Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Παναγής Δρακουλόγκωνας: Τι απαντά για τα σπήλαια και τον Μύρτο. Τι έργα εκτελούνται σε Έρισο και Πύλαρο

Παναγής Δρακουλόγκωνας: Τι απαντά για τα σπήλαια και τον Μύρτο. Τι έργα εκτελούνται σε Έρισο και Πύλαρο

Παναγής Δρακουλόγκωνας: Τι απαντά για τα σπήλαια και τον Μύρτο. Τι έργα εκτελούνται σε Έρισο και Πύλαρο post thumbnail image

Ο Περιφερειακός σύμβουλος και νομικός σύμβουλος του Δημάρχου Σάμης, Παναγής Δρακουλόγκωνας φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Σάμης, για την λειτουργία των σπηλαίων και του Μύρτου αλλά και για τα έργα που εκκρεμούν μετά το πέρασμα του Ιανού.

Ο κος Δρακουλόγκωνας επιβεβαίωσε παρά τα όσα ακούγονται, ότι τα σπήλαια θα λειτουργήσουν κανονικά. «Υπήρξε μια εμπλοκή που αφορούσε την ασφάλεια των πολιτών. Μέσω προγραμματικής με το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπήρξε μια μελέτη που διαβεβαιώνει ότι υπάρχει ασφάλεια. Το μόνο που απομένει είναι μια τυπική άδεια» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως ο Δήμος ήδη προχωράει τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού.  Επιφυλακτικός εμφανίστηκε όμως αναφορικά με την πορεία του τουρισμού, καθώς όπως τόνισε πέρυσι ο Δήμος Σάμης έχασε ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων του από την πτώση του τουρισμού.

Αναφορικά με τον Μύρτο, ο κος Δρακουλόγκωνας εξήγησε ότι θα λειτουργήσει κανονικά. «Έγινε ο διαγωνισμός για ναυαγοσώστη, η καντίνα έχει παραγγελθεί» επισήμανε. Παράλληλα εξήγησε ότι για το έργο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία, ο Δήμος Σάμης δεν μπορεί να το υλοποιήσει και θα αναλάβει το ΥΠΟΜΕΔΙ την μελέτη, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του. «Δεν θα τελειώσει σύντομα αυτό το έργο, αλλά για φέτος η παραλία θα είναι προσβάσιμη» σημείωσε.

Για τις περιοχές της Αγίας Ευφημία, της Άσσου και του Φισκάρδου, ο κος Δρακουλόγκωνας ανέφερε ότι γίνονται έργα –ίσως με αργούς ρυθμούς αλλά γίνονται- και ήδη στην Αγία Ευφημία υπάρχει ανάδοχος για τον καθαρισμό του λιμανιού. «Υπάρχουν μέσα στην θάλασσα υλικά πολλών ετών και όχι μόνο από τον Ιανό. Και στην Σάμη προκάλεσαν θλίψη τα όσα βρέθηκαν στο λιμάνι» υπογράμμισε.

Στην Άσσο ανέφερε πως γίνεται έργο για το επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί, ενώ στο Φισκάρδο υπάρχουν αρκετά ζητήματα και όπως εξήγησε είναι πολλοί οι συναρμόδιοι φορείς (λιμενικό ταμείο, αρχαιολογία και δασική υπηρεσία).

 

Related Post

Ζαμπέλη στον COSMOS 96,5 : Αυτός είναι ο λόγος που καταποντίζεται η κρουαζιέρα στην ΚεφαλονιάΖαμπέλη στον COSMOS 96,5 : Αυτός είναι ο λόγος που καταποντίζεται η κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 φιλοξενήθηκε η γνωστή τουριστική πράκτορας Κούλα Ζαμπέλη αναφορικά την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά τη φετινή περίοδο. «Τα κρουαζιερόπλοια θα αρχίσουν να

Γεράσιμος Αποστολάτος: Μέχρι το Πάσχα το γηροκομείο θα λειτουργεί!Γεράσιμος Αποστολάτος: Μέχρι το Πάσχα το γηροκομείο θα λειτουργεί!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Γεράσιμος Αποστολάτος την Τρίτη 13-11-2018.   Τρεις μέρες μετά την παραλαβή του Γηροκομείου, ο κος Αποστολάτος

Νιφοράτος: «Η χρονική στιγμή για τις εκπτώσεις δεν είναι κατάλληλη»Νιφοράτος: «Η χρονική στιγμή για τις εκπτώσεις δεν είναι κατάλληλη»

O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Κεφαλονιάς. Ο κος Νιφοράτος αναφέρθηκε στις