Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Αγαθάγγελος Γεωργακάτος: «Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” πιο επίκαιρος και αρνητικά ταιριαστός, από ποτέ»

Αγαθάγγελος Γεωργακάτος: «Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” πιο επίκαιρος και αρνητικά ταιριαστός, από ποτέ»

Αγαθάγγελος Γεωργακάτος: «Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” πιο επίκαιρος και αρνητικά ταιριαστός, από ποτέ» post thumbnail image

Ο Διευθυντής της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 με αφορμή την σπουδαία συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, από το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ και θα δώσει  την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο καθώς και σε ξένους θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού να γιορτάσουν μουσικά, την 25η Μαρτίου.

«Το πιο αξιόλογο της συναυλίας είναι το ίδιο το έργο. Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και η συγκυρία είναι αρνητικά ταιριαστή» τόνισε ο κος Γεωργακάτος  υποστηρίζοντας ότι όλοι αυτή την περίοδο θέλουμε την ελευθερία και ζούμε σε μια Ελλάδα που αγωνίζεται, επαναστατεί και τελικά ελευθερώνεται.

Η συναυλία θα πλαισιωθεί με βίντεο που θα προβάλει πίνακες, από καλλιτέχνες οι οποίοι κατάφεραν να αποτυπώσουν την επανάσταση στον καμβά τους. Αναφορικά με το χορωδιακό κομμάτι, εξήγησε ότι  θα υπάρχουν παράλληλα υπότιτλοι – σε ελληνικά και αγγλικά- για να μπορεί ο καθένας να καταλαβαίνει τους στίχους.

«Δεν είναι η γνωστή μελωδία του Εθνικού μας Ύμνου. Ο στίχος είναι ο ίδιος, με τις 158 στροφές αλλά η μελωδία είναι διαφορετική» ανέφερε ο κος Γεωργακάτος και εξήγησε: «Είναι η τρίτη μουσική προσπάθεια σύνθεσης, που έκανε ο Νικόλαος Μάντζαρος, καθώς προσπάθησε τρεις φορές να συνθέσει τον Ύμνο».

Αναφερόμενος στο ανδρικό μουσικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ, επισήμανε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία φίλων. «Είμαστε μια παρέα ανθρώπων, κάποιοι από αυτούς έχουν σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα μουσικό σύνολο υψηλών μουσικών προδιαγραφών, που ειδικεύεται στο χορωδιακό ρεπερτόριο» εξήγησε.

Ο Διευθυντής υπογράμμισε ότι η πανδημία, έχει στερήσει από τους ανθρώπους το «Μαζί». «Για οποιοδήποτε λόγο και στην προκειμένη περίπτωση για καλλιτεχνικό μουσικό λόγο, δεν μπορούν οι άνθρωποι να είναι μαζί. Και είναι περιπτώσεις, όπως η χορωδία, που το μαζί είναι απαραίτητο. Και δε μπορούν  να είναι» επισήμανε.

 

Related Post

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για τις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εξελίξειςΟ Αλέξανδρος Παντελειός για τις τρέχουσες αυτοδιοικητικές εξελίξεις

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» Αλέξανδρος Παντελειός φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις, αναφορικά με τις δηλώσεις του κου Ανουσάκη για συμμαχίες της

Ο Θανάσης Τζήμερος στον Cosmos 96,5Ο Θανάσης Τζήμερος στον Cosmos 96,5

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μίλησε τηλεφωνικώς ο Θανάσης Τζήμερος, ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία, ξανά! Ο ίδιος δεν συμμετέχει ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές, καθώς θεωρεί

Παναγής Καππάτος: «Νοσοκομείο και ΤΕΙ Ληξουρίου οι προτεραιότητές  μου»Παναγής Καππάτος: «Νοσοκομείο και ΤΕΙ Ληξουρίου οι προτεραιότητές  μου»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για μια συζήτηση με κυρίαρχο θέμα την υγεία και τις δομές της στο νησί. Με