα μελετήσει τις περιοχές για να φανεί, ποιες είναι δασικές και μετά θα δημοσιευτούν τα σωστά» επισήμανε και πρόσθεσε ότι το δασαρχείο δεν είναι υπεύθυνο για τα θέματα ιδιοκτησίας. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα καθώς αρκετοί ιδιώτες θα πρέπει με συμβόλαια και ό,τι άλλο χρειάζεται να αποδείξουν ότι τους ανήκει ένα αγροτεμάχιο, με τα τα παράβολα να είναι αρκετά υψηλά.

Αλέξανδρος Παντελειός

Από την πλευρά του ο κος Παντελειός επισήμανε ότι κάποια λάθη θα διορθωθούν από το δασαρχείο αλλά πρέπει να γίνουν ενστάσεις. «Παλιότερα, όταν είχε ξεκινήσει να δημιουργείται πρόβλημα με το τι είναι δασικό και τι όχι, αρκετός κόσμος πήγε στα δικαστήρια για να αποδείξει τι του ανήκει» ανέφερε και υπογράμμισε ότι δεν γίνεται κάποιος να αναλαμβάνει μια δουλειά και μετά να ταλαιπωρείται ο κόσμος να αποδείξει τι του ανήκει.

Λευτέρης Κρητικός

Ο κος Κρητικός – από την νομική πλευρά του θέματος- ανέφερε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. «Στα Ιόνια νησιά ίσχυε ο Ιόνιος Κώδικας. Αυτό όμως σημαίνει ότι και το Κράτος πρέπει να αποδείξει ότι κάτι του ανήκει. Ουσιαστικά πρέπει και οι δύο πλευρές να αποδείξουν ότι τους ανήκει κάποια έκταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι,  ο χρόνος που δίνεται για να γίνουν οι ενστάσεις είναι λίγος .

 

 

Related Post

Σταύρος Τραυλός: «Οι δασικοί χάρτες θα τροποποιηθούν – Το συμφέρον των πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων»Σταύρος Τραυλός: «Οι δασικοί χάρτες θα τροποποιηθούν – Το συμφέρον των πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων»

Ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την δημοσίευση των δασικών χαρτών, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. Ο κος Τραυλός αναφορικά με το θέμα

Τιμοθεάτος: «Βιτρίνα ο κορωνοϊός για τις αποφάσεις της Αγγλίας»Τιμοθεάτος: «Βιτρίνα ο κορωνοϊός για τις αποφάσεις της Αγγλίας»

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και  Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την πορεία του τουρισμού, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί έως τώρα. «Είχαμε μια

«Όταν ο Μίκης συνάντησε τον Μάνο» στα σκαλιά  της Φιλαρμονικής«Όταν ο Μίκης συνάντησε τον Μάνο» στα σκαλιά  της Φιλαρμονικής

Μια συνέντευξη καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, παραχώρησε στον Cosmos 96,5 ο μαέστρος της Φιλαρμονικής σχολής Άγγελος Πρωτοψάλτης. Με αφορμή την συναυλία της μπάντας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 21:30