Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δημήτρης Μαρκάτος: «Έχει ζητηθεί το κλείσιμο όλων  των σχολείων για 2 εβδομάδες»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Έχει ζητηθεί το κλείσιμο όλων  των σχολείων για 2 εβδομάδες»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Έχει ζητηθεί το κλείσιμο όλων  των σχολείων για 2 εβδομάδες» post thumbnail image

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρκάτος  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να περιγράψει την επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία της Κεφαλονιάς.

«Προσπαθούμε. Τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα» ήταν το πρώτο του σχόλιο. Ενημέρωσε για το ποιες σχολικές μονάδες είναι κλειστές αυτή την στιγμή λόγω κορωνοϊού. «4 σχολικές μονάδες είναι κλειστές. Γυμνάσιο- Λύκειο Σάμης και Γυμνάσιο- Λύκειο Ληξουρίου» ανέφερε και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έκλεισε όλη η δομή και όχι απλά τμήματα: «Στην Σάμη είχαμε 2 κρούσματα εκ των οποίων το ένα ήταν βοηθητικό προσωπικό του σχολείου και κρίθηκε αναγκαίο να κλείσει τελείως η δομή. Στο Ληξούρι είχαμε επίσης 2 κρούσματα και εκεί κρίθηκε επίσης αναγκαίο».

Ο κος Μαρκάτος επισήμανε ότι δεν έχει την δυνατότητα να αποφασίζει να κλείνουν όλα τα σχολεία. «Εμείς μπορούμε να παίρνουμε απόφαση και να κλείνουν κυρίως τμήματα και αυτό όχι προληπτικά. Μόνο η Πολιτική Προστασία στην Αθήνα  αποφασίζει για το συνολικό κλείσιμο των σχολείων» εξήγησε. Παράλληλα, ενημέρωσε και για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, όπου τόσο ο ίδιος όσο και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, εξέφρασαν την ανησυχία τους και τους προβληματισμούς τους.

Αναφορικά, με τους προβληματισμούς που υπάρχουν ο κος Μαρκάτος ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα καθώς υπάρχουν εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε παραπάνω από ένα σχολεία.  «Οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται, ως στενές επαφές τίθενται μια εβδομάδα σε καραντίνα. Προληπτικά» τόνισε και συμπλήρωσε ότι στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί το κλείσιμο των σχολείων για 2 εβδομάδες.

/

Related Post

Παναγής Καππάτος: «Νοσοκομείο και ΤΕΙ Ληξουρίου οι προτεραιότητές  μου»Παναγής Καππάτος: «Νοσοκομείο και ΤΕΙ Ληξουρίου οι προτεραιότητές  μου»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για μια συζήτηση με κυρίαρχο θέμα την υγεία και τις δομές της στο νησί. Με

Γεράσιμος Αποστολάτος: Μέχρι το Πάσχα το γηροκομείο θα λειτουργεί!Γεράσιμος Αποστολάτος: Μέχρι το Πάσχα το γηροκομείο θα λειτουργεί!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Γεράσιμος Αποστολάτος την Τρίτη 13-11-2018.   Τρεις μέρες μετά την παραλαβή του Γηροκομείου, ο κος Αποστολάτος

Σοφία Ζαφειράτου: Ο κόσμος θα εξυπηρετείται κανονικά από τους γιατρούς, ακόμα και αν δεν έχει οικογενειακό γιατρό!Σοφία Ζαφειράτου: Ο κόσμος θα εξυπηρετείται κανονικά από τους γιατρούς, ακόμα και αν δεν έχει οικογενειακό γιατρό!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, Σοφία Ζαφειράτου. Αφορμή, για την επικοινωνία, η όλης σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τον «οικογενειακό