Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Καππάτος: «Η Υπουργός θα φροντίσει να μην απενταχθεί ο Τάφος – Θα ακυρωθεί το τεκμήριο κυριότητας δασών υπέρ του Δημοσίου»

Καππάτος: «Η Υπουργός θα φροντίσει να μην απενταχθεί ο Τάφος – Θα ακυρωθεί το τεκμήριο κυριότητας δασών υπέρ του Δημοσίου»

Καππάτος: «Η Υπουργός θα φροντίσει να μην απενταχθεί ο Τάφος – Θα ακυρωθεί το τεκμήριο κυριότητας δασών υπέρ του Δημοσίου» post thumbnail image

Ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για πολύ σημαντικά θέματα για την Κεφαλονιά, όπως ο Θολωτός Τάφος των Τζαννάτων, οι δασικοί χάρτες και οι κάλυψη θέσεων στο νοσοκομείο.

Θολωτός Τάφος Τζαννάτων

Μετά την ερώτηση που έστειλε στην Υπουργό Πολιτισμού, ο κος Καππάτος θέλησε να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτή την κίνηση και επισήμανε τα εξής: «Το έργο δεν πρέπει να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ, γι’ αυτό προχώρησα στην ερώτηση προς την Υπουργό. Η ερώτηση αναδεικνύει το θέμα και πρόκειται για μια κοινοβουλευτική διαδικασία». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Υπουργός ξέρει το θέμα και γνωρίζει τι πρέπει να γίνει για να μην απενταχθεί το έργο. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που δεν υπάρχει άλλο στην Βορειοδυτική Ελλάδα» κατέληξε.

Εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Ο κος Καππάτος αναφέρθηκε στα ΕΛΤΑ και στην κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα και τόνισε ότι δέχτηκε στο γραφείο του κάποιους εργαζόμενους – που του παρέθεσαν τα προβλήματα- και έστειλε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο. Εξήγησε πάντως ο Βουλευτής, ότι πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς τα ΕΛΤΑ έχουν τα τελευταία χρόνια μια φθίνουσα πορεία και φεύγουν από το δημόσιο.

Γέφυρες Χειμωνικού και Πόρου

«Είναι εξαιρετικό το ότι ο Υπουργός αποφάσισε να υπογράψει για τις εργασίες» υποστήριξε ο Βουλευτής στην τοποθέτηση του  για τις γέφυρες και επισήμανε ότι δεν θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο. Όπως ανέφερε για την Γέφυρα του Χειμωνικού ο στρατός θα την τοποθετήσει και θα αντέχει μεγάλα φορτία και στον Πόρο θα τοποθετηθεί νέος τάπητας στην ήδη υπάρχουσα. Ενημέρωσε δε, ότι με την ολοκλήρωση θα παραβρεθεί στην Κεφαλονιά ο Υπουργός.

Δασικοί χάρτες

Το μεγάλο πρόβλημα των δασικών χαρτών κλήθηκε να σχολιάσει ο κος Καππάτος μετά από παρέμβαση για το τι ακριβώς ισχύει με τα παράβολα. Εξήγησε: «Παράβολα δεν πληρώνονται στα πρόδηλα σφάλματα. Αλλά υπάρχουν 2 σοβαρά θέματα. Το πρώτο είναι τα λάθη που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι το τεκμήριο της κυριότητας. Δηλαδή να ακυρωθεί το τεκμήριο της κυριότητας υπέρ του δημοσίου. Βέβαια θα πρέπει και οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες να αποδείξουν ότι τους ανήκει το κομμάτι δάσους». Δήλωσε τέλος ότι είναι ένα πολιτικό θέμα που θα λυθεί.

Προσλήψεις Νοσοκομείου

«Είναι η πρώτη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού από τότε που χαρακτηρίστηκε το Νοσοκομείο άγονο» υπογράμμισε ο κος Καππάτος και το μόνο που απομένει είναι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον γιατρούς. Αναφορικά με την έλλειψη διοικητών και στα 2 νοσοκομεία ο καλεσμένος τόνισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με τοποθέτηση διοικητών, καθώς η διαδικασία ΑΣΕΠ θα καθυστερούσε πολύ την ανάδειξη διοικητή.

Αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Ευφημία με υπογραφή… Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο κος Καππάτος υπενθύμισε ότι όταν είχε έρθει ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στην Κεφαλονιά, είχε αναδειχθεί το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στην Αγία Ευφημία και τότε είχε υποσχεθεί ότι θα βρεθεί η χρηματοδότηση. «Τελικά τήρησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε το ποσό του 1,6 εκατομμυρίων»  υπογράμμισε ο Βουλευτής.

Σπήλαια

Και ενώ υπάρχει ο φόβος να μην ανοίξουν φέτος τα σπήλαια, ο κος Καππάτος ανέφερε ότι από το 2014 υπάρχει αυτό το θέμα και ένας το άφηνε στο επόμενο. «Παρ’ όλα αυτά για φέτος μάλλον θα δοθεί μια προσωρινή άδεια» κατέληξε.

 

Related Post

Σιμωτάς (Αρκείσιος): «Δεν φταίει η μουσική. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα»Σιμωτάς (Αρκείσιος): «Δεν φταίει η μουσική. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα»

O πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων «Ο Αρκείσιος» Μάκης Σιμωτάς, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την επανεκκίνηση του κλάδου τους και εκφράζοντας την ανησυχία του για το τι

Έφη Γυπαράκη: «Ανοίγει ο δρόμος του μεταξιού και στο Ιόνιο»Έφη Γυπαράκη: «Ανοίγει ο δρόμος του μεταξιού και στο Ιόνιο»

Σε μια διαφορετικού περιεχομένου εκπομπή φιλοξενήθηκε η κα Έφη Γυπαράκη. Η γυναίκα που η συμβολή της, προκειμένου να γίνουν γυρίσματα μεγάλης κινεζικής παραγωγής στην Κεφαλονιά, ήταν καθοριστική. Στην Κεφαλονιά πραγματοποιήθηκαν

Περί υγείας συνέχεια (Διονύσης Αραβαντινός- Σοφία Ζαφειράτου)Περί υγείας συνέχεια (Διονύσης Αραβαντινός- Σοφία Ζαφειράτου)

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» μίλησαν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Αραβαντινός και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σοφία Ζαφειράτου. Για μια ακόμα φορά