Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γιάννης Κουρούκλης: «Έως και 3.000 ευρώ το κόστος της ένστασης»

Γιάννης Κουρούκλης: «Έως και 3.000 ευρώ το κόστος της ένστασης»

Γιάννης Κουρούκλης: «Έως και 3.000 ευρώ το κόστος της ένστασης» post thumbnail image

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μεταξύ άλλων σχολίασε το θέμα των δασικών χαρτών και τις εξελίξεις αναφορικά με τον ΦΟΔΣΑ.

«Δημιουργείται ένα πρόβλημα στις περιουσίες του κόσμου με τους δασικούς χάρτες» ήταν η αρχική του τοποθέτηση σχετικά με το θέμα των δασικών χαρτών. Ο κος Κουρούκλης ανέφερε ότι δημιουργούνται ασφυκτικά πλαίσια, με τις προθεσμίες που έχουν δώσει για τις ενστάσεις καθώς όπως είπε, τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι περιορισμοί  είναι τέτοιοι που ο κόσμος αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμα και τις βασικές του ανάγκες και όχι να τρέχει για ενστάσεις. Παράλληλα ο κος Κουρούκλης υπογράμμισε ότι το κόστος των ενστάσεων ενός πολίτη- με όλους όσους θα χρειαστεί, δηλ. δασολόγο, συμβολαιογράφο, παράβολα κλπ- μπορεί να φτάσει μέχρι και 3.000 ευρώ. Ενδιαφέρουσα ήταν και η διευκρίνηση που έκανε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Η διεύθυνση δασών δεν αναγνωρίζει ως ιδιωτικά τα δάση, καθώς είναι εναρμονισμένη με το καθεστώς που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Το θέμα του ανοίγματος των σχολείων αλλά και το κτιριακό, απασχόλησε την συζήτηση και ο καλεσμένος διατύπωσε την άποψη ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη αλλά θα έπρεπε να έχουν παρθεί περισσότερα  μέτρα για ασφαλέστερο άνοιγμα. «Μεγαλύτερες αποστάσεις, λιγότερα παιδιά στις τάξεις, τέστ συχνά…Θα ήταν πιο ασφαλές έτσι το άνοιγμα» τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου εξήγησε ότι πολλά σχολεία στην Περιφέρεια έχουν πρόβλημα και είπε ότι πρόσφατα έλαβε μια επιστολή από την  Διευθύντρια του Ειδικού σχολείου Κεραμειών, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο.

Ο κος Κουρούκλης, αναφέρθηκε βεβαίως και στο άλλο μεγάλο και σοβαρό θέμα – όπως το χαρακτήρισε- αυτό του ΦΟΔΣΑ. «Ουσιαστικά φεύγουμε από την ΕΔΑΚΙ. Έρχεται η Κυβέρνηση και μας λέει ότι η διαχείριση θα γίνεται από την Περιφέρεια. Αυτό γίνεται για να δίνουν τα απορρίμματα, που είναι χρυσός, σε μεγάλες εταιρείες» ήταν τα λόγια του και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει αύξηση στα τέλη αλλά και το περιβάλλον θα επιβαρυνθεί.

Τελειώνοντας, ο καλεσμένος ανέφερε μερικά από τα προβλήματα που ακούν από τον κόσμο, όπως οικονομική δυσπραγία, ανεργία και ανασφάλεια για την ιατρική περίθαλψη που θα έχουν αν τους συμβεί κάτι.

 

Related Post

Σπύρος Γαλιατσάτος: «Η περιφερειακή αρχή Κράτσα, επέστρεψε τον τουρισμό στον Μεσαίωνα»Σπύρος Γαλιατσάτος: «Η περιφερειακή αρχή Κράτσα, επέστρεψε τον τουρισμό στον Μεσαίωνα»

Μετά την ανακοίνωσή του ότι τελικά δεν διακόπτεται η επιδοτούμενη γραμμή Κέρκυρα- Λευκάδα- Κεφαλονιά- Ζάκυνθος, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος φιλοξενήθηκε και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»

Ο Ανδρέας Παντελιός για την Γαστρονομική Κοινότητα: «Προσπάθεια ανάδειξης της γαστρονομικής μας ιστορίας»Ο Ανδρέας Παντελιός για την Γαστρονομική Κοινότητα: «Προσπάθεια ανάδειξης της γαστρονομικής μας ιστορίας»

O γενικός γραμματέας της Γαστρονομικής Κοινότητας Κεφαλονιάς Ανδρέας Παντελιός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για αυτό το εγχείρημα. «Είναι μια προσπάθεια 15 ετών. Αφορά την

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για την ΕΔΑΚΙ και το Φορέα Διαχείρισης Αίνου: «Τα καταργούν για να βοηθούν ημετέρους»  Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για την ΕΔΑΚΙ και το Φορέα Διαχείρισης Αίνου: «Τα καταργούν για να βοηθούν ημετέρους»  

Η πρώην βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Αποστασιοποιημένη πλέον αλλά πάντα ενημερωμένη η κα Θεοπεφτάτου θέλησε να σχολιάσει την κατάσταση που