Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Αγαθάγγελος Γεωργακάτος: «Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” πιο επίκαιρος και αρνητικά ταιριαστός, από ποτέ»

Αγαθάγγελος Γεωργακάτος: «Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” πιο επίκαιρος και αρνητικά ταιριαστός, από ποτέ»

Αγαθάγγελος Γεωργακάτος: «Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” πιο επίκαιρος και αρνητικά ταιριαστός, από ποτέ» post thumbnail image

Ο Διευθυντής της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 με αφορμή την σπουδαία συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, από το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ και θα δώσει  την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο καθώς και σε ξένους θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού να γιορτάσουν μουσικά, την 25η Μαρτίου.

«Το πιο αξιόλογο της συναυλίας είναι το ίδιο το έργο. Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και η συγκυρία είναι αρνητικά ταιριαστή» τόνισε ο κος Γεωργακάτος  υποστηρίζοντας ότι όλοι αυτή την περίοδο θέλουμε την ελευθερία και ζούμε σε μια Ελλάδα που αγωνίζεται, επαναστατεί και τελικά ελευθερώνεται.

Η συναυλία θα πλαισιωθεί με βίντεο που θα προβάλει πίνακες, από καλλιτέχνες οι οποίοι κατάφεραν να αποτυπώσουν την επανάσταση στον καμβά τους. Αναφορικά με το χορωδιακό κομμάτι, εξήγησε ότι  θα υπάρχουν παράλληλα υπότιτλοι – σε ελληνικά και αγγλικά- για να μπορεί ο καθένας να καταλαβαίνει τους στίχους.

«Δεν είναι η γνωστή μελωδία του Εθνικού μας Ύμνου. Ο στίχος είναι ο ίδιος, με τις 158 στροφές αλλά η μελωδία είναι διαφορετική» ανέφερε ο κος Γεωργακάτος και εξήγησε: «Είναι η τρίτη μουσική προσπάθεια σύνθεσης, που έκανε ο Νικόλαος Μάντζαρος, καθώς προσπάθησε τρεις φορές να συνθέσει τον Ύμνο».

Αναφερόμενος στο ανδρικό μουσικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ, επισήμανε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία φίλων. «Είμαστε μια παρέα ανθρώπων, κάποιοι από αυτούς έχουν σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα μουσικό σύνολο υψηλών μουσικών προδιαγραφών, που ειδικεύεται στο χορωδιακό ρεπερτόριο» εξήγησε.

Ο Διευθυντής υπογράμμισε ότι η πανδημία, έχει στερήσει από τους ανθρώπους το «Μαζί». «Για οποιοδήποτε λόγο και στην προκειμένη περίπτωση για καλλιτεχνικό μουσικό λόγο, δεν μπορούν οι άνθρωποι να είναι μαζί. Και είναι περιπτώσεις, όπως η χορωδία, που το μαζί είναι απαραίτητο. Και δε μπορούν  να είναι» επισήμανε.

 

Related Post

Βασιλική Τσιμάρα (ΚΙΝΑΛ): Έχουμε πρόγραμμα και μπορούμε να το υλοποιήσουμεΒασιλική Τσιμάρα (ΚΙΝΑΛ): Έχουμε πρόγραμμα και μπορούμε να το υλοποιήσουμε

Η κα Βασιλική Τσιμάρα, υποψήφια βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης με το ΚΙΝΑΛ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Η κα Τσιμάρα, έκανε μια αναδρομή στο πλούσιο πολιτικό της

Βικτώρια Αλεξανδράτου: Θα σκύψω πάνω από όλα τα προβλήματαΒικτώρια Αλεξανδράτου: Θα σκύψω πάνω από όλα τα προβλήματα

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βικτώρια Αλεξανδράτου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», στην δεύτερη προεκλογική της συνέντευξη. Παραδέχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο μέσα σε 2 εβδομάδες

Επιχειρηματίες Λάσσης για το θέμα του βιολογικού- Απάντηση Νίκου ΑνουσάκηΕπιχειρηματίες Λάσσης για το θέμα του βιολογικού- Απάντηση Νίκου Ανουσάκη

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 βρέθηκαν εκ νέου οι επιχειρηματίες της Λάσσης που θίγονται από τις οσμές του βιολογικού καθαρισμού. Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», βρέθηκαν οι κύριοι